Capsuni Publicat Ianuarie 17, 2014 Raport Distribuie Publicat Ianuarie 17, 2014 (editat) http://www.desprecopii.com/Images/capsunele%20de%20iunie%202014.jpgAsa incepe odiseea noastra:1, 2, 3, 4, 5Suntem un grup de 40 [gravi]: 9 [fetita], 8 si 23 1. mariana28 | DPN 01 iunie 2014 | UM xxx 2013 cu [fetita]2. Ramoon | DPN 03 Iunie 2014 | UM 20 august 2013 cu 3. teodora74 | DPN 05 iunie 2014 | UM xxx 2013 cu [fetita]4. came_lia | DPN 06 iunie 2014 | UM 28 august 2013 cu 5. Vrabiutza0587 | DPN xx Iunie 2014 | UM 01 septembrie 2013 cu [fetita]6. gabrielaelena | DPN 07 Iunie 2014 | UM 7 septembrie 2013 cu 7. simonelia | DPN 08 Iunie 2014 | UM xxx 2013 cu [fetita]8. madyi | DPN 09 Iunie 2014 | UM 2 septembrie 2013 cu 9. maddaleena | DPN 10 Iunie 2014 | UM xxx 2013 cu [fetita]10. anemona27 | DPN 10 Iunie 2014 | UM xxx 2013 cu 11. Theodora85 | DPN 11 Iunie 2014 | UM 4 septembrie 2013 cu [fetita] 12. laura72 | DPN 11 Iunie 2014 | UM 4 septembrie 2013 cu 13. dya27 | DPN 12 Iunie 2014 | UM 4 septembrie 2013 cu 14. Ioanact | DPN 15 iunie 2014 | UM 8 septembrie 2013 cu 15. bea2014 | DPN 15 iunie 2014 | UM xxx 2013 cu si [fetita]16. lore22 | DPN 16 iunie 2014 | UM xxx 2013 cu 17. Anderra | DPN xx iunie 2014 | UM xxx 2013 cu 18. CRYSSAaa | DPN 17 Iunie 2014 | UM xxx 2013 cu 19. Alineta13 | DPN 17 Iunie 2014 | UM xxx 2013 cu 20. lovesunshine | DPN 18 Iunie 2014 | UM 11 septembrie 2013 cu [fetita]21. ImiMS | DPN 20 iunie 2014 | UM 11 septembrie 2013 cu 22. Dany89 | DPN 20 iunie 2014 | UM 25 august 2013 cu 23. AndreeaRusu | DPN 21 iunie 2014 | UM 14 septembrie 2013 cu 24. inezluiza | DPN 22 iunie 2014 | UM 14 septembrie 2013 cu 25. Cristinica85 | DPN 22 iunie 2014 | UM xxx 2013 cu 26. Just_B3 | DPN 22 iunie 2014 | UM xxx 2013 cu 27. 2ingerasi | DPN 23 Iunie 2014 | UM xxx 2013 cu 28. mariana_flo | DPN 25 Iunie 2014 | UM 18 septembrie 2013 cu [fetita]29. amargar | DPN 26 iunie 2014 |UM xxx 2013 cu 30. Bebe2iunie | DPN 27 iunie 2014 |UM 20 septembrie 2013 cu 31. Broscu | DPN 28 iunie 2014 |UM xxx 2013 cu 32. Alexia27 | DPN 29 iunie 2014 |UM 20 septembrie 2013 cu 33. danylini | DPN xx Iunie 2014 | UM xxx 2013 cu 34. Deyutu | DPN xx Iunie 2014 | UM xxx 2013 cu 35. Liliana Sabau | DPN xx Iunie 2014 | UM xxx 2013 cu 36. alinaochianu | DPN xx Iunie 2014 | UM xxx 2013 cu 37. micky85 | DPN xx Iunie 2014 | UM xxx 2013 cu 38. AMI27 | DPN xx Iunie 2014 | UM xxx 2013 cu 39. Lilicica | DPN xx Iunie 2014 | UM xxx 2013 cu 40. kaz_anca | DPN xx Iunie 2014 | UM xxx 2013 cu Asteptam si alte burtici sa ni se alature! [flo]A fost si le suntem alaturi: carla_cluj [flo], Danutzzza [flo], josephinedx [flo] Rugaciune pentru pruncul ce se afla in pantecele mameiDoamne, cel care ai zis oamenilor:" Cresteti si va inmultiti si stapanitipamantul" binecuvantand nastereade prunci, arata mila ta si acestui copil ce se aflainca in pantecele mamei sale, si ajuta-lsa se nasca la vremea de Tine randuita.Da-i lui Doamne crestere fireasca, sanatate si putere.Parinte Ceresc, Care porti de grija pasarilorcerului si infrumusetezicrinii tarinii, poarta de grija si acestui copilcare n-a vazut inca lumina soarelui.Nu parasi robii Tai si ocroteste prin Harul Taupruncii nostri si binecuvanteaza nasterea luidupa multimeamilostivirii Tale.Doamne fii cu noi si da-neizbanda dupa Sfanta Voia Ta.Amin. Cum se citeste o ecografie:LMP - ultima menstruatieLMP-GA - varsta gestationala conform ultimei menstruatiiLMP-EDC - data probabila a nasterii conform ultimei menstruatiiBPD - diametru biparietal (de la o tampla la cealalta)CRL - lungimea fatului de la crestetul capului la coccis (fundulet)FL - lungimea femuruluiAC - circumferinta abdomenuluiHC - circumferinta capuluiHC/AC - raportul dintre circumferinta capului si circumferinta abdominal Adresa de mail comuna: Capsuneledeiunie2014@yahoo.com Editat de Ianuarie 25, 2014 Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Alineta13 Postat Ianuarie 17, 2014 Raport Distribuie Postat Ianuarie 17, 2014 Postez inca o data in noul capitol mesajul pe care l-m postat acum cateva minute in capitolul vechi, ca poate acolo nu ajungeti sa il cititi toate si mi-a luat ceva timp sa il scriu.Bun venit noilor viitoare mamici de capsunele, sarcina usoara si bebei sanatosi! Ami si Mariana flo, felicitari pentru baietel, respectiv fetita... Mariana flo, am 2 prietene care au fiecare cate 3 fetite, mi se pare f frumos, sunt sigura ca o sa aiba o relatie f apropiata!Simonelia, parca tu intrebai ce vitamine luam, ca vrei sa le schimbi. Mie medicul mi-a indicat Natalvit IQ, contine si vitamine clasice si capsule de ulei de peste. Eu nu iau capsulele cu ulei ca am alergie la somon. Oricum, daca vrei sa schimbi vitaminele, sa fii f atenta ca unele au iod in compozitie si iti va influenta dozarea de hormoni si, implicit, rezultatele la Tsh. Eu zic sa te sfatuiesti cu endocrinologul daca vrei sa optezi ptr cele ce au iod. Elevitul nu are, dar Natalvitul are.2ingerasi, si eu sunt curioasa sa aflu ce surpriza ascunde burtica mea... Dar desi sunt la prima sarcina, nu sunt chiar asa de curioasa pe cat m-as fi asteptat, pur si simplu imi doresc sa fie sanatos si in rest ce va fi va fi, desi stii feeling-ul meu. Am fost miercuri seara la urgenta ca aveam o scurgere f lichida, ca apa, si medicul gine mi-a zis sa merg la control sa nu cumva sa pierd lichid amniotic. In final a fost alarma falsa, din fericire. L-am vazut din nou pe bebe, rezidentul care imi facea eco m-a intrebat daca stim ce vom avea si cand i-am spus ca nu, a inceput sa se uite atent. Pentru o clipa mi s-a oprit respiratia in expectativa, ca nu ma asteptam sa se chinuie sa vada ca sa imi spuna. Pana la urma continutul burticii a ramas tot surpriza, a zis ca aparatul de eco e vechi (ceea ce era adevarat) si nu se vedea bine, ca sansele de a avea baietel sau fetita sunt 50% la 50%. Mi s-a parut asa sod, imi venea sa rad...iarasi ne-a facut burtica!Theo, imi pare tare rau ca ai trecut prin astfel de momente, bine ca nu a fost nimic grav si bebelina e bine! Sper sa nu fi uitat sa raspund cuiva...Ioana ct, nu se pot inchide cumva capitolele trecute, sa fie clasificate cumva doar ca read only, tot scriu acolo viitoare mamici si le e greu sa dea de noi la cap 5...Acum despre candidoza...nu scriu neaparat mare lucru. AndreeaRusu, i-am mai scris cateva lucruri pe aceasta tema Ioanei in pag 14 sau 15, nu stiu daca le-ai citit... Ce mai am de adaugat in plus. Candida se poate face si dupa tratament cu antibiotice (Ioana, stiu ca ai avut infectie urinara, nu cumva ai luat antibiotice?), intr-adevar si pe fond de imunitate scazuta, dar un alt factor favorizant important este si dezechilibrul hormonal, de care