Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Retete cu "fructe de mare"


Recommended Posts

Mie imi plac foarte mult mincarurile cu fructe de mare si am observat ca nu e nici un subiect numai despre asta. Unele fete au pus citeva retete foarte faine la subiectul cu sarmalele, dar cum Craciunul a trecut, acest subiect o sa dispara si e pacat, caci poate unii sint la fel de mari amatori de fructe de mare ca si mine.

 

Am facut o selectie a mesajelor postate si va invit sa mai postati cind aveti chef sint cind descoperiti noi retete gustoase.

 

ROXANAZ

Pai scoici marinara (intregi in oala cu ceapa, patrunjel, vin alb, ardei iute, un strop de ulei), calamari la gratar cu lamaie. Am vazut si crabi proaspeti in Auchan, as lua .... Dar nu suntem decat 4 adulti si e pacat.
De creveti am zis, pe placa cu sare.

 

LETITIA1
O reteta e cu scollops, chorizo si crevet (prawns). Se pune intr-o tigaie o bucata de unt si chorizo taiat cubulete pina se moaie putin, apoi adaugi vreo 6 rosii de alea mici si le lasi si pe astea pina se terciuiesc, apoi adaugi scollops si crevetii (care de obicei sint prefierti). Le lasi pe foc pina scollops-ii sint facuti, deci inca vreo 3 minute.

 

Victoria_mami
Cozile de lobster le taie, pe lungime, (sa crape cochilia) le unge cu unt amestecat cu usturoi pisat si suc de lamaie si le pune pe folie de aluminiu (nu infasurate, doar asezate pe folie) la gratar. Din cand in cand le mai unge cu pensula inmuiata in unt. Iasa un deliciu!

 

Mik
Homarul e bun la gratar numai daca e proaspat (adica necongelat).
Daca e congelat eu va sfatuiesc sa-l fierbeti in court bouillon maxim 10 minute.
Un court bouillon se prepara cu ceapa (o ceapa mica taiata in doua), mirodenii (piper boabe, foaie de dafin, cimbru sau ce va place), sare, apa, otet (sau vin alb sau zeama de lamiie). Zeama se aduce la punctul de fierbere, se da un clocot, se filtreaza (sau nu), si in zeama ca fierbe incetisor se pune "ce ai" la fiert. Nu trebuie sa dea in clocot, trebuie sa fiarba usurel. "Ce ai" inseamna peste sau creveti cruzi, sau caracatita sau homar sau langustine sau raci alte aratanii acvatice. Timpul de fierbere depinde de "ce ai". Pentru un homar viu sau o coada de homar inghetata e de maxim 20 minute (depinde de marime).

 

Roxanaz
Homarul e bun la gratar numai daca e proaspat (adica necongelat).
Daca e congelat eu va sfatuiesc sa-l fierbeti in court bouillon maxim 10 minute.

Un court bouillon se prepara cu ceapa (o ceapa mica taiata in doua), mirodenii (piper boabe, foaie de dafin, cimbru sau ce va place), sare, apa, otet (sau vin alb sau zeama de lamiie). Zeama se aduce la punctul de fierbere, se da un clocot, se filtreaza (sau nu), si in zeama ca fierbe incetisor se pune "ce ai" la fiert. Nu trebuie sa dea in clocot, trebuie sa fiarba usurel. "Ce ai" inseamna peste sau creveti cruzi, sau caracatita sau homar sau langustine sau raci alte aratanii acvatice. Timpul de fierbere depinde de "ce ai". Pentru un homar viu sau o coada de homar inghetata e de maxim 20 minute (depinde de marime).

 

Ab5174
Cum fac eu mussels.
Le curat bine, si le dau intr-un clocot.....le arunc in apa fiarta pina se desfac....le arunc pe alea nedesfacute.

Intr-un wok incing ulei de masline si pun usturoi tocat foarte marunt si ardei iute tot tocat.
Pun mussels peste cu o jumatate de pahar de vin alb.....cind se evapora vinul  adaug suc de rosii sau bulion....
Mai las un pic si pun patrunjel verde......un deliciu
Se pot minca cu paste sau simple ....eu le maninc simple si la sfirsit inmoi piine in sos ......bunnnnnn   

 

O reteta a lui Jamie Oliver:
Ingrediente:
12 scallops,6 felii bacon,12 frunze de sage, cartofi, brinza cheddar rasa, sun-dried tomatoes, lapte, broccoli, asparagus, frozen peas, lemon juice, olive oil.

