Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Hai Geluk! Hai drelen! Hai madaralu! Felicitari MaryM85! Mamici de februarie 2014 (Bulgarasi de Februarie 2014) Cap 13

Recommended Posts

post-88180-0-76773900-1393155255_thumb.jpg

Linkuri rapide: Lista DPN | Rugaciuni | Dezbateri private | Intrebari | Albume

Noi suntem mamicile bulgarasilor de februarie si asta este calatoria noastra:

[barza1] Capitolul 1 Capitolul 2 Capitolul 3 Capitolul 4 Capitolul 5 Capitolul 6 Capitolul 7, Capitolul 8, Capitolul 9 Capitolul 10 Capitolul 11  Capitolul 12 [barza1]

Felicitaaaaaari:

[artif] STMaria, LiaCamelia, Claudia0702, Mada 23, Aricioaica09, Onitzi21, Aurora14, Crissintibun, Madalinaadela, Anda_2014, Iuliapreguza, Uburex. Rommyna, Florentina_C, Crisicar, Ancasilv, zmotocel, Alecsic, MaryM85 [artif]

Datele probabile de nastere ale bulgarasilor:

Carla0731       31 ian / 1 feb 2014 [baietel]

anca1985          5 februarie 2014 [baietel]

madalinaadela   5 februarie 2014 [baietel]
Musette_1982   7 februarie 2014 [baietel]
Claudia0702     7 februarie 2014 [fetita]

STMaria            7 februarie 2014 [fetita]

mada23              8 februarie 2014 [fetita]

Aricioaica09       8 februarie 2014 [baietel]
onitzi21             11 februarie 2014 [baietel]

LiaCamelia        11 februarie 2014 [fetita]

Alexandrina89   12 februarie 2014

uburex               13 februarie 2014

drelen               14 februarie 2014 [baietel]

crissintibun       14 februarie 2014

Anda_2014       15 februarie 2014 [baietel]
mateea24         15 februarie 2014

Rommyna         17 februarie 2014 [baietel]

Alecsic             19 februarie 2014 [baietel]

Brindusa_32      20 februarie 2014 [baietel]
MaryM85           21 februarie 2014 [baietel]

Lalexxa           21 februarie 2014 [baietel]

hsnsym           23 februarie 2014

iuliapreguza    23 februarie 2014 [baietel] si [fetita]

Geluk            23 februarie 2014 [fetita]

Ancasilv          24 februarie 2014 [fetita]

Aurora14        24 februarie 2014 [baietel]

Madaralu         24 februarie 2014 [fetita]

Florentina_C   24 februarie 2014 [baietel]

zmotocel        24 februarie 2014 [fetita]

crisicar          25 februarie 2014 [fetita]

Dragi viitoare mamici, fie ca protectia Domnului sa fie peste noi, peste pruncusorii din burticile noastre si peste familiile nostre, sa-i binecuvanteze cu sanatate, dezvoltare deplina si sa-i putem duce pana la termen !

Rugaciune pentru pruncul ce se afla in pantecele mamei:

Doamne, cel care ai zis oamenilor: "Cresteti si va inmultiti si stapaniti pamantul" binecuvantand nasterea de prunci, arata mila ta si acestui copil ce se afla inca in pantecele mamei sale, si ajuta-l sa se nasca la vremea de Tine randuita. Da-i lui Doamne crestere fireasca, sanatate si putere.Parinte Ceresc, care porti de grija pasarilor cerului si infrumusetezi crinii tarinii, poarta de grija si acestui copil care n-a vazut inca lumina soarelui. Nu parasi robii Tai si ocroteste prin Harul Tau pruncii nostri si binecuvanteaza nasterea lui dupa multimea milostivirii Tale.
Doamne fii cu noi si da-ne izbanda dupa Sfanta Voia Ta. Amin

RUGACIUNEA MAMEI INAINTE DE NASTERE

Marie, Maica Preacurata, ceea ce ai purtat in pantecele tau cel binecuvantat pe Mantuitorul a toata lumea, inconjoara-ma pe mine, pacatoasa, cu dragostea ta de Maica si du rugaciunea mea la Fiul tau si Dumnezeul nostru, ca sa-mi binecuvanteze pruncul pe care-l port in pantece si sa ma invredniceasca sa-l aduc la lumina in chip firesc si sanatos, intarindu-ma cu puterea dreptei Sale, intru care bine am nadajduit. Amin.