noi, gravidutele, ne "bucuram" din plin in toata aceasta perioada. Ioana, si simplul dezechilibru hormonal cauzat de tiroida poate duce la aparitia de candida, eu inainte de sarcina faceam candida si din cauza asta, asa mi-a spus ginecologul. Oricum, am inteles ca s-ar putea face si pe baza nervoasa...la unm moment dat, mama mea, care e asistenta, vorbea cu un medic biolog (femeie, ca sa nu zic bioloaga ;-)))) si ea spunea ca face candida imediat daca se enerveaza tare... Ce faza, chiar am ramas mirata. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ioanact Postat Ianuarie 17, 2014 Raport Distribuie Postat Ianuarie 17, 2014 (editat) Buna, fetele!Sa avem un capitol minunat, cu numai vesti bune si bebei sanatosi! Felicitari celor care ati aflat sexul bebelusilor! Dupa cum vedeti am facut modificari la prima pagina, sper sa nu fi omis pe cineva,,daca am omis, sa-mi spuneti si sa modific. Iar de scris de doua ori o persoana n-am vazut, ori e ora tarzie si nu ma pot concentra. Alineta13 in primul rand am inchis capitolele din urma. De fapt cap.4 tb sa-l inchid. pe primul nu pot, ca nu l-am deschis eu.In al doilea rand, da, am luat antibiotic pt infectia urinara..si e posibil de la imunitate sa fi facut candida, si/sau de la tiroida. Totul e posibil. mariana_flo nu fi dezamagita ca e tot fetita! Sanatoasa sa fie!Stiu ca-ti doreai baiat, dar asa a vrut Dumnezeu! [grup]Stai sa vedem daca nu te urmez si eu , sau voi avea baiat. Acum va las. Merg sa ma culc. (am baut azi , de fapt ieri un 3 in 1 , de aceia am rezistat pana la ora asta )Noapte buna! Editat de Ianuarie 17, 2014 Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Bebe2iunie Postat Ianuarie 18, 2014 Raport Distribuie Postat Ianuarie 18, 2014 Buna dimineata! Bine ne-am intalnit intr-un nou capitol! Seara trecuta in timp ce ii spuneam Mariei, fetitei mele ca e posibil sa aiba un fratior, ea a inceput sa imi spuna ca ea vrea un bebe fetita, care sa fie surioara ei. Am realizat ca si eu pana pe la 16 ani mi-am dorit surioara pe care nu am avut-o niciodata. Desi eu si sotul ne dorim si un baietel parca ma doare dezamagirea ei. I-am promis pana la urma, ca daca va fi baietel, candva poate va veni si o surioara. De vitamine cum am precizat nu sunt multumita de cele pe care le am cumparat acum. Doctorul mi-a dat femosun ca sunt natural. Dar nu imi place ca ai parabeni (adica conservanti). Am sa trec tot pe Natalvit, le-am folosit toata sarcina cu domnisoara, acum 3 ani si tare bine m-am inteles cu ele. Weekend placut sa aveti! Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
AMI27 Postat Ianuarie 18, 2014 Raport Distribuie Postat Ianuarie 18, 2014 Bună dimineața.Mulțumesc fetelor de urări.Ce-mi place listuța din acest capitol, cu băieței și fetițe.Totuși, nu e chiar așa mare diferența, 6-8.Se echilibrează până la urmă.Vorba voastră, să fim sănătoși.Am schimbat impresii cu prietenii, la serviciu și cu rudele iar părerile sunt împărțite și egale în ceea ce privește sexul copilului.Toți sunt mulțumiți cu ceea ce au.La următoarea sarcină dacă va fi tot băiat, asta e.Nu îmi mai fac planuri de nimic.