Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Retete sanatoase sau cu putine calorii


Recommended Posts

Tot primesc in ultimul timp diverse retete low calorie, sanatoase si altele din aceeasi gama.

Cum am gasit si pe forum diverse bunatati si am uitat la ce topic erau postate m-am gandit sa scriem aici ce am mai bgatit sau ce mai vrem sa gatim, mancaruri mai light.

Eu m-as bucura daca are cineva experienta cu mese mai bogate proteic fara carne, ca la capitolul asta nu am prea multa inspiratie.

 

Voi incepe cu niste prajituri :))))

 

 

Muffins cu praf de roscove

 

Ingrediente:

- 180 g faina integrala cu drojdie

-2 oua

- 100 g miere

- 70 ml lapte

- 100 ml ulei de masline (eu am pus vreo 50 g ulei cocos)

- 20 g praf de roscove

 

Preparare:

Se separa albusul de galbenus, galbenusurile se mixeaza cu mierea pana aveti o culoare mai deschisa a compozitiei, apoi se adauga laptele si uleiul si se mixeaza in continuare, dupa care se adauga roscovele + faina si.... se mixeza in continuare :)))))

Albusurile se bat spuma si se adauga in compozitie amestecandu-se usor cu telul de sus in jos (eu nu am ami citita aceasta parte si le-am mixat mai departe )

Se pune compozitia in forme de muffins si se pun la cuptorul inacins la 180 de grade pt 35 de minute.

Mai puteti pune in compozitie esenta de vanilie sau de rom, coaja de portocala rasa sau de lamaie, eu am adaugat cateva feliute de banane in Muffins-uri.

Sunt tare bune!

 

 

Biscuiti digestivi

 

Ingrediente:

- 100 g tarate sau fulgi de ovaz

- 1/2 lingurita scortisoara

- 50 g alune de padure

- 1 vf de cutit praf de copt

- 50 g miez de nuca

- 3 linguri de miere

- 2 linguri pudra de roscove

- 150 ml apa

- esenta de vanilie

- 5-6 linguri de faina (eu voi pune integrala, nu alba)

 

Se macina nucile, alunele, fulgii de ovaz/tarate sa NU  devina faina!)

Se pun intr-un bol si se adauga toate ingredinetele de mai sus farmantandu-se pana devine un aluat.

Aluatul se intinde intre 2 hartii de copt la o grosime potrivita (neavand vreo legatura cu gatitul imi imaginez ca se intinde cu sucitorul, nu? ).

Se  imparte in patratele, se inteapa cu furculita pt decor, se lasa la cuptor in tava 15-20 de minute la 160 de grade.

 

 

 

Crema de roscove (ca nutella)

 

 

Ingrediente:

- 1§ cana lapte de cocos

- 1/2 cana praf de roscove

- 1 lingurita miere

+/- esenta de rom/vanilie, alune, stafide etc

 

Preparare:

Laptele de cocos se incalzeste putin, se poate pune mierea si esentele  in timpul asta in oala, nu trebuie sa fiarba, doar sa fie putin caldut.

Se ia de pe foc, se adauga praful de roscove si se amesteca bine bine pana devine o pasta. Se pot aduga alune, stafide sau altele de genul, se pune in frigider si se lasa pana se intareste. Eu am facut-o tot timpul mai lichida, de consistenta nutelei, reteta initiala era pt ciocolata, dar nu am reusit sa se intareasca chiar asa tare.

 

 

Tiramisu proteic Ingrediente (5 porții):

Tort:

  • 200 gr. albușuri de ou (~4-5 ouă)
  • 50 gr. pudră proteică din zer (gust de ciocolată)
  • 20 gr. pudră de cacao
  • 150 gr. brânză de vaci (sau mascarpone scăzut în grăsime sau iaurt grecesc)
  • 1-2 cești de cafea espresso

Topping:

  • 200 gr. brânză de vaci (sau mascarpone scăzut în grăsime sau iaurt grecesc)
  • 60 gr. pudră proteică ​​din zer (gust de vanilie)
  • puțină pudră de cacao

Mod de preparare:

Tort:

1. Se amestecă toate ingredientele, cu excepția cafelei, timp de câteva minute.
2. Se unge tava cu puțin ulei și se toarnă amestecul.
3. Se coace, în cuptorul preîncălzit, timp de 15 min. la 170° C.
4. Se lasă să se răcească.