RUGACIUNEA MAMEI DUPA NASTERE

Multumescu-Ti Tie, Doamne, din adancul inimii mele, pentru pruncul pe care Tu mi l-ai daruit si pe care Tie Ti-l inchin, dimpreuna cu toata viata mea, intru care ai binevoit. Daruieste-i, Stapane, viata ca sa se nasca din nou, din apa si din Duh, ca fiu al Tau dupa har, in Taina Sfantului Botez. Ajuta-ma, Iubitorule de oameni, sa-l cresc in pace, ca pe un madular binecuvantat al Bisericii Hristosului Tau. Si intreaga noastra familie pazeste-o intru dragostea Ta, daruindu-i toate cele spre trebuinta, dupa marea Ta mila, putere si intelepciune. Ca noi Tie Iti incredintam sufletele si trupurile noastre, Tie ne rugam pentru noi insine, si unii pentru altii, si numele Tau, de viata facatorul, in veci il preamarim: al Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin.

RUGACIUNEA MAMEI PENTRU COPIL

Doamne, Dumnezeul nostru, cela ce cu intelepciunea Ta ai zidit pe om din tarana si ai suflat lui suflarea de viata si binecuvantandu-l ai zis: cresteti si va inmultiti si umpleti pamantul; iar la Cana Galileii, prin Unul Nascut Fiul Tau, ai binecuvantat nunta si nasterea de fii, cu multa umilinta rog marea Ta bunatate, ca neincetat sa reversi Harul Tau si sa Te milostivesti si asupra copiilor mei, pe cate Tu ai binevoit sa mi-i daruiesti. Umple-i Doamne pe ei de intelepciune si pricepere. Apara-i de toate cursele vrajmasilor vazuti si nevazuti. Porunceste ingerilor Tai, ca totdeauna sa fie calauzele si povatuitorii lor spre toate faptele cele bune, ca sa Te poata lauda si preaslavi in veci. Amin

[ruga] Dumnezeu sa ne ajute sa avem sarcini pana la termen si nastere usoara si copilasi sanatosi si frumosi!

Cine nu se regaseste pe listuta dati-mi un mesaj mie (Anda08) sau catre Aricioaica09, cu user-ul vostru, DPN-ul si link-ul subiectului - vom actualiza / edita listuta sa fie toate burticile prezente [flo2]

Editat de
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 278
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Posted Images

Vezi Geluk, imediat ce te-am scos la inaintare in titlu, te-ai prezentat la apel! Asa imi place!

Da, alaptare in public, alaptare peste tot! Abia astept sa se ia cineva de mine cand alaptez in public, sa-i zic vreo doua. La noi asa se poarta.....

Mi-a venit o idee, sa-mi spuneti ce parere aveti. As putea sa fac un colaj cu pozele bulgarasilor sa-l punem cap de afis pe prima pagina cand trecem la cealalta sectiune. Ce ziceti? Daca va tenteaza, dati-mi un mesaj pe privat sa va dau adresa personala pe care sa-mi trimiteti poza sau imi trimiteti direct pe fb cele cu care sunt prietena.

