roli25 Publicat Aprilie 29, 2014 Raport Distribuie Publicat Aprilie 29, 2014 (editat) Sunt intr-o dilema ca notarul zice ca nu se poate face succesiunea si sa apelez la un avocat, ceea ce nu-i simplu ca un avocat costa semnificativ.Titlul de proprietate a fost emis pe numele tatalui meu decedat intre timp si pe numele unei nepoate de-a lui din partea unei verisoare, decedata si ea. Ei bine, nepoata asta nu a avut pe nimeni (n-a fost casatorita, n-a avut copii nici frati).Nu am actele ei, am reusit sa scot doar un duplicat de pe certif ei de deces, care cica n-ajuta la nimic.Ce e de facut? SIngura solutie e avocatul? Si daca da, stie cineva sa-mi recomande un avocat cu onorarii rezonabile?Ma chinui sa fac o suucesiune, ca sa vand un amarat de teren ca imi trebuie bani, dar de fapt nu pot decat daca am de dat mii de euro la avocati??? Editat de Aprilie 29, 2014 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
danielag Postat Aprilie 29, 2014 Raport Distribuie Postat Aprilie 29, 2014 Roli, ai consultat și un alt notar? De ce te trimite actualul notar la avocat? Să faci ce anume? Trebuie să dai în judecată pe cineva? Eu știu că notarul are niște proceduri de îndeplinit când verifică proprietatea și calitatea și numărul moștenitorilor, deci el ar trebui să te poată ajuta. Din datele pe care le-ai dat mai sus nu văd ce trebuie să facă avocatul. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
alicia1976 Postat Aprilie 29, 2014 Raport Distribuie Postat Aprilie 29, 2014 eu zic sa schimbi notarul. eu am facut succesiune de teren (arabil) de pe urma tatalui meu. pe actul de proprietate al terenului erau trecute 3 persoane: tatal meu (mort), un frate de-al lui mort si un alt frate de-al lui viu. a trebuit sa aducem cerificate de deces pentru cei morti, certificate de nastere si acte de identitate pentru cei vii inclusiv mostenitorii celor morti, in cazul meu eu, mama, fratele meu si cei doi copii (verisorii) ai fratelui mort. si gata....s-a facut succesiunea si am primit certificatul de mostenitor. eu sint patzita cu incompetenta notarilor romani, am facut o procura sa vinda mama bucata mea de pamint si la un notar a fost buna, la altul nu..... d-asta zic, consulta alt notar pentru ca nu vad ce sa caute un avocat in problema descrisa de tine. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
marius Postat Aprilie 29, 2014 Raport Distribuie Postat Aprilie 29, 2014 Sunt intr-o dilema ca notarul zice ca nu se poate face succesiunea De ce zice asta? Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Rufus Postat Aprilie 29, 2014 Raport Distribuie Postat Aprilie 29, 2014 Mi-e teama ca notarul nu poate face succesiunea in conditiile astea. Niciodata, dar niciodata nu te vei putea duce la un notar fara acte originale. Sau poate n-am inteles eu bine ce inseamna duplicatul ala.Apoi, la succesiune trebuie sa fie prezente partile implicate, adica succesorii, care fac si dovada calitatatii de succesor. Adica, chiar daca notarul constata decesul oficial, nu se leaga la cap cu deschiderea unei astfel de succesiuni.Eu zic sa mergi si la alt notar, dar probabil ca instanta poate scoate din indiviziune partea tatalui tau, pe care sa-l mostenesti, urmand ca cealalta parte sa revina succesorilor nepoatei care, chiar daca nu are mostenitori de gradul 1, are de alt grad cu siguranta.Instanta este si solutia mai rapida, imagineaza-ti ce inseamna sa cauti tu mostenitorii nepoatei...Nu cred ca e cazul sa vorbim de mii de euro la avocati...Da, cum s-a spus: mergi si la alt notar. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
