Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Sponsori de silicoane

Recommended Posts

• Administrators

O prima stire scandalizanta a saptamanii ...si o poza pe masura :))

Marirea silicoanelor pe banii statului ... pe banii fiecaru contribuabil [bib]

silicoane-s.jpg

Finalul săptămânii a fost marcat de un scandal care a scos la iveală mafia chirurgiei estetice dintr-un spital de stat, unde medicii operau pe bandă rulantă pacienţi pe care îi internau sub un diagnostic fals şi cărora le făceau diverse intervenţii chirurgicale estetice în schimbul unor sume cuprinse între 450 şi 3.400 de euro.

Vedete printre pacienţi

Potrivit unor surse judiciare, printre pacientele operate de medicii anchetaţi s-ar fi numărat şi persoane cunoscute în lumea showbiz-ului, cum ar fi Anda Adam, Daniela Crudu, Mădălina Secuianu şi Ioana Tufaru, fiica Andei Călugăreanu.

Concret, doctorii internau pacienţi sub un diagnostic fictiv, cu cel mai mare grad de complexitate, pentru a beneficia de cea mai sumă decontată de Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti – aproximativ 1.000 de euro, bani care intrau în contul spitalului. De altfel, CASMB  se va constitui parte civilă în proces.

În schimb, sumele solicitate pacienţilor, ajungând şi la 3.500 de euro de intervenţie, intrau în buzunarele celor implicaţi – la chirurg, la anestezist şi la asistentă. Spre exemplu, o rinoplastie, care în sistemul privat costă 1.600 de euro, era taxată la Spitalul de Arşi cu doar 850 de euro. Un implant mamar la acelaşi spital costa, “la negru”, în jurul sumei de 2.000 – 2.500 de euro. sursa si mai multe informatii  aici.

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 92
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Posted Images

Eu nu prea am aprofundat stirea, doar am citit titlul. Deci nu imi este clar care era de fapt potlogaria: medicii faceau operatii estetice (marire sani, sau altele) si in catastife treceau alte tipuri de operatii decontabile la casa de sanatate? De exemplu tipuri de operatii estetice datorate unor accidente? Ca banuiesc ca operatiile estetice "de moft" nu se deconteaza de casa... 

Si pt pacient, care era afacerea? Spaga data medicului de la Spitalul de Arsi era mai mica decat suma pe care ar fi trebuit sa o dea legal unui alt spital (de stat sau privat) pt operatie?

Cam care era schema?

Foarte bine ca i-au prins. Si sper sa mearga mai departe, si in afara de latura penala, sa se si recupereze parte din sume, sau tot daca se poate. Practic erau banii statului, care spune pe urma ca "nu are bani la buget" si ne mai baga noua noi taxe, sau nu au bani de investitii, de salarii.... 

Editat de

pacientii plateau cam jumate cat ar fi dat la o clinica privata.

Banii reveneau in intregime medicilor :) iar costul operatiei era trecut pe asigurari.

Ce magarie.....

Ingrid si Cristi 11 ani

Hai sa va spun eu ca pacienta care a trecut pe-acolo.

Spitalul ala face interventii de chirurgie estetica contra cost. Tariful pe care un pacient il plateste cu chitanta catre spital pentru o interventie e in medie 1500 RON.

Onorariul medicului este aproape acelasi indifferent daca te operezi in clinica privata sau la stat (ex. abdominoplastie: 2000 EUR stat + taxa spital), 2200 EUR privat.

Va spun ca vorbesc din experienta proprie. Nu mi s-a propus sa fac la stat sau la privat, am ales eu.

In 3 zile cat am stat in spital nu am intalnit pacienta pe sectia de chirurgie plastica care sa nu fi platit costul catre spital, toate erau cu chitanta pe noptiera.

Eu, trecuta prin asta ma intreb care ar fi castigul pacientului daca medicul ar face operatia fentand sistemul? Ar plati mai putin cei 1500 RON?  In plus ar trebui sa aiba un medic de familie dispus sa-i dea o trimitere cu diagnostic fals. Iar castigul chirurgului ar fi chiar mai mic decat al pacientului: din 1500 RON ("economisiti" de pacient) ar trebui sa "unga" un intreg mechanism care ar avea cunostinta de situatia ilegala ca sa fie sigur ca tine gura inchisa: asistetne, infirmiere, anestezist..

Sincer, eu cred ca e doar o alta diversiune media ca sa tina publicul ocupat si sa dea material de discutie in Campania electorala.

Medicii aia fac bani multi la negru indibitabil (ca majoritatea chirurgilor din Romania) insa la ce "intrari" au eu una chiar nu cred ca-si riscau pielea cu deconturi ilegale la CAS. Probabil ca scopul e sa ajunga sa le inventarieze sumele de care dispun si de-acolo incolo sa vedem ca-i baga la evaziune fiscala, mi se pare mult mai plauzibil.

La un implant mamar numai protezele sunt peste 1500 EUR, deci cum s-ar putea sponsoriza protezele de catre CAS din cei 1500 RON decontati eu sincer nu inteleg.

Deci titlul cu sponsorii de silicoane cade la o analiza mai atenta strict dpdv costuri. CAS nu acopera nici un sfert din proteza pentru un san :).

Editat de

Ramiris, dar cei 1500 spui că erau plătiți cu chitanță de către pacient. Suma pe care o decontează CAS către spital nu are legătura cu suma plătită de pacient. Spitalul face periodic cereri către CAS pentru decontarea manoperelor medicale și a materialelor prinse în fișele pacienților. De ce zici ca CAS a decontat 1500 de lei per pacient? De unde știi cât e suma decontata? Ai văzut fișele pacientelor internate?

Protezele mamare nu e obligatoriu să fie decontate ca proteze. Se poate ca în fișa pacientului să fie un diagnostic cu manoperă / materiale costisitoare (de exemplu proteză de șold, să zicem). De la CAS vine suma pentru proteză de șold și operația de protezare. Și suma acoperă o operație estetică, de exemplu. E doar un exemplu, din cum am înțeles eu că poate funcționa un astfel de sistem.

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...