Îmi doresc doar să fie sănătoși, că de restul se ocupă mami și tati.Eu cu vitaminele chiar nu mă înțeleg.La sarcina trecută,pe care am pierdut-o , am luat Natalvit vreo două luni și m-am îngrășat câteva kg.Dar le suportam f bine.Acum, încerc să iau Elevit dar le vărs, îmi strică și tranzitul într-o extremă sau cealaltă.Medicul a zis că e alegerea mea dacă renunț la ele sau le iau când pot.Indicat e ca măcar una la câteva zile.Week-end plăcut! Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Alineta13 Postat Ianuarie 18, 2014 Raport Distribuie Postat Ianuarie 18, 2014 Ami,Bună dimineața.Mulțumesc fetelor de urări.Ce-mi place listuța din acest capitol, cu băieței și fetițe.Totuși, nu e chiar așa mare diferența, 6-8.Se echilibrează până la urmă.Vorba voastră, să fim sănătoși.Am schimbat impresii cu prietenii, la serviciu și cu rudele iar părerile sunt împărțite și egale în ceea ce privește sexul copilului.Toți sunt mulțumiți cu ceea ce au.La următoarea sarcină dacă va fi tot băiat, asta e.Nu îmi mai fac planuri de nimic.Îmi doresc doar să fie sănătoși, că de restul se ocupă mami și tati.Eu cu vitaminele chiar nu mă înțeleg.La sarcina trecută,pe care am pierdut-o , am luat Natalvit vreo două luni și m-am îngrășat câteva kg.Dar le suportam f bine.Acum, încerc să iau Elevit dar le vărs, îmi strică și tranzitul într-o extremă sau cealaltă.Medicul a zis că e alegerea mea dacă renunț la ele sau le iau când pot.Indicat e ca măcar una la câteva zile.Week-end plăcut!E cam deranjant ce efect negative iti produse Elevitul. Imi pare rau. Oare daca ai incerca sa iei din nou Natalvit sau chiar Natalvit Iq (ce contine in plus capsulele cu ulei de peste)? Sa vezi poate de data asta nu te ingrasi mult cu ele si daca chiar simti ca nu e ok, atunci sa iei altceva... Mie imi merge bine cu Natalvit, nu mi se pare ca am o pofta f accentuata de mancare, dar e normal uneori sa fie mai pronuntata. Cat te-ai ingrasat data trecuta cu Natalvitul si in cat timp?Apropo de ce discutam noi cu pusul de kg, ca tot am vrut sa va scriu, mie ginecologul mi-a spus ca in mod normal se pun cam 11 kg, tot ce e peste reprezinta "exces" al mamei. Mie mi s-a parut putin 11 kg, ca am mai auzit ca normal ar fi pana pe la 15 kg, oricum ar fi, noi si bebeii nostri sa fim sanatosi! Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
AMI27 Postat Ianuarie 18, 2014 Raport Distribuie Postat Ianuarie 18, 2014 Ami, E cam deranjant ce efect negative iti produse Elevitul. Imi pare rau. Oare daca ai incerca sa iei din nou Natalvit sau chiar Natalvit Iq (ce contine in plus capsulele cu ulei de peste)? Sa vezi poate de data asta nu te ingrasi mult cu ele si daca chiar simti ca nu e ok, atunci sa iei altceva... Mie imi merge bine cu Natalvit, nu mi se pare ca am o pofta f accentuata de mancare, dar e normal uneori sa fie mai pronuntata. Cat te-ai ingrasat data trecuta cu Natalvitul si in cat timp?Apropo de ce discutam noi cu pusul de kg, ca tot am vrut sa va scriu, mie ginecologul mi-a spus ca in mod normal se pun cam 11 kg, tot ce e peste reprezinta "exces" al mamei. Mie mi s-a parut putin 11 kg, ca am mai auzit ca normal ar fi pana pe la 15 kg, oricum ar fi, noi si bebeii nostri sa fim sanatosi!De acord cu tine.Și mie mi se pare cam puțin 11 kg(mie dr mi-a zis că la carte scrie 12, dar merge până în 15).În două luni am luat 4-5 kg și mâncam mai puțin ca acum, când am poftă de mâncare, slavă Domnului.În ritmul ăsta presimt că ajung la 20 de kg la 9 luni :))Nu știam de Natalvit Iq.Promit să-l încerc, am luat separat o lună ulei de pește și tare bine mi-a mers cu sarcina și greutatea, numai că aveam scaune prea moi(așa scrie și pe prospect).Deci vi-l recomand dacă sunteți constipate.Când ai următorul eco?Să vedem ce ții ascuns în burtică, poate echilibrăm balanța. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