Topping:

1. Se amestecă brânza de vaci cu pudra proteică.

Tiramisu:

1. Se împarte tortul în 5 bucăți.
2. Se iau 5 boluri de sticlă și se pune câte o bucată în fiecare.
3. Se toarnă aprox. 1/3 ceașcă de cafea în fiecare bol.
4. Se așteaptă până când cafeaua se îmbibă în tort.
5. Se adaugă topping-ul.
6. Se poate servi imediat sau după ce au fost ținute o noapte în frigider.
7. Înainte de servire, se presară puțină pudră de cacao.

Informații nutriționale/porție:

Energie: 165 kcal.
Proteine​​: 35 gr.
Glucide: 3 gr. (zahăr 2,5 gr.)
Grăsimi: 1,4 gr. (saturate 0,9 gr.)
Fibre: 1,6 gr.

 

 

 

 

Muffins 80 calorii

Ingredients:

1 3/4 cups old fashioned oats

3 egg whites

3/4 cup unsweetened cocoa

  • 1/2 cup unsweetened applesauce
  •  
  • 1 tsp. vanilla extract
  •  
  • 1/2 cup plain Greek yogurt (or regular plain low fat yogurt)
  •  
  • 1-1/2 tsp. baking powder
  •  
  • 1-1/2 tsp. baking soda
  •  
  • 1/4 tsp. salt
  •  
  • 1 cup hot water
  •  
  • 1/2 cup sugar substitute- aici eu am folosit miere
  •  
  • 1/4 cup dark chocolate chips -These have less sugar than regular milk or semi-sweet chocolate chips. Or use peanut butter chips as these too have less sugar.  ----ciocolata nu am pus deloc

 

Directions:

 

Preheat oven to 350 degrees.

Line a muffin pan(maybe two depending on how full you fill them) with cupcake liners, or spray muffin tin with non-stick cooking spray. Set aside.

In a blender, (or food processor), mix all of the ingredients together, except for the chocolate chips. Blend until oats are ground and mixture is smooth.

Pour mixture into prepared muffin pans and fill pretty generously. A little more than 3/4 full. I like to use something with a spout for this. Then, put half of the chocolate chips into the batter so that each muffin is ensured some chips.

 

 

Place muffin tins in the oven for 10 minutes.  After 10 minutes, remove muffins from the oven (but don’t shut oven off), and distribute the other half of the chocolate chips on top of each muffin.

Place  the muffins back into the oven and bake for an additional 2-5 minutes, or until a toothpick comes out clean.

 

*Note, you could skip this step by putting all of the chips in the batter and baking the muffins for 12-15 min straight, but this method gives the muffins the traditional ‘VitaTop Muffin’ look with the chocolate chips on top!

Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 59
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Posted Images

Andacos, jaein :))))

Cand am mancat pe calorii beam cola zero. Stiam ca nu e sanatos si ca mai bine beau un fresh de 200 de calorii, dar deh [batcap]

Retetele sunt mai sanatoase decat cele clasice ca sunt cu miere sau indulcitor in loc de zahar alb, cu alte tipuri de faina in loc de faina alba, cu alte tipuri de ulei in loc de uleiul noral samd :))))

 

 

Diana, pe topicul asta nu vreau sa dezbat de ce si cum si cand, vreau sa fie scrise retete, ce am incercat, ce ne-a placut, cu modificari personale samd.

Doar retete, nu diete, pt cine vrea sa manance mai sanatos sau mai slab caloric. C e reteta de Monti, Rhina, Hay sau Brigitte e tot aia, conteaza sa se incadreze in una dintre cele 2 categorii de mai sus.

:)

Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Roxanaz, sper ca nu te superi dar trebuie sa scriu aici reteta de la Gordon Ramsey cu vinete scrisa de tine. Mi-am si cumparat vinetele sa o fac astazi [il]

 

'

Vinete condimentate in stil indian

(reteta lui Gordon Ramsay) - F1

 

3 vinete mari

4-5 cepe marisoare, rosii sau albe

1 lingurita chimion macinat (cumin, nu carraway adica :) )

1 lingurita chimen - boabe intregi

2-3 rosii

menta si busuioc daca va place

1 lingura de ulei (merge si fara daca vreti)

 

vinetele se taie cuburi micute, se lasa putin la scurs cu ceva sare. se incinge cuptorul la 180 de grade. se pun vinetele intr-o tava maricica, pe foaie de copt si se stropesc cu ulei (daca vreti). se lasa la rumenit vreo 20 de minute, pana-s aurii.

intre timp se taie ceapa pestisori, s epune la calit in apa sau o jumatate de lingura de ulei. se rumenesc putin si se adauga condimentele, sare si piper. se acopera si se lasa pana se inmoaie bine. dupa ce s-a inmuiat ceapa se adauga vinetele rumenite in cuptor, se lasa 2-3 minute, apoi rosiile taiate cuburi. se serveste calda sau rece, e la fel de buna.'

