Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Felicitari Andruscel, Kourtney,Ema Gheorghe si Cely!Hai Violeta ! Hai Danyeee! Mamici de Ianuarie 2014 ( Fulguleti de Ianuarie) 29

Recommended Posts

A fost o data ca niciodata ....

Asa incepe orice poveste frumoasa si asa a inceput si povestea noastra a mamicilor de fulgusori de Ianuarie 2014.

Noi [grup] suntem mamicile [il] fulguletilor de ianuarie [il] si asa a inceput povestea noastra : 

Capitolul 1Capitolul 2Capitolul 3Capitolul 4Capitolul 5Capitolul 6Capitolul 7Capitolul 8Capitolul 9Capitolul 10Capitolul 11Capitolul 12 , Capitolul 13Capitolul 14Capitolul 15Capitolul 16Capitolul 17Capitolul 18Capitolul 19Capitolul 20, Capitolul 21Capitolul 22,Capitolul 23Capitolul 24Capitolul 25Capitolul 26

[majoreta] In asteptarea minunilor : [majoreta]

[majoreta]  [majoreta]

Violeta_ND - 4 Ianuarie 2014 

Danyeee - 5 Ianuarie 2014

Oana2014 - 5 ianuarie 2014

Ramycutza - 10 ianuarie 2014
Bebenice - 10 ianuarie 2014

Nelyka - 14 ianuarie 2014 

[majoreta] [majoreta] [majoreta] [majoreta] [majoreta]

[harp] MINUNILE NOASTRE SE IMPLINESC: [harp]

[colegi]

Bine ai venit  [bbfata] Eva Alexandra !!! 

[majoreta] FELICITARI [mamica] ASHA12  !!! [majoreta]

Bine ai venit [bbbaiat] Cristian Andrei  !!! 

[majoreta] FELICITARI [mamica] IOANA.P  !!! [majoreta]

Bine ai venit  [bbfata] Sorana Antonia !!! 

[majoreta] FELICITARI [mamica] WEBSOFTRO  !!! [majoreta]

Bine ai venit [bbbaiat] Stefan Ciprian  !!! 

[majoreta] FELICITARI [mamica] ANK_ADAOS  !!! [majoreta]

Bine ai venit [bbbaiat] Victor  !!! 

[majoreta] FELICITARI [mamica] RAMONIKA  !!! [majoreta]

Bine ai venit  [bbfata] Sara Ioana !!! 

[majoreta] FELICITARI [mamica] Pety_1981  !!! [majoreta]

Bine ati venit [bbfata] si [bbbaiat] !!!

[majoreta] FELICITARI [mamica] Daniela !!! [majoreta]

Bine ati venit [bbfata] Theodora Maria !!!

[majoreta] FELICITARI [mamica] Cely !!! [majoreta]

Bine ai venit  [bbfata] Eva  !!! 

[majoreta] FELICITARI [mamica] KOURTNEY  !!! [majoreta]

Bine ai venit [bbbaiat] Ioannis  !!! 

[majoreta] FELICITARI [mamica] Andruscel !!! [majoreta]

[mamica]   Bebelusii noștri mult asteptati :  [mamica]

[bis]...de Noiembrie...[bis]

22.11.2013 - Eva Alexandra - 1740 g, 44 cm,apgar ,natural la 33+,ora 06:45, minune de Asha12 !

[bis]...de Decembrie...[bis]

18.12.2013 - Cristian Andrei - 2700 g, 48 cm, apgar 9, cezariana la 37+, ora 19.15, minune de Ioana.P !

19.12.2013 - Sorana Antonia - 2800 g, 47 cm, apgar  , cezariana la 37 +, ora , minune de Websoftro !

27.12.2013 - Stefan Ciprian - 3080 g, 49 cm, apgar, cezariana la 38+, ora 12.35, minune de Ank_Adaos!

28.12.2013 - Victor - 3200 g, 51 cm, apgar, cezariana la 38+, ora 8:00, minune de Ramonika !

28.12.2013 - Gemeni 2200gr si 2100 gr, apgar, cezariana la 36+2, ora , minuni de Daniela74 !

29.12.2013 - Theodora Maria - 2.850 gr, 49cm, ora 02.00, minune de Cely !

30.12.2013 -  Sara Ioana - 2450g,      cm, apgar 9, cezariana la 38+2, ora , minune de Pety1981 !

[bis]...de Ianuarie [bis]

03.01.2014 -  baietel- 3870g,   51   cm, apgar 10, naturala la , ora 9.20, minune de Ema_Gheorghe!