Se face un piure in care se adauga sun-dried tomatoes maruntite la processor si  brinza cedar.
Se prejesc scallops pina devin aurii dupa care adaugati bacon-ul taiat marunt si frunzele de sage si mai prajiti pina baconul devine auriu-maroniu.

Separat fierbeti asparagus-ul, broccoli si la sfirsit adaugati si mazarea. Aveti grija sa nu le fierbeti prea tare ca se flescaiesc (puteti folosi steamer-ul). De obicei mie imi plac al dente. Cind s-au fiert, stropiti-le cu ulei de masline si puneti zeama de la lamiie si sare dupa gust.
La sfirsit trebuie sa arate asa:

post-16401-0-53246700-1389956867_thumb.jpg

post-16401-0-07156800-1389956874_thumb.jpg

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Posted Images

Oooo,,,fructe de mare!!!!! [pofticios]

 

Utima oara am prestat imediat dupa craciun(si cochetez ca miine sa scotocesc prin magazine sa vad ce gasesc).

 

Nu stiu daca exista vreun autor al retzetei,eu am facut-o dupa mintea mea.

 

Shrimps (am avut 800 g,"uscatzi"decongelatzi)pusi in ulei incins in wok,lasatzi sa se rumeneasca frumusel,sare ,piper,stropitzi cu zeama de la o lamiie ,peste care am pus doua cutiutze de smintina lichida(200g cutia).

 

La sfirsit am adaugat mult patrunjel verde.

 

Dana

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

O altra retzeta,preferata mea si a lui fii mio(sotzul maninca cea postata anterior),shrimps sau cockteil d efructe de mare,trasi in tigaia cu ulei,condimentazi cu sare,piper.

 

Cind sunt gata ,adaug rosii cubuletze,in suc propriu,las sa fiarba/scada bine,apoi adaug usturoi(destul d emult)si mult busuioc verde.

 

Ambele feluri( retzetele postate)  noi le servim cu spaghetti.

 

Dana

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Si mai am o retzeta indiana cu shrimps,nu stiu exact cantitazile(daca le doerste cineva o sa le caut in weekend),insa  ebuna rau.

 

Shrimps trrasi in unt topit la tigaie,se scot  si se prajesc ciuperci in putzin unt,la fel se scot si urmeaza bucatzele de brocoli tras in unt.

 

Se amesteca toate cele trei ingrediente,se adauga smintina lichida si se condimenteaza cu curry.Foarte bun desi eu nu sunt un mare fan curry.

 

La fel servit cu paste-spaghetti.

 

Pe mine m-ar intersea o retzeta de supa cu fructe d emare ,daca are cineva.

 

Dana

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu cel mai des le fac in tigaie, cu putin ulei, whisky si codimente. Daca nu vreau sa le mananc goale pun o salata alaturi ori orez.

Insa in mancaruri mai complicate parca isi pierd din savoare si.. devin uneori cam yucky [:D]

 

Sau de ex, aici, am carne de scoica + bucati de usturoi alaturi de 'magic noodles' (paste fara calorii):

http://img17.imageshack.us/img17/286/iad1.png

 

La carnea de scoica imi trebuie ceva restrictii, pot simti apoi excesul de iod (imi "simt" tiroida dupa ~ 2 portii) [:)]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu cel mai des le fac in tigaie, cu putin ulei, whisky si codimente. Daca nu vreau sa le mananc goale pun o salata alaturi ori orez.

Insa in mancaruri mai complicate parca isi pierd din savoare si.. devin uneori cam yucky [:D]

 

Sau de ex, aici, am carne de scoica + bucati de usturoi alaturi de 'magic noodles' (paste fara calorii):

http://img17.imageshack.us/img17/286/iad1.png

 

La carnea de scoica imi trebuie ceva restrictii, pot simti apoi excesul de iod (imi "simt" tiroida dupa ~ 2 portii) [:)]

cum sunt aia magoc noodles? Vreau si io.

 

eu fac shrimpi simplu la tigaie, trasi in ulei de masline cu vin alb, mult usturoi, rosmarin, lamaie si otet balsamic. In 10 min am masa servita

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...



×
×
  • Adaugă...