Buna fetelor! Sunt alive, dar foarte busy cu bebe. Ne adaptam unii cu altii si cu viata in 3..4 de fapt, cu tot cu mister miau. Abia ieri am apucat si eu sa citesc ce ati mai scris si un pic de dimineata, dar mi-a fost imposibil sa va scriu. Marti ne-am externat, suntem bine si sanatosi. Am facut o forma usoara de icter, vedem cand ne trece. Eu am iesit din spital cu prurit de sarcina-sursa mancarimilor mele si a necesitatii de a face cezariana (puteti cauta pe net despre). Pentru asta mi-au facut hemosuccinat cat am fost la terapie intensiva, iar apoi m-au pus sa iau claritine. Am luat si vreo doua zile cat am fost acasa si apoi m-am oprit fiindca interactioneaza cu alaptatul. Dar mancarimile au continuat, asa ca medicul de familie mi-a recomandat altceva + un unguent. Si astea nu sunt recomnadate in alaptat, dar nu am ce face  [fri] Pediatra, care este si medicul meu de familie, mi-a explicat ca singurul risc este ca bebe sa aibe alergie la acest medicament cand va fi mare. Acum aproape mi-a trecut.

Lapticul mi-a venit marti dimineata, pana atunci am avut colostru. Pe bebe l-am pus la san la aproape 24 de ore de la operatie. Duminica la ora 16.00 m-au scos de la terapie intensiva, desi eu eram pe picioare de dimineata de la 11.00. Dar nu am avut ce face. Tot duminica au venit ai mei pe la mine si nasii, am primit tone de flori si zambete. La san l-am pus cate 5 minute la fiecare, pentru inceput, apoi i-am dat completarea, a doua zi cate 10 minute, iar marti am tinut mortis sa nu ies din spital pana bebe nu adoarme fara completare..si am reusit! Este o lupta grea, fiindca bebe se invata cu biberonul, este mai usor de supt asa, decat efortul la tzitzi, dar am reusit  [pk]  [pk]  [pk]  Si sunt tare mandra de asta!

Joi, la 5 zile, ne-a cazut buricul. A venit si dna pediatru si ne-a vazut. suntem bine si sanatosi. In spital i-a facut toaleta de 2 ori pe zi, implicit baita. Noi acasa l-am sters cu o carpa inmuiata in apap calda cu ulei pana cand i-a cazut buricul, iar joi seara i-am facut prima baita. Am folosit sampon si gel de dus 2 in 1 si l-am uns cu ulei dupa. Si lui i se ia pielea usor usor. Zona buricului inca o tratam cu spirt si pudra baneocid, nu stiu pentru cata vreme.

La schimbat folosim pampi si la sters carpa inmuiata in apa, avem un castronel langa salteluta. Servetele umede le folosesc doar in caz de forta majora, nici la baie cu sapun toata ziua buna-ziua nu mergem fiindca nu  e cazul. Ne trezim, papam si schimbam la 1, 2 sau 3 ore. Deja cred ca avem colici, pan acum le-am tratat cu indiferenta, tinut in brate, nani in brate, plimbat prin casa si o gramada de tzitzi.

Maine ne scoatem atisoarele, mergem cu tati si bebe, ei raman in masina. Ma mulg si ii las lapticul daca va fi cazul pana cand termin eu. Daca nu, lapte de la tzitzi. Nu cred ca se invata cu biberonul dupa o masa. Recuperarea dupa operatie a fost mai grea la inceput, acum sunt mai ok. Mister este sprijinul meu permanent, eu ma ocup exclusiv de bebe, el de restul. A alergat o gramada zilele astea. Eu nu am apucat nici sa mananc in unele zile, dupa ce ca bebe era scafait si se trezea des, imi suna si tel incontinuu. Acum ignor telefonul, pap cand apuc si bebe pe rpimul loc. Cand este scafait si nu se linsteste deloc, ma apuca si pe mine plansul cu el in brate si mister cu servetelele langa sa ma linistesc. In mare sunt puternica, dar mai am momente cand cedez. Cum zice STMaria, facem panarama. Aseara de la 7 la 11 am avut program de voie...a mai povestit si Ari de astfel de stari: schimbat, tzitzi, schimbat iar, somn 30 de minute, iar scafait si tzitzi si tot asaaaaaaa  [batcap]  [alcool]  [alcool]  [alcool]  Dar ne descurcam.

Experienta intra-spitaliceasca a fost super, spre deosebire de Onitzi, eu pot spune ca am trait exceptia in spitalele de stat. In primul rand nu am cuvinte de multumire pentru doctor ca m-a operat si eu si bebe suntem bine..cine stie cum ar fi fost altfel. [fri]  Apoi, eram inca in operatie, ma coseau si m-au apucat frisoanele. O dna asistent m-a acoperit cu ceva pe maini pana sub gat si imi tinea si mangaia fata, imi spunea ca mai este putin si trece, sa nu ma sperii ca-i ceva normal. Apoi, la terapie intensiva grija maxima de noi: calmante, verificat periodic, toaleta riguroasa. Medicii care m-au operat m-au verificat periodic si seara, noaptea si dupa ce au iesit din garda. La fel duminica si luni. Asistentele de la maternitate si nou-nascuti au fost atente. Ne-au adus copilul, ne-au aratat ca se potrivesc numerele de pe bratari (puiul meu seamana asa mult cu tati ca nu exista niciun dubiu ca nu ar fi al nostru  [:-)))]  [:-)))]  [:-)))] ) Apoi ne-au explicat cate ceva, mi l-au pus la san si mi-au aratat cum sa-l tin cand il alaptez. Apoi i-au dat formula, mi-au aratat cum sa-l tin sa regurgiteze. Din pacate, in noaptea de duminica asistenta nu a vrut sa ne ia bebelul din camera, asa ca am invatat the mommy buissiness on site: tzitzi, schimbat, formula, toata nebunia. Luni noapte a fost foarte agitat de seara, nu mai tacea. Mi l-a linistit o dna de la nou-nascuti si apoi l-a luat la ea peste noapte. Eu deja plangeam, asistenta de la maternitate a incercat sa a linisteasca, a vb cu mine, mi-a explicat..eu eram inca cu mancarimea vietii. In fine, dupa un somn linistitor eram fresh marti dimineata si cu laptic in tzitzi. Tot acolo am invatat cum sa-l infas pe bebe si cum sa-l spal.

Noi avem 22-23 de grade in camera, aerisim de 2 ori pe zi, inca nu am iesit la plimbare, de maine. Eu il tin in body si infasat, este mai linistit asa..infasat mai bine la maini si mai putin la picioare. Asa se odihneste cum trebuie si nu se agita. Luni seara s-a agitat fiindca era cu mainile libere si a obosit foarte tare, s-a speriat de manute. Vedem cand va fi mai calm ce facem. Plus ca purtam caciulita. Sfaturile astea mi le-au dat si la maternitate, dar si pediatra. Cand mi-a zis mama sa il tin asa o perioada, la inceput, am zis ca-i nebuna. Dar pana nu face cateva crize, nu intelegi  [alcool]  [alcool]  [alcool] 

Gata, cred ca am atins toate grijile mamicilor  [bib] Puiul mic este la tati pe piept, l-am tinut eu pana mai adineauri si m-am chinuit sa va scriu, dar s-a sters mesajul [:(]. A dormit si cu mine in pat, doarme si singurel in patut, avem interfon sa-l auzim, dupa caz. Acum cred ca avem colici si nu mai merge cu nani in patut..se agita, transpira, se strange si sufera. Pe burtica la mami si tati suntem numai bine...saptamana viitoare imi iau wrap!

Mary, Mada, Geluk, Drelen va tin pumnii si va doresc nastere usoara! Stiu ca va este greu, dar mai este putin. Eu inca simt o lipsa ca nu am reusit sa nasc natural..si dr i-a spus lui mister dupa operatie ca stie cat de mult mi-am dorit asta, dar siguranta vietii a mea si a lui bebe a fost mai importanta. Poate data viitoare  [soricel] Ma bucur pentru Ari si Dana ca au experimentat intr-un fel experienta travaliului, chiar daca nu a fost pana la capat.