07.01.2014 -  Andrei- 3300g,   50   cm, apgar 10, naturala la , ora 10.00, minune de Cameluska!

08.01.2014 -  Eva- 3150g,   52   cm, apgar 10, naturala la 40s+1, ora 4.29, minune de Kourtney !

10.01.2014 -  Ioannis- 3060g,      cm, apgar , cezariana  ora 17.05 , minune de Andruscel!

Suntem un [grup] de 25 [gravired] si 12 proaspete mamici !

Asha12- Mamica Evei Alexandra [fetita]

Ioana.P - Mamica lui Cristian Andrei[baietel]

Websoftro - Mamica Soranei Antonia [fetita]

Ank_Adaos - Mamica lui Stefan Ciprian [baietel]

Ramonika - Mamica lui Victor [baietel]

Daniela74 - Mamica [fetita] si [baiete]

Pety1981 - Mamica Sarei Ioana [fetita]

Cely - Mamica Theodorei Maria[fetita]

Kourtney -  Mamica Evei  [fetita]

Andruscel - Mamica lui Ioannis[baietel]

Ema_Gheorghe- Mamica lui [baietel]

Cameluska- Mamica lui Andrei[baietel]

Violeta_ND - 4 ianuarie 2014 [baietel]

Danyeee - 5 ianuarie 2014

Oana2014 - 5 ianuarie 2014

Ramycutza - 10 ianuarie 2014
Bebenice - 10 ianuarie 2014

Nelyka - 14 ianuarie 2014 [baietel]

Albinutadodo - 16 ianuarie [baietel]

LauraMihu - 16 ianuarie 2014 [baietel]

CosminCristina - 17 ianuarie 2014 [baietel]

Adryagaby - 19 ianuarie 2014 [fetita]
Lumi_Nag - 19 ianuarie 2014 [baietel]

Sorynasorynel - 19 ianuarie
Feliuta - 19 ianuarie [baietel]

Pinkysor - 20 ianuarie 2014 [fetita]

RHan - 20 ianuarie 2014 [fetita]
Allexxia_m - 24 ianuarie 2014 [fetita]

Gaby_Andrei - 24 ianuarie 2014 [baietel]

Gabi8631 - 26 ianuarie 2014
Clauu - 26 ianuarie 2014
Happylica - 27 ianuarie 2014

Amy2010 - 27 ianuarie 2014

Ccrina - 28 ianuarie 2014 [fetita]

Unamica - 31 ianuarie 2014 [fetita]

IuliaH - 1 februarie 2014 
Zubi - 6 Februarie 2014 

Zile speciale, aniversarile mamicilor :

Ianuarie - Ank_adaos : 6 Ianuarie

Februarie - Allexxia_m : 10 Februarie

Mai --          Kourtney - 19 Mai

AlinaGraviduta - 19 Mai

Iunie --        Gaby_Andrei : 25 Iunie 1987

Iulie --        AdryaGaby : 31 Iulie 1979

Octombrie -- LauraMihu - 5 Octombrie

Ramonika - 27 Octombrie

Noiembrie --  Nelyka - 22 Noiembrie

Lumi_Nag : 24 Noiembrie

Decembrie -- Violeta_ND : 12 Decembrie

Ioana.P : 15 Decembrie

Pinkysor - 30 Decembrie

Dragi viitoare mamici, fie ca protectia Domnului sa fie peste noi, peste pruncusorii din burticile noastre si peste familiile nostre, sa-i binecuvanteze cu sanatate, dezvoltare deplina si sa-i putem duce pana la termen !

Rugaciune pentru pruncul ce se afla in pantecele mamei:

Doamne, cel care ai zis oamenilor: "Cresteti si va inmultiti si stapaniti pamantul" binecuvantand nasterea de prunci, arata mila ta si acestui copil ce se afla inca in pantecele mamei sale, si ajuta-l sa se nasca la vremea de Tine randuita. Da-i lui Doamne crestere fireasca, sanatate si putere.Parinte Ceresc, care porti de grija pasarilor cerului si infrumusetezi crinii tarinii, poarta de grija si acestui copil care n-a vazut inca lumina soarelui. Nu parasi robii Tai si ocroteste prin Harul Tau pruncii nostri si binecuvanteaza nasterea lui dupa multimea milostivirii Tale.
Doamne fii cu noi si da-ne izbanda dupa Sfanta Voia Ta. Amin

RUGACIUNEA MAMEI INAINTE DE NASTERE

Marie, Maica Preacurata, ceea ce ai purtat in pantecele tau cel binecuvantat pe Mantuitorul a toata lumea, inconjoara-ma pe mine, pacatoasa, cu dragostea ta de Maica si du rugaciunea mea la Fiul tau si Dumnezeul nostru, ca sa-mi binecuvanteze pruncul pe care-l port in pantece si sa ma invredniceasca sa-l aduc la lumina in chip firesc si sanatos, intarindu-ma cu puterea dreptei Sale, intru care bine am nadajduit. Amin.

RUGACIUNEA MAMEI DUPA NASTERE

Multumescu-Ti Tie, Doamne, din adancul inimii mele, pentru pruncul pe care Tu mi l-ai daruit si pe care Tie Ti-l inchin, dimpreuna cu toata viata mea, intru care ai binevoit. Daruieste-i, Stapane, viata ca sa se nasca din nou, din apa si din Duh, ca fiu al Tau dupa har, in Taina Sfantului Botez. Ajuta-ma, Iubitorule de oameni, sa-l cresc in pace, ca pe un madular binecuvantat al Bisericii Hristosului Tau. Si intreaga noastra familie pazeste-o intru dragostea Ta, daruindu-i toate cele spre trebuinta, dupa marea Ta mila, putere si intelepciune. Ca noi Tie Iti incredintam sufletele si trupurile noastre, Tie ne rugam pentru noi insine, si unii pentru altii, si numele Tau, de viata facatorul, in veci il preamarim: al Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin.

RUGACIUNEA MAMEI PENTRU COPIL

Doamne, Dumnezeul nostru, cela ce cu intelepciunea Ta ai zidit pe om din tarana si ai suflat lui suflarea de viata si binecuvantandu-l ai zis: cresteti si va inmultiti si umpleti pamantul; iar la Cana Galileii, prin Unul Nascut Fiul Tau, ai binecuvantat nunta si nasterea de fii, cu multa umilinta rog marea Ta bunatate, ca neincetat sa reversi Harul Tau si sa Te milostivesti si asupra copiilor mei, pe cate Tu ai binevoit sa mi-i daruiesti. Umple-i Doamne pe ei de intelepciune si pricepere. Apara-i de toate cursele vrajmasilor vazuti si nevazuti. Porunceste ingerilor Tai, ca totdeauna sa fie calauzele si povatuitorii lor spre toate faptele cele bune, ca sa Te poata lauda si preaslavi in veci. Amin

[ruga] Dumnezeu sa ne ajute sa avem sarcini pana la termen si nastere usoara si copilasi sanatosi si frumosi!

Linkuri utile pentru mamici informate : 

Nasterea si sanatatea post-natala a mamei
Rugaciuni,
Grupul Mamici de Ianuarie 2014,
 Nasteri de poveste
The business of being born
 Muzica relaxanta pentru sarcina
Cele mai bune pozitii pentru alaptat

Cont comun

Nume utilizator :  ianurarie2014

Parola : la cerere, prin PM.

Editat de
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 196
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Ramonika ma bucur ca cea mica este incantata de BB, foarte frumos ca te ajuta chiar!

Sper sa fie asa si la mine ....

Cand ai timp, poate povestesti cum a reactionat fetita cat ai fost in spital, cand ai adus BB acasa, etc. Cum ai procedat cand ai adus pe BB de la spital acasa ...

Eu ma gandesc cum fac cand o sa ma duc la spital, ca va fi o problema daca Adina o sa fie acasa caci va vrea sa mearga cu mine ...

Cat o sa fiu in spital o sa o ducem la tara, la bunici, dar sigur nu ii va conveni. Oricum acasa nu pot sa o las caci nu doarme noaptea fara mine daca este acasa ... si va plange cu siguranta daca nu o sa fiu acasa acele nopti in care stau internata.

fetelor, ma uitam in listuta, cam maruntei bebelusii nostri... cine vine cu un bebe mai grasun? deocamdata al meu e cel mai greu, desi mie mi se pare mica greutatea de 3,2 kg. oricum vor recupera dupa, insa stiu bebelusi nascuti si de peste 4 kg.
[:)]

alexia - Sandra a reactionat f. bine cand am plecat. a venit prima zi soacra-mea si a stat o zi si o noapte, dupa aia a stat cu tati, a mai dus-o sotul pe la o prietena de-a ei cand trebuia sa vina la spital, am vorbit cu ea la telefon. a fost ok, nu a cerut sa vina la spital, nu a facut mofturi, a avut grija tati s-o tina ocupata cat de cat.

