Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Sunteti pro sau contra unui cod vestimentar in scoli?

Recommended Posts

post-42-0-24695700-1393861466.jpg

Tot mai multe scoli adopta sub o forma sau alta coduri si reguli privind tinuta scolara, ce variaza de la cateva semne distinctive ( gen esarfa, ecuson, cravata) la o tinuta simpla tip camasa alba si pantaloni de culoare inchisa, pana la uniforma scolara completa.
Personal sunt pentru uniforme, din mai multe puncte de vedere. Unde invata copiii mei, gimnaziu, li se cere doar o camasa alba si o cravata albastra. Nu mi se pare cea mai buna idee, adica e prea putin. Fetele mai toate vin in blugi, incaltaminte de toate culorile, ba chiar fetite de a 7-a fardate, ar trebui sa le ceara sa isi prinda si parul cred ca ar fi ceva de bun simt efectiv ! S-a discutat in scoala si despre optiunea cu sarafan pt eleve, dar din pacate fara succes.
Ce se cere la scoala unde aveti copilul/ copiii?

Editat de
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 220
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Posted Images

Sunt doua aspecte: uniforma si decenta.

Uniforma este "vizibilitatea" scolii, exprima seriozitate, disciplina, mesajul este clar si bine primit din exterior.

Pantaloni + cravata si camasa alba inseamna decenta, adica tinuta potrivita la locul potrivit. Ceva similar cu ceea ce vor folosi si in viitor, te duci la servici nu in uniforma, dar imbracat decent, corespunzator locului de munca.

Mie imi plac amandoua.

La uniforme mi se face greata de "smenurile" nu stiu cui cu alegerea croitorului, lucru care se vede foarte bine din fapptul ca se fac uniforme dar nu-s obligatorii la purtat.

La cealalta varianta e drept ca blugii's la putere, dar nu-i chiar o varianta rea, daca sunt alesi in scop de scoala.

Cu incaltamintea e mai dificil, nu cred ca trebuie introdusa si ea in uniforma. Sarafane la fete...cam drastic. Poate din cauza amintirilor.

Da, se fardeaza fetele. Dar nu cred ca mai e treaba scolii, daca evident nu sar calul. E treaba familiei. Altfel, ar trebui ca baietii sa fie tunsi, toti sa fie controlati la unghii...si alte aspecte ce tin de educatia familiei. Nu cred ca sunt mai invatati sau educati baietii tunsi si fetele nefardate.

Concluzie: mi-ar place uniforma, dar nu ma deranjeaza doar o tinuta decenta.

Pro.

La noi uniforma este obligatorie , daca vii imbracat cu altceva platesti , amenda . Exista cateva zile pe an cand e dressing  up day , copiii vin imbracati in functie de tema zilei dar fac o donatie pentru charity. Pe 6 martie e World Book Day si li s-a sugerat sa se imbrace la fel cu personajul cel mai indragit.

Nu au voie cu cisme , doar pantofi negri de scoala , fara toc sau alte briz-brizuri.

Nu au voie cu cercei sau alte bijuterii.

Nu au voie cu unghii vopsite , tatuaje, nici macar cu strugurel de buze.

Parul poate fi despletit dar sa aiba un elastic pentru ora de sport.

Profesorii nu au voie cu jeans la scoala , doar pantaloni de stofa.

Editat de

Noi (adica fetita mea) abia din toamna intram la scoala. Personal inclin catre un dress code de genul camasa alba, pantaloni/fusta/sarafan negru/bleumarin si un accent (cravata/ecuson/esarfa) de o culoare contrastanta, rosu, verde, whatever.

Nu-mi place ideea de uniforma, mai ales din materiale atipice (cadrilat pe diverse culori) in primul rand din cauza "monopolului" pe care il implica o astfel de uniforma, de obicei o singura firma le confectioneaza la preturi uneori prohibitive pentru parinti. Asa cum ma impotrivesc la gradinita "ofertelor" de poze/cani/brelocuri cu poza odorului, la fel de rau imi pica si afacerea uniforma pt scoala.

Asa, daca stiu ca am nevoie de camasi si tricouri albe, fuste, pantoni sau sarafan negru, pantofiori negri si un trening negru, e fix treaba mea ce calitate aleg sa cumpar, cate, etc. Aa accepta accesorii personalizate (la preturi decente).

mi s-ar parea mai rezonabil sa existe un cod vestimentar ce nu presupune confectionarea sau achizitionarea unor hainute de la o anumita croitorie.

concret, blugi si camasa/tricou alb/bleu, vesta sau pulover bleumarin, la fete vara in loc de blugi - fusta de blugi/alt material de culoare inchisa, cu o lungime/croiala decente.

la scoala fetitei mele, uniforma pentru fetite se achizitioneaza de la o anumita croitorie, consta in fusta, vesta si sarafan, bluza poate fi gen camasa sau tricou (de culoare alba), a costat 160 lei (fusta+vesta+sarafan). si de purtat o poarta 1 zi pe saptamana, in celelalte zile merge in tinuta ptr sport, avand doar vesta de la uniforma. plus ca materialul uniformei e cam grosut, nu prea e potrivit pentru vara, sa speram ca pana se termina anul scolar in iunie nu vor fi zile prea calduroase. pe timp racoros fetele pot veni in pantaloni de culoare inchisa + vesta de la uniforma.

cumva am dat banii degeaba pe uniforma, daca stiam comandam doar vesta, fetita a crescut fata de asta-toamna si cred ca deja i-au ramas cam scurte atat fusta cat si sarafanul. noroc ca au tiv de rezerva si pot fi lungite.

nu toti parintii de fetite isi pot permite sa cumpere uniforma completa, unii au o situatie materiala modesta si 160 lei e un mare efort financiar pentru ei.

baietii au scapat mai ieftin, au avut de cumparat doar vesta, pantalonii pot fi blugi sau din stofa, de culoare inchisa.

Prefer solutia de mijloc: blugi/pantaloni de culoare inchisa, camasa-tricou, sacou daca o fi. La scoala la fii-miu au tricouri gen polo personalizate cu emblema scolii. Mie imi convine asta. Nu trebuie sa depun mult efort pentru ea: blugii folositi la scoala sunt aceiasi cu cei cu care se imbraca atunci cand iesim afara. Tricoul i-l mai dau cand pe deasupra are un pulovar anchior si se vede doar gulerul. 

Inainte de a intra fii-miu la scoala pledam pentru uniforma specifica, dar acum, stilul de la scoala mi se pare cel mai ok. Fara bataie de cap si decent pentru ambele parti.

Fetele au tot ceva asemanator, fusta/blugi/pantaloni de culoare inchisa cu tricou alb personalizat.

edit: greseli de tiparire

Editat de

• Administrators

Personal, cred ca un cod vestimentar - nu va da rezultatele dorite. Adica pana la urma, nu se va respecta pentru ca da sanse la interpretare ....

stiti voi cum se interpreteaza legile sau regulie in Romania ... foarte lejer.

O uniforma insa ... nu lasa loc la interpretare.

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...