Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Un apartament, doi proprietari!

Recommended Posts

Poate ma lamureste cineva in cazul urmator:

Apartament al carui proprietar a murit, succesiune facuta pe baza certificatului fiscal, acte de proprietate puse la dispozitie de cate administratia finanaciara si duplicat de la romconfort, hartie de la cartea funciara ca nu este deschisa pe numele nimanui

Proprietarul decedat acum  8 ani, fiul decedat acum doi ani , certificat mostenitor facut acum si inscris la cartea funciara pe noul proprietar

INSA

Acum 10 ani apartamentul a fost vandut la notariat, prprietarul nu a inscris cumpararea nicaieri , nici la admintratia financiara nu a deschis rol, nimeni nu stia ca apartamentul a fost vandut

Dupa noul cod civil, proprietar este cel care a inscris primul in cartea funciara, dupa vechiul cod, nu era obligatoriu

Acum trebuie sa fac evacuarea locatarului care cica are acte , dar la discutiile preliminare a refuzat sa lepuna la dispozitia legii

Intrebare

CINE are dreptate, eu ca mostenitor cu acte intocmite de buna credinta sau el care a cumparat acum zece ani si a neglijat saminscrie proprietatea si nju a platit impozite?

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 50
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Nu conteaza ce a facut el cu bunul o data ce vanzatorul a primit bani. 

Dreptate are el. 

Cazul asta e asemanator cu cel prin care trec acum... am casa pe o parte lipita de o alta casa care nu exista in acte si nici macar nr nu are... dar eu trebui sa fac expertiza pt o casa care nu exista in nici un act. 

Insa daca ii daram coliba ma da in judecata si imi cere despagubiri [fal]

Asta e, am facut expertiza... 

Poate ma lamureste cineva in cazul urmator:

Apartament al carui proprietar a murit, succesiune facuta pe baza certificatului fiscal, acte de proprietate puse la dispozitie de cate administratia finanaciara si duplicat de la romconfort, hartie de la cartea funciara ca nu este deschisa pe numele nimanui

Proprietarul decedat acum  8 ani, fiul decedat acum doi ani , certificat mostenitor facut acum si inscris la cartea funciara pe noul proprietar

INSA

Acum 10 ani apartamentul a fost vandut la notariat, prprietarul nu a inscris cumpararea nicaieri , nici la admintratia financiara nu a deschis rol, nimeni nu stia ca apartamentul a fost vandut

Dupa noul cod civil, proprietar este cel care a inscris primul in cartea funciara, dupa vechiul cod, nu era obligatoriu

Acum trebuie sa fac evacuarea locatarului care cica are acte , dar la discutiile preliminare a refuzat sa lepuna la dispozitia legii

Intrebare

CINE are dreptate, eu ca mostenitor cu acte intocmite de buna credinta sau el care a cumparat acum zece ani si a neglijat saminscrie proprietatea si nju a platit impozite?

Linasabolina, tu  stii clar ca omul ala a cumparat apartamentul acum 10 ani si vrei sa i-l iei.

Acum tu cine crezi ca are dreptate?

Tu nu esti mostenitor, ca nu ai ce mosteni - acel apartament a fost vindut de proprietar acum 10 ani.

Actele tale nu sint intocmite cu 'buna credinta' ca tu deja stiai de vinzare.

Si faptul ca nu a inscris apartamentul si nu a platit impozite este o problema intre el siautoritatile competente.

Eu ma uit la moralitatea actului tau ......partea jutitica o las celor care se pricep.

Mostenitoare este matusa mea care e in Germania, eu doar o reprezint.

acum doi ani cand am scos primul fiscal, am fost la apartament si am vorbit cu locatarii, niste studente chiriase, am luat legatura apoi cu sora asa zisei  proprietarese si am anuntat ca am depus actele de deces la sectia financiara si ea sa faca bine si sa schimbe rolul pe numele ei ca si proprietara. Dupa doi ani, adica acum, cei de la sectia financiara au trimis notarului somatie de plata pentru taxele apartamentului catre mostenitorii defunctei

am fost si am verificat si ei au sustinut ca in acte e raposata, deci eu trebuie sa platesc taxele.....

Am contactat din nou sora proprietarei car este in Spania si am rugat sa imi puna la dispozitie o copie a actului lor de proprietate, ca sa o depun la administratie si sa ma scad si ei au refuzat!

Atunci eu ce pot sa cred?

pot sa presupun ca nu au acte sau pot saii cred pe cuvant

Din documentele ce le am la dispozitie rezulta ca apartamentul e al raposatei si ca urmare s - a facut succesiune si a fost inmatriculata proprietatea  in cartea unciara

Avocatul spune , cf noului cod civil, primul venit, primul servit!

Acum eu ar tebui sa trec la evacuarea locatarilor, studentele chiriase ilegale, fara acte si sa somez punerea in posesie a apartamentului.

Intrbarea este, pentru cel mai nefericit caz, DACA ala are acte notariale, e razbouiul actelor, cine are castig de cauza?

Daca exista acele acte si ceva imi spune ca exista, acea persoana este proprietar de drept. si toate actele intocmite ulterior de catre alte persoane decat proprietarul de drept care se refera la aceasta proprietate devin nule.

In instanta va fi suficient sa probeze cu inscrisul autentic (actul notarial de vanzare cumparare precum si plata acestuia) si va avea castig de cauza din prima.

Desigur va fi obligat sa isi inscrie imobilul si sa plateasca toate taxele si impozitele si penalitatile aferente neachitate de la data de la care a devenit proprietar.

Matusa ta nu este mostenitoare pe acest imobil pentru ca a fost vandut si banii incasati de catre fostul proprietar. Asa cum spuneam toate actele sunt lovite de nulitate pe romaneste sunt egale cu zero.

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...