chiar s-a descurcat super bine, sunt multumita.

cand m-a adus acasa, prima oara tati a dus-o pe Sandra la o cunostinta, ca sa poata veni la spital sa ne ia, pe mine si pe bebe. ne-a adus pe noi doi acasa, apoi a mers dupa Sandra si cand a intrat in casa, prima oara a venit la dormitor si s-a uitat in patut, a fost f. incantata.

depinde si de varsta, Sandra a parut ca intelege si e si acum f. intelegatoare. sper s-o tina si pe viitor.

din acest punct de vedere e bine ca fetita e mai mare, ca fetele oricum au dezvoltat instinctul asta cu bebelusii, papusile, si il tolereaza bine pe bebe. poate daca era baiat nu ar fi reactionat asa bine.

Multumesc Ramonika ca ti-ai facut timp sa-mi povestesti  [pup]

este tare cumintita Sandra ta, felicitari! iar sotul chiar s-a descurcat minunat!

Nu mai stiu exact cati ani are Sandra, dar parca mi se parea ca era aproape ca varsta de Adina: 3 ani.

Oricum ati gestionat foarte bine momentele acestea de a reactionat asa bine Sandra.

Cred ca ai dreptate ca fetita sa vina acasa dupa ce aduc BB caci sotul va trebui sa vina sa ma ia de la spital. Ori o las cu cineva acasa pe Adina sa ne astepte, ori o sa fac ca tine, si o aducem dupa ce vin eu acasa cu BB.

Asa evit sa ma vada prima oara dupa zilele de spital cu BB in brate intrand in casa.

Tu ai luat vreun cadou pt Sandra ca sa fie din partea lui BB?

alexia, te contrazic...conform doctorei mele , un copil la termen e f ok intre 2.5 si 4.5 kile si cel mai important, respira singurel fara ajutor...restul se rezolva...mi-a dat exemplu de copil cu 3.5 care a avut probleme cu respiratia, dar si de 2.6 care a respirat perfect si a evoluta mult mai bine ca primul in viitor...deci...greutatea a f variabila cum e si la noi de altfel...functionalitatea organelor e foarte importanta...so, suntem supluti si functionali, perfecti cum ai spus si tu  [pup]

Alexia eu nu vreau sa imi provoace nasterea, pentru ca fac cezariana si nu vreau sa simt si durerile nasterii si alea de la operatie. Dar la cat ma tot amana parca asta urmareste...

Eu am vrut sa vina sotul cu baiatul meu la spital dupa ce se naste bebe. Al meu are 7 ani, ce ziceti sa il aduca ?

Laura, ai dreptate ca cel mai important este sa functioneze singuri, indiferent de greutate, dar am observat si eu ca sunt micuti pana acum, oare pt ca se numesc "fulgusori"? [il]

Ramonika cred ca e chiar binevenit ajutorul Sandrei. Si faptul ca se joaca cu bebe si tot e un ajutor.

laura  ai dreptate, doctorii considera ok orice copil nascut la termen cu greutatea intre 2.5 si 4.5, este adevarat.

un bb nascut la termen ar trebui sa respire singur, iar greutatea este mai putin importanta daca are toate organele dezvoltate si respira, asa este 

numai ca eu am vazut BB nascut la termen, organe ok, respira singur dar cu greutate sub 3 kg care nu arata chiar asa cum imi inchipuiam

si am vazut si BB peste 3 kg, nascut tot asa, la termen, respira singur, dar arata altfel, mult mai bine, cu pielea rozalie, frumoasa.

de aceea zic eu ca peste 3 kg este ideal.

La BB nascuti peste 4.5 kg nu prea vreau sa ma gandesc, caci eu vreau nastere naturala si la o astfel de greutate nu vreau sa-mi inchipui cum este pt mamica. Pt BB poate ca este bine, nu am vazut un BB nou-nascut asa mare ca sa imi pot da cu parerea.....

Pe mine mine doar m-a mirat ce a spus Ramonika ca i se pare putin BB ei la 3,2 kg. Mie una imi pare perfect, eu imi doresc sa se nasca la o asa greutate, as fi multumita.

Dupa cate stiti BB meu are mai putin decat ar trebui, deci daca imi ajunge macar aproape de 3 kg eu sunt fericita.

Editat de

Oaspete
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Adaugă...