Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Tu stii cine sunt prietenii copilului tau?

Recommended Posts

• Administrators

„Ce este prietenia” e unul dintre lucrurile pe care copilul tau le invata inca din primii ani de viata, iar cultivarea si „monitorizarea” prieteniilor sale ar trebui sa fie unul dintre aspectele care sa te preocupe in mod constant pentru ca sta la baza crearii unei relatii armonioase dintre copil si tine, ca parinte, si, de asemenea, dintre copil si lumea cu care acesta intra in contact. Pe masura ce copiii cresc, viziunea lor despre ceea ce inseamna prietenia se modifica treptat, iar felul in care aceasta isi pune amprenta asupra modului lor de perceptie a acestui concept tine foarte mult de felul in care parintii stiu sa ii ghideze.

A-ti invata copilul ce inseamna prietenia nu inseamna a-i impune un punct de vedere, ci a-l ajuta sa inteleaga un concept vast si destul de abstract pana la un punct, iar a-i cunoaste prietenii si a interactiona tu insuti cu ei nu inseamna a-i ingradi libertatea de a-si alege singur prieteniile, ci mai curand este un mod de a-l invata cum trebuie sa gestioneze o prietenie, care sunt valorile dupa care ar trebui sa se ghideze, cat de mult trebuie sa conteze o prietenie in viata sa etc. Iata de ce, a te implica in viata copilului tau atunci cand acesta isi alege si isi cultiva prieteniile face parte din datoria ta de parinte.

http://www.desprecopii.com/Images/SitePages/prieteni-copilul-tau.jpg

Asadar, voi stiti cine sunt prietenii copilului tau?

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

• Administrators

Asa fac si eu ca tine, Anca. Este o metoda super. Ba mai mult, eu sunt mamica cea mai glumeata, le fac prajituri, glumite cu ei ... dupa care ma retrag - fac orice sa imi vad copilul fericit si inconjurat de prieteni pe care ii cunosc, la el acasa. Cred ca e metoda cea mai buna.

Am devenit celebra printre prietenii copilului meu pentru ca le fac de fiecare data o prajitura cu caise de care ei vorbesc la scoala cu mult entuziasm. [il]

• 4 weeks later...

La noi acasