Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Premiile Oscar 2014

roxanaz

Recommended Posts

• Răspunsuri 69
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Posted Images

S-o luam pe rand cu filmele ...incep eu cu ordinea preferintelor mele:

Wolf of Wall Street

Un film dus in spate de DiCaprio sub bagheta lui Scorsese. Biografia nebuna a unui nebun karismatic, caruia banii castigati repede si multi ii ridica adrenalina la cote maxime.

Desi modul in care foloseste banii este socant si distrugator, filmul este de fapt despre cum se castiga sumele alea fabuloase si nu cum se cheltuie. Pana si ingineria cu trecutul lor spre Elvetia, avea ca scop, nu spalarea lor ci o metoda de reinvestire tot in bursa americana, astfel incat sa ii puna in a produce mai mult.

Ca si creatie, filmul nu este decat o simpla ecranizare a unei carti ...dar ca reprezentare, DiCaprio joaca in rolul vietii lui ...iti ia efectiv respiratia pentru ca rolul este extrem de complex si mai ales dinamic, personajul modificandu-se intr-un ritm greu de tinut pasul.

Am vazut un DiCaprio, naiv, curios, elegant, amorezat, elevat, beat, drogat, nebun de legat, arogant, haituit, speriat, eliminat, infuriat...nu cred ca exista vreo stare omeneasca prin care personajul asta sa nu fi trecut in 1.5 ore de pelicula.

Am plecat de la filmul asta gafaind de viteza cu care s-a desfasurat ...si socata ca viata se poate trai la asemenea dimensiuni.

Filmul in sine nu cred ca merita Oscar ...DiCaprio si l-a castigat cu prisosintza.

Scorsese este si el nominalizat la regie ...si este dupa mine in stransa competitie cu David O. Russell, cel de la American Hustle. Mi-e greu sa pariez pe unul din ei, orice ar fi, Scorsese a confirmat inca o data.

Distribuie pe alte site-uri

American Hustle

...nu este un film prost. Este doar un film prea incurcat. Cu prea multe personaje si prea multe itze incurcate. Eu am terminat filmul cu multe semne de intrebare ...apoi am citit pe net explicatiile si scriptul detaliat ca sa inteleg toate implicatiile politice.

Nu a fost un film pe gustul meu, cu toate astea am sa-l recomand ...toate cele 3 personaje sunt nominaluzate. Nu au jucat prost, dar ca si compozitie, nu mi s-a parut ca a fost greu de jucat.

Dallas Buyers Club

...este un film cu o morala interesanta :

De ce tarile lumii au reguli si reglementari diferite pentru medicamente care trateaza aceeasi boala ?

De ce concluziile unui studiu din Europa nu se poate generaliza in toata lumea ? Nu e aceeasi boala, aceleasi simptome, aceeasi bolnavi ? De ce aceasta neincredere intre oamenii de stiinta ?

Ne pune aceste intrebari Matthew McConaughey, cel care acum cativa ani a fost votat the sexiest man alive si pe care eu nu l-am recunoscut. A slabit 21 kg pentru rolul asta si arata ca un schelet. Cum or reusi unii sa se joace asa cu kg, sus-jos, este un mister pentru mine ...macar pentru asta si merita premiat. Si nu numai pentru asta ...rolul il prinde, un macho mai putin sofisticat, dintr-o patura mai putin sofisticata, care traia simplu, dintr-o nevoie in alta, dintr-un job in altul, dintr-o aventura in alta, de pe o zi pe alta. Una din aceste experiente isi pune amprenta pe cursul vietii lui, si faptul ca era asa mai macho de cartier si nu prea mai avea nimic de pierdut, il ajuta ...il ajuta sa-si castige 7 ani de viata cand i se mai dadusera doar cateva luni.

Concluzia: ce nu face omul pentru a mai cumpara un dram de viata ? Se informeaza, se ofera cobai, se bate cu guvernul, incalca legea, incearca orice pe pielea lui si ...de ce nu, mai face si un ban.

Ca performanta, l-am remarcat pe McConaughey ...da, demonstreaza ca poate, ne convinge ca este mai mult, mult mai mult decat "a guy to loose in 10 days" ...din pacate nu il depaseste pe DiCaprio, nu pentru ca nu poate, ci pentru ca nu ii permite rolul. Poate alta data, in alt film, in alt an ...

Editat de

Gravity

Am sa trec repede peste filmul asta ca nu stiu exact cine l-a bagat la Oscar.

Un fel de aventura in spatiu, cu un singur personaj, care 80℅ din film este ascunsa de un costum spatial, o frumoasa Sandra Bullock care scoate in total vreo 20 de fraze si in rest gafaie, pufaie, isi pierde oxigenul, ii ies ochii din orbite, icneste, viseaza si se plimba speriata prin spatiu de la rusi la chinezi si in final, ajunge cu happy end, inapoi pe Pamant.

Un fel de Cast Away, in care oceanul e inlocuit de spatiu si Tom Hanks de Sandra Bullock.

Ah, nu l-am vazut pana la sfarsit, dar nu cred ca am pierdut nimic.

Her

...este un film interesant. Nu prea are ce cauta la "cel mai bun film" dar cred ca intra cu succes in competitie la cel mai bun scenariu original.

Este un film care pune problema interactiunii umane cu inteligenta artificiala in plan emotional. La atatea probleme emotionale care ne ocupa timpul castigat prin tehnologizarea instrumentelor de supravietuire, se cocheteaza cu ideea relatiei, prieteniei, terapiei si de ce nu a dragostei cu o inteligenta artificiala. Experimentul pare de succes la inceput, pana la o conexiune destul de complexa fizica si sentimentala ....cand iese in evidenta nevoia asta umana de a ne simti unici in gandurile si mintea partenerului ...din pacate nu este eficient ca o inteligenta artificiala sa se ocupe individual numai de un subiect ...pentru asta sunt "oamenii" la dispozitie. Si asa cum o masina de spalat spala mai multe rufe, un robot industrial monteaza mai multe produse, asa ar fi ideal ca inteligenta artificiala sa se ocupe de mai multi indivizi ...

Finalul este previzibil ....indiferent de cate ori iubim, parasim sau suferim, tot la oameni ne intoarcem pentru nevoile emotionale ....cel putin deocamdata.

Editat de

Cind sint? Duminica asta?

- Leo ia oscar pt cel mai bun actor

-

Chiar sper sa ia odata Oscarul...cite nominalizari a avutr si niciodata n-a iesit cu statueta-n mina!

Bufleo dar tu und evezi tote filmele astea ,la cinema sau...? [:D]

Eu nu ma risc...iar la cinema n-am timp sa merg,asa ca bag la cap nominalizarile,vad cine ia Oscarurile [:D] si dupa ce vad filmele,imi dau cu parerea daca au meritat sua nu1 [:D]

Dana

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...