roli25 Postat Aprilie 29, 2014 Autor Raport Distribuie Postat Aprilie 29, 2014 Zice ca nu are dovada faptului ca nepoata nu are mostenitori si eu trebuie sa-i aduc acte. In afara de duplicatul certif de deces nu am nimic si nici nu am de unde sa le iau, pentru ca dupa moartea ei nu a ramas nimeni.Si mai zice ca un avocat cauta aceste acte ( certif de nastere, certif parintilor ei, bunici...),pana la proprietarul initial, bunica tatalui meu.O sa bat si pe la usa altor notari poate gasesc alte pareri.Alicia, asa cum spui tu mi se pare si mie logic...poate gasesc altii mai competenti. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
alicia1976 Postat Aprilie 29, 2014 Raport Distribuie Postat Aprilie 29, 2014 Rufus, cu actele originale ai dreptate dar....exista anumite situatii in care nu ai cum sa dai de ele. cazul meu il relatez aici, nu stiu ce relevanta are dar poate ajuta ca informatie: verisorii mei nu au vrut sa coopereze de nici un fel, am avut nevoie de actele lor de identitate si certificatul de deces al unchiului meu (tatal lor), n-au vrut sa auda de asa ceva pe motiv ca daca ei ne dau actele astea noi am fi putut sa vindem partea lor de pamint... [batcap] [fal] . noi ziceam ca vrem sa dezbatem succesiunea si sa aiba fiecare actul lui, ei intelegeau ca vrem sa le luam partea si s-o vindem.....stii tu, sa te fereasca Dumnezeu de drumul rau si omul prost [soricel] [soricel] [soricel] [soricel] . atunci notara a facut cerere direct la administratia orasului unde a murit unchuil si de acolo a primit direct copie de pe certificatul de deces al unchiului. nu stiu daca si certificate de nastere (copii) ale mostenitorilor..n-am mai intrebat ca succesiunea asta m-a stresat de numa, am fost happy cind mi-a zis mama ca e gata! vreau sa spun ca notarul poate face cerere oficiala de la diverse administratii (oras, sat, etc) sa ceara toate documentele (sub forma de copii "oficiale") necesare. aaaa, mi-am adus aminte ca la notar s-a constatat ca certificatul de deces al tatalui meu era gresit si tot notara a facut cerere de schimbare a certificatului. deci e mare lucru sa lucrezi cu un notar care stie ceva despre meseria lui. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
marius Postat Aprilie 29, 2014 Raport Distribuie Postat Aprilie 29, 2014 Zice ca nu are dovada faptului ca nepoata nu are mostenitori si eu trebuie sa-i aduc acte. In afara de duplicatul certif de deces nu am nimic si nici nu am de unde sa le iau, pentru ca dupa moartea ei nu a ramas nimeni.Si mai zice ca un avocat cauta aceste acte ( certif de nastere, certif parintilor ei, bunici...),pana la proprietarul initial, bunica tatalui meu.O sa bat si pe la usa altor notari poate gasesc alte pareri.Alicia, asa cum spui tu mi se pare si mie logic...poate gasesc altii mai competenti.Clar. Cauti si furnizezi toate actele necesare singura sau prin avocat. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
monicabo Postat Aprilie 29, 2014 Raport Distribuie Postat Aprilie 29, 2014 Pai cum sa demonstrezi ceva ce nu exista? Adica mostenitori inexistenti ai acelei nepoate? Daca persoana nu are succesori? Atunci nici nu exista acte pentru acestia, logic... Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
marius Postat Aprilie 30, 2014 Raport Distribuie Postat Aprilie 30, 2014 Pai cum sa demonstrezi ceva ce nu exista? Adica mostenitori inexistenti ai acelei nepoate? Daca persoana nu are succesori? Atunci nici nu exista acte pentru acestia, logic...De aceea exista avocati sau firme care se ocupa de acest aspect. Asta este procedura. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.