Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Recommended Posts

Buna.

Am un baietel de 2 ani si 11 luni. de cateva luni(vreo 3) are o amigdala foarte mare. Practic ii acopera jumatate din gat. Pe langa asta nu are absolut nimic: n-are febra, nu e racit, etc. La analize a iesit totul absent: exudat faringian, nazal, raclaj lingual. Ideea e ca medicul ORL, pe care l-am vizitat acum o luna, aprox, a recomandat operatia, in cazul in care nu da inapoi inflamatia timp de 2-3 sapt. Deci cam acum ar fi perioada sa merg inapoi la el sa vedem ce urmeaza.

Dar am consultat si dr. pediatru, ce a spus sa lasam amigdala in pace, ca e inactiva din moment ce analizele au iesit curate si copilul nu are nimic. In nicun caz sa nu-l operam.

Acum stau si ma intreb ce sa fac, unde sa ma mai duc. Parca nu l-as lasa asa, cu ditai' amigdala umflata. Dar daca dr lui asa a spus.....

Daca mai sunt mamici ce au fost in situatia asta, poate posteaza aici ceva sfaturi sau chiar experienta prin care au trecut

Multumesc

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Buna,

Nu stiu exact ce sa zic in situatia ta. Dar la fetita mea, am observat pe la 2 ani ca are niste amigdale imense.  Care, cum spui si tu, pareau ca-i acopera gatul.

Nu m-am socat prea tare, pentru ca observasem niste amigdale imende si la  fetita prietenei mele, mai mare decat a mea cu cativa ani. Intr-adevar amigdalele imense par ciudate. Acum fetita mea are aproape 9 ani, amigdalele tot sunt  marisoare (dar nu mai sunt atat de "impresionante", dar niciodata nu i-a iesit ceva la exudatul faringian (ba chiar fratele ei a avut vreun an un streptococ beta hemolitic si ea nu a luat).

Ca parere personala, in cazul tau,  daca exudatul a iesit ok, nu are episoade multe de "rosu in gat", nu vad de ce l-ai opera. A avut vreodata vreun streptococ? Cu Aslo cum sta? Sau eventual as consulta un alt  orelist in care sa am incredere.

Fetita respira mai greu din cauza amigdalei marite? Sforaie noaptea, ca daca da, atunci cred ca trebuie facut ceva.

Si baietelului meu i s-au marit amigdalele in urma racelilor repetate (desi nu avut probleme cu gatul si nici nu i-a iesit nimic la exudat).

Stiu sigur ca le-a avut mai mici, gatul era f larg, iar acum s-a ingustat mult; am fost cu el la orl si i-am spus medicului si a zis ca intr-adevar amigdalele sunt marite; si polipii sunt tot mariti.

Problema la el e ca sforaie noaptea destul de rau, iar medicul orl-ist mi-a spus ca probabil sforaie din cauza amigdalelor, nu a polipilor. Daca are pauze in respiratie, problema e de la amigdale.

Ramane deveazut daca mai scad in dimensiune si daca mai continua sa sforaie.

Si Marcia are amigdalele mari, a avut si streptococ de 2 ori, dar nu ni s-a recomandat sa le scoatem. Polipii i-am scos in Romania, acum 4 ani (cand avea 7 ani), ORL-istul s-a uitat si la amigdale si a zis ca nu e nevoie sa le scoata, chiar daca sunt asa mari. De cand a scapat de polipi, nu mai raceste decat ft rar, iar de sforait nu mai sforaie (deci la ea au fost polipii devina). 

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...