Va pup pe toate si sper sa ma mai linistesc sa va pot scrie! Intre timp mai citesc ce scrieti. Mare branza nu voi mai avea de povestit, viata va fi cam la fel: schimbat, tzitzi, nani cat avem chef...sa vedem cum ne linistim. Acum incepem sa facem un pic de falcute. Prima cantarire va fi la o luna. Pana atunci liniste...a si STMaria, bebe al meu papa si la o ora, iar lapte am slava cerului o gramada! Deci nu te mai lua dupa intervale si timpi. Daca asa vrea el, asa ii dam...maine poimaine ne facem voinicel de la tzitzi de mami!  [bib]  [bib]  [bib] 

Primul moment acasa

1579771_642430999144370_1409454966_n.jpg

Dupa prima baitza

1940135_642430992477704_373455609_n.jpg?

La nani

1938074_631531403550765_1021693853_n.jpg

Iulia, eu m-am internat cu 86 de kg, + 23 pe sarcina, am plecat cam tot cu atatea sau +83 fiindca m-am umflat rau dupa ce am nascut, si maini si picioare rau rau, chiar daca eu mananc nesarat de luni de zile. Apoi m-am dezumflat usor, usor. In dimineata asta aveam 75 de kg, deci -11 kg. Acum vedem cum se duc restul. Pana acum am papat numai conform recomandarilor, nu am curaj sa fac experimente pe bebe. In plus asta imi prinde bine si mie, kg se duc rapid.

Editat de

Am venit si noi.. :).. col deschis, dilatatie 2.. contractii neregulate (pe astea nu ştiu cum le-a văzut ca eu nu simt nimic).. concluzie, fiindcă totul decurge normal si nu e nici un risc, aşteptăm până contractiile devin regulate.. 5-1-1, sau până se rupe apa :)).. dr a spus că e chestiune poate de ore sau poate de zile.. acum vedem..

Romina cum am văzut că ai scris direct am intrat să citesc, ma duc să le citesc pe fete din urmă, abia apoi am văzut că e cap nou.. ma bucur că te refaci si că ai mai scăpat de mancarimi.. si că ai un bb voinicel care papă si doarme :))din câte am înţeles e si cuminte :) pozele sunt fantastice, o scumpete :x.. lasă că încet încet îţi revii si tu.. nu îţi face griji cu kg, papă că bb e mai important.. sănătate multă să aveţi! [pup]

Eu sunt de acord Ari [:)]

Editat de

Da Ari, Merci! Mi-a sarit un pic inima cand m-am vazut trecuta la titlu.

Rommyna, cu zambetul pe buze si tot inainte. Pare greu dar trece assa de repede...

Am tot citit in ultimele zile peste tot si am auzit si la prietena mea care are gemenasii ca au atata treaba cu bb ii ca nu au timp sa manance. bb pe primul loc. Asa este dar fetelor, faceti-va timp sa mancati. Trei mese pe zi , cum mancati si in sarcina. Ff important in alaptare. Bb poate sa stea in scoica pe scaun la masa langa voi. mancati si vorbiti cu bb tot timpul. Eu asa faceam. Fata in scoica cu mine la dus, la bucatarie pe scaun cand gateam, la wc usa deschisa si ea in scoica la usa sa ma vada si palavrageam continuu.Caram scoica cu mine peste tot. Dar mancatul mi se pare ca trebuie sa fie pe primul loc. Si chiar o masa nu neaparat cu mancare gatita dar ceva pentru suflet, ceva mhhhh delicios va face sa va simtiti bine. Sa va faca sotul o salata cu de toate si o prajiturica dupa....

pentru ca la prima sarcina m u lasat sa stept pana l 42 de sapt si bb a avut probleme. Acum nu se mai face asa. Dupa 40,41 de sapt poti sa alegi inducerea.

Oricum poate sa dureze toata sapt viitoare pt ca ce mi face moasa marti, 'Strippen', acum 4 ani nu a avut nici un efect. Deci...

Editat de

Eu am înţeles că îţi face moaşa chestia aia si dacă nu are efect mergi la spital si îţi induce, dar am înţeles că in aceiaşi zi :))).. adică in mintea mea era aşa, ii face aia, are dilatatie 2, nu tu contractii, merge la spital si induce.. parcă as fi o blonda :)))

Oaspete
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Adaugă...