 

 

 

Rosii umplute cu Mozzarella

 

Numar de portii: 2.
Complexitate: usor.
Ingrediente
  • 200 g mozzarella
  • 4 rosii
  • 300 g branza telemea
  • 2 linguri cu pesmet
  • 2 linguri cu rosii uscate
  • busuioc
  • oregano
  • piper
  • sare
Mod de preparare
1. Spala rosiile si taie-le cate un capac. Scoate pulpa cu o lingurita, pune-o intr-un castronel, iar rosiile lasa-le la scurs. Taie mozzarella si telemeaua (de vaca ori de capra) in cubulete si pune-le peste pulpa de rosii.
2. Adauga pesmetul, rosiile uscate tocate, busuioc si oregano, sare si piper dupa gust.
3. Umple rosiile, asaza-le intr-o tava si da-o la cuptorul preincalzit pentru zece minute. Serveste imediat.

 

 

 

Tarta cu rosii, ricotta si parmezan, cu blat vegan

 

 

Ingrediente pentru  umplutura
-500 g de rosii coapte, de toate culorile, formele si marimile
-200 g ricotta (sau urda proaspata de la tarani)
-1 ou ecologic sau de tara
-2 linguri de parmezan ras
-2 catei de usturoi
-ulei de masline
-plante aromatice proaspete – busuioc si oregano
-sare si piper proaspat macinat
Pentru aluatul de tarta vegan
-300 g faina integrala
-1 lingura de unt de cocos
-1 lingura ulei de masline extravirgin
-apa rece
-Sare roz de Himalaya
-oregano uscat
Aluatul se pregateste simplu, iar secretul unui aluat de tarta vegan de succes este ca toate ingredientele sa fie reci. Se pun faina, oregano si sarea intr-un bol impreuna cu uleiul de cocos si de masline, se amesteca si se faramiteaza aluatul cu degetele, se adauga apa rece pana cand capata consistenta de aluat, si se lasa la racit 30 minute, imbracat in folie de plastic, in frigider.
Rosiile se spala bine, se taie rondele, si se pun in tigaie, impreuna cu uleiul de masline, usturoiul zdrobit si plantele aromatice.  Se lasa tigaia la foc mic, cu capac, pana cand zeama lasata de rosii scade si toate aromele minunate se concentreaza.

Se intinde aluatul intr-o tava pentru tarta, se inteapa cu furculita si se da la cuptorul incins la 170 grade, pentru 10 minute, timp in care se pregateste amestecul de ricotta/urda, cu parmezan, ou, plante aromatice, sare si piper proaspat macinat. Se intinde compozitia de ricotta peste aluat, si deasupra se aseaza cu grija rosiile impreuna cu ce a mai ramas din sucul concentrat, se stropeste cu ulei de masline, si se da la cuptor pentru 20 minute. Se serveste presarata cu parmezan ras si cu frunze proaspete de busuioc.

 

 

Cred ca ultima e reteta de la Laura Adamache, nu sunt insa sigura.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Am scris cateva aici: http://www.calorie.ro dar deocamdata sunt f putine retete.

Exemplu sarac in carbs:

http://www.calorie.ro/wp-content/uploads/ou-in-avocado.jpg

 

Ou in avocado:

  • 1 ou: 63 calorii
  • jumatate avocado: 161 calorii

Total calorii: 224
Grasime: 19.1 gr
Carbohidrati: 8.9 gr
Proteine: 7.5 gr

(se taie avocado-ul in doua, se scoate samburele iar in locul lui se aseaza – in fiecare jumatate – cate un ou. Se baga la cuptor – sau tigaie cu capac – pana oul este gata). Se asezoneaza cu sare, piper, chilli, etc.

Portia este de jumatate de avocado.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...



×
×
  • Adaugă...