Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Banii la medic

Recommended Posts

Eram azi la lucru, vine un pacient cu o rana la picior (diabetic), l-am pansat din nou (venea a treia oara) si i-am spus sa mearga vineri la medicul de familie, ca arata ok rana si atata timp cat nu se infecteaza o poate trata medicul lui.

Imi pun scaunul la loc si vad ca nenea se cauta in buzunar. Mi-am spus in gand 'no way, chill, ca nu scoate bani'.

Si surpriza, isi scoate portmoneul si vrea sa imi dea 10 euro. Ca un deja vu: eu ma dau in spate (pacientul nu era incaltat), spun ca nu, nu imi trebuie, el incearca sa ma convinga, eu spun ca nu, sa isi ia el ceva de banii aia, el insista, eu insist, el nici gand. I-am spus sa lase doar 5 euro, ca 10 sunt prea multi. El nu si nu, ca am fost de treaba si el se bucura ca nu a ramas in spital. Am luat banii si i-am dat asistentelor, ca avem un borcan unde punem banii primiti de la pacienti. Cand au vazut asistentele au spus ca ia uite, sa ma trmita mai des la pacienti. In alta garda a venit o asistenta de pe terapie cu fiica ei la spital si stiind ca am facut gineco m-a rugats a ii fac o ecografie ca sa fie sigura ca e bine sarcina. La sf mi-a dat o cutie de ciocolata.

Ma simt ca acasa...

P.S: da, sunt in Germania in continuare.

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 173
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Auzi Xio dar nu era vreun ausländer (strain)cel ce tzi-a dat banii? [:D]

Sau de fapt ce ma mir,tu esti in est...cu traditzii asa! [:D]

Victoria nu stiu de unde ai auzit tu,dar eu de cind traiesc in Germania nu am auzit asa ceva.Fratele meu a avut un accident in Germania si la fel ,voia sa dea bani mediului/asistentelor [:D] ,noroc ca era cu seful lui care i-a taiat elanul si i-a spus ca in Germania nu se practica asa ceva.O cutie cu bomboane,un buchet cu flori,o cutie cu cafea...da,bani...nu am auzit pina acum.

Dana

Editat de

xio, eu nu as fi luat banii, sincer. Nici in Romania, nici altundeva. Cred ca asa se incepe, cu putin, pt altii etc. Mai ales ca ai spus sa-ti lase 5, nu 10... nu te supara.

flori sau cutia de bomboane, daca insista, ii spuneam sa le lase la Nurse Station/ la asistente si-i multumeam frumos in numele personalului.

Nope, era neamt.

Si pe sectii primesc asistentele bani de la pacienti, diferenta dintre Romania si Germania e ca in Germania banii se pun intr-o cutie, se strang, si sau se cumpara cafea, sau la sf anului  se impart banii intre sectii si se face petrecerea de Craciun. Ma rog, nu ajung banii, fiecare da o suma prestabilita pt party,  dar ceva ceva tot e.

Asta e prrima oara (si ultima, sper eu) cand imi da cineva bani.

In rest mai aduc pacientii gogosi, prajituri, ciocolata samd, seful a primit o sticla de vin. Are un pacient caruia i-a salvat viata acum vreo 15 ani si de atunci ii trimite in fiecare an cand e ziua sa de nastere ( pacientului) o sticla de ceva.

sau flori.

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...