Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Ochelari si dioptrii

Recommended Posts

Am fost in decembrie la control la oftalmolog si mi-a spus ca mi s-au modificat dioptriile cu un sfert doar si el nu-mi recomanda sa schimb ochelarii,decit daca vreau.

NU-mi place deloc oftalmogolul meu,dar nu am altul in zona asa ca...ma multzumesc cu ce am.Mai mult ma interseaza sa fie ochiul sanatos ca dioptriile mi le pot stabili la optica.

Eu am ochelari de la o anumita firma(Fielmann)nu am firma asta in urbea mea,si n-am timp sa merg sa pierd vreo doua ore (fara drum)sa-mi controleze dioptriile.

Intrebarea mea este ,cind ne schimbam ochelarii,la ce modificare de dioptrie?

Nu as vrea sa-mi schimb ochelarii decit daca este absolut necesar,nu as vrea sa fortzez ochiul,sa-l adaptez la o dioptrie decit daca e absolut necesar.Pe de alta parte simt ca totusi nu ma mai satisfac pe deplin actualele dioptrii,mai ales in ce priveste distantzele mari,insa distantzele mici sunt importante pentru mine.

Multzumesc anticipat de raspunsuri!

Dana

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Zile populare

Cei mai activi membri în acest subiect

Zile populare

Pentru 0.25 nu merita schimbati. De regula se schimba la diferenta de peste 0.5.

Acuitatea vizuala se diminueaza, campul vizual se ingusteaza si la un moment dat dioptriile nu mai pot fi compensate nici cu ochelari.

Un medic bun mi-a spus ca ochelarii se prescriu un pic mai slabi decat optimul, pentru a forta ochiul sa lucreze si sa intarzie evolutia miopiei.

Daca vei lua ochelari care sunt cu putin mai puternici decat dioptria, in idea sa fie buni si peste doi ani, accelerezi evolutia dioptriei, pentru ca actiunea asupra ochiului este in acelasi sens cu tendinta in care actioneaza miopia.

Am citit ca un medic rus a reusit sa-si corecteze vederea/miopia utilizand ochelari tot mai slabi si fortand ochiul sa se adapteze. Nu stiu cu ce frecventa a schimbat ochelarii.

Editat de

Nici mie de vreo 6 ani nu mi-a mai schimbat dioptriile, chair daca la ultimul control a zis ca la ochiul drept (la mine ala este cu probleme mai nasoale) a mai crescut un pic.

Eu am astigmatism , si ce costa la mine foarte mult sint lentilele ca vreau foarte subtiri si usoare .....plus ca mi-am facut si ochelari de soare cu dioptrii. 

La mine fiind diferenta ceva mai mare inttre cei doi ochi, mi-i s-a recomandat ca la unul sa iau lentila cu mai dioptrie mai mica cu 0,5 decit as avea nevoie.

La 0,25 si eu zic sa nu-i schimbi decit daca e de la 0,75 la 1 si chiar simti nevoia. La dioptrii mai mari poti sa mai astepti. Sau iti faci unii corecti pt mersul cu masina si pe ceilalti ii porti in resul timpului.

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...