Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Gunoaie de m-am saturat!

Recommended Posts

Locuiesc intr-o comuna de la marginea Bucurestiului. Frumos ar zice unii, insa nu si daca ma intrebati pe mine cu privire la curatenia drumurilor sau a parcelelor de teren private dar pline de gunoaie. La doua case de mine, pe un teren liber sunt depozitate gunoaie, acum este un adevarat munte cu resturi de materiale de constructii si gunoaie menajere. Sun saptamanal la Primarie, ma stiu de acum ca pe un cal breaz, rugandu-i sa includa si strada mea si cele din jur intr-un calendar de curatenie.

Mai de gura mea, mai de ruisne (habar n-am) au trimis doi baieti insa au trecut mai mult in plimbare, nici vorba de a matura strazile asa cum trebuie, nu e nimeni cu ei sa-i supravegheze si ca atare fac in bataie de joc.

Zilele trecute au trecut cu o moto-coasa, au taiat buruienile si le-am lasat pe strada.

Mai mult, am vecini ce n-au contract cu cei de la salubritate si depoziteaza gunoiul pe acea groapa de gunoi, cainii vin si imprastie saci de gunoi, pungi samd pe strada, in fata portii samd. La doua zile adun mizeriile oamenilor, efectiv m-am saturat!

Eu imi matur in fata curtii si adun tot ce inseamna mizerii ce le aduce vantul sau cainii, pentru ca imi place sa fie curat sa nu fie praf, insa primaria avand contract cu Romprest, nu e normal sa ni se faca curatenie, avand in vedere ca e domeniu public?

Nu-mi sugerati sa matur pe la portile oamenilor, caci dupa 10 ore de munca si cu impozitul platit la zi, nu mi se pare corect!

Ce pot face sa-i determin pe cei de la Primarie sa prinda strazile de care vorbesc intr-un program de curatenie?

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Giulia, pentru curățenia de pe strada poate ar fi bine să depui o sesizare scrisă la primărie, să atașezi poze cu situația curentă. Ei sunt obligați să-ți răspundă în 30 de zile. Cu răspunsul oficial (n-o să spună că nu vin să facă curat, mă gândesc), aștepți să vezi ce se întâmplă și dacă tot nu fac curat mai faci o altă sesizare în care le atașezi poze noi și răspunsul lor precedent. E război de gherilă, dar cu telefonul nu rezolvi prea mult.

Vizavi de terenul viran cred că Primăria are o direcție de mediu care trebuie să se ocupe de aceste aspecte. Fă și acolo o sesizare și cere-le să-ți spună ce măsuri au luat, dacă proprietarul a fost amendat.

Mada ..eu stau unde primar e "domnu' doamnei Firea ' .La nici 200 m de mine ( noroc ca sunt doua strazi cu case pana acolo ) ,trece linia ferata .Nu cred ca vrei sa iti arat poze facute acolo.Si primul rand de case e la 3-4 m de linia ferata .Si eu,cu ochii mei,am vazut cum a iesit  o tipa dintr-o curte ,cu un plasoi de gunoi,l-a aruncat dupa linia ferata ,s-a intors si a intrat in curte .Practic ,ei traiesc intr-o groapa de gunoi .Si se intinde pe ceva distanta ,de-a lungul liniei ferate .

Nu stiu cum s-ar putea rezolva acolo,dar ti-e sila si greata sa treci pe acolo .

giulia, eu nu intleg , cum ses permite vecinilor sa aiba locuinta permanenta si fara contract pt gunoi. nu e obligatoriu?

pe aici de ex, pe strazile unde sunt case nu se matura strazile decat ...f rar poate o data pe trimestru. dar nu vezi o bucatica de hirtie pe jos.

pe marginile strazilor principale de la primarie fac curat 1-2 ori pe luna. aici sunt si f mullti voluntary de la scoli care se ocupa de curatenia orasului far anici o jena.

dar chestia e ca amenzile sunt usturatoare daca esti prins ca arunci gunoi  pe strazi ori in loccuri publice.

deobicei pt terenurile nefolosite, daca nu sunt intretinute, iarba taiata, primaria trimite proprietarului hirtie, in 30 de zile sa isi curate terenul. dac anu o face, primaria trimite oamenii lor, si apoi trimte chitata proprietarului. daca nu plateste se adauga cu dobinda care creste mereu, la taxele de proprietate.

la voi, pana nu se vor aplicca amenzi usturatoare nu se va obisnui lumea sa nu  mai arunce gunoi pe jos. pt ca nu conteaza doar ca nu fac cei de la primarie curat, conteaza constiinta fiecarui om de a pastra curatenie.

ca idee, nu stiu...zic si eu...sa filmezi pe cei de la primarie, ccare nu fac curat cum trebuie si tarasc doar cateo matura dupa ei(cum personal am vvazut la eforie) sau pe vecini care arunca gunoiul la groapa...si sa le trimiti la TV sa-I faci de rusine.

Michelle, nu e asa aici din pacate, d'asta si am ajuns in halul asta si vezi terenmuri cat vezi cu ochii pline de gunoaie.

Oh ce n-as da sa fie asa si nu spun sa ma aflu-n treaba sau sa ma bat cu pumnii in piept.

Inca esti  considerat dus cu pluta daca aici te apuci si strangi gunoaiele de pe strada. Am facut-o pe langa casa mea e drept, insa nu ma pot indeparta mai mult ca ma incaiera cainii vagabonzi. Trist, dar asta e romania.

Sun saptamanal si mai nou nu mi se mai raspunde la telefon, cred ca sunt luata drept nebuna care tot suna sa se faca curat. 

Doua case mai incolo, sunt doua trei loturi de pamant nelocuite. In timp s-au depozitat, gunoaie , resturi de materiale de constructie samd.

Am rugat , am insistat anul trecut sa le stranga. Le-au strans si au adus si o bena de gunoi si ce m-am mai bucurat ca de acum n-o sa mai vad gunoaie langa casa mea. 

Ce sa vezi, au uitat s-o mai ridice, astfel ca bena a devenit un munte de gunoi si oamenii au inceput sa puna gunoi langa ea. Mai mult,o vecina m-a injurat ca de ce am insistat sa aduca ca pe ea au invadat-o sobolanii. E drept ca era vara si gunoi menajer la greu.

Sa ne intelegem, suntem pe strada cei mai multi ce avem contract cu Romprest si vine si ne ridica gunoiul de doua ori pe saptamana, frumos civilizat. Sunt insa si vecini ce nu au gunoi, insa mi-e greu sa cred ca nu produc.

Ma apuc sa fac poze si scriu o scrisoare catre Primarie. Intr-o saptamana cred ca termin.

Va tin la curent.

cred ca nnu numai in americca dar peste tot in europa...primariile abia assteapta sa dea amenzi ca sa le creassca fondurile....numai in Romania e pe dos....si nu le pasa de ce bani ar incasa din amenzi.

Eu nu as incasa amenzi neaparat...insa as pune vinovatii sa stringa gunoaiele ,citeva saptamini la rind!!!!

Nu stiu unde sta giulia,insa cind vii cu trenul spre Bucuresti [help] [help] ,zici ca treci printr-o groapa de gunoi!Atitea gunoaie si de-o parte si de alta a liniei ferate...de ma intreb,oare numaia colo arunca localnicii gunoiul???? [fri]

Dana

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...