anemona27 Postat Ianuarie 18, 2014 Raport Distribuie Postat Ianuarie 18, 2014 Buna fetelor,scuze ca nu am mai scris,pur si simplu nu am avut starea necesara, asa m-au suparat medicii astia, dupa multe zile de plans si nervi am decis sa fac amniocenteza, nu stiu de ce se face atata tam tam ca e rau, ca e periculos,dureros, nu am simtit nimic,a durat 1 minut,fara anestezic,macar acum sunt limistita si stiu sigur ca voi avea fetita.Legat de vitamine eu iau unele de la sandoz si acid folic cu iod, pana acum am luat 2 kg, la prima sarcina in romania am luat elevit, nu imi faceau rau dar posibil sa imi fi dat pofta de mancare ca am luat cam 14kg toata sarcina. In spania vad ca pun mare accent pe kg,sa iei 8-9 maxim,sper sa ma incadrez :) Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
simonelia Postat Ianuarie 18, 2014 Raport Distribuie Postat Ianuarie 18, 2014 Multumesc fetelor pt informatiile legate de vitamine, la prima sarcina am luat elevit si am pus 19 kg, pe care le-am dat destul de greu jos, banuiesc ca acestea mi-au crescut destul de mult apetitul, am cam mancat orice, iar fetita s-a nascut cu 3,5 kg, eu sunt mai pofticioasa din fire, nu as mai vrea sa depasesc 10 kg, le pui usor, le dai mai greu, cred ca e si in functie de metabolism, dar si de varsta si miscarea pe care o faci in timpul si dupa sarcina. M-as orienta spre Centrum Materna, macar incerc o cutie si vad cum functioneaza pe pieea mea. Cand aveti urmatoarele eco, ma refer la morfo de trim 2, ca astea ar trebui facute in perioada urmatoare? Noi peste 10 zile, dupa care o sa incep si eu sa dau sfoara in tara, pana acum stiu doar parintii si putini prieteni f. apropiati, trebuie sa anunt si la lucru ca nu o sa ma intorc in sept, ci o sa continui cu maternitatea, o sa fie cred destul de ofticati, dar doctorita mea mi-a mai spus o chestie draguta, nimeni nu o sa imi ridice statuie ca vin mai repede sau mai stau acasa, nu? Va urez un weekend minunat in continuare... Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Alineta13 Postat Ianuarie 18, 2014 Raport Distribuie Postat Ianuarie 18, 2014 Buna fetelor,scuze ca nu am mai scris,pur si simplu nu am avut starea necesara, asa m-au suparat medicii astia, dupa multe zile de plans si nervi am decis sa fac amniocenteza, nu stiu de ce se face atata tam tam ca e rau, ca e periculos,dureros, nu am simtit nimic,a durat 1 minut,fara anestezic,macar acum sunt limistita si stiu sigur ca voi avea fetita.Legat de vitamine eu iau unele de la sandoz si acid folic cu iod, pana acum am luat 2 kg, la prima sarcina in romania am luat elevit, nu imi faceau rau dar posibil sa imi fi dat pofta de mancare ca am luat cam 14kg toata sarcina. In spania vad ca pun mare accent pe kg,sa iei 8-9 maxim,sper sa ma incadrez :)Imi pare rau ca ai trecut printr-o perioada atat de urata, dar bine ca totul este in regula! Felicitari ptr fetita, sa fiti amandoua sanatoase! Chiar ma gandeam intr-o zi ca nu am mai avut demult vesti din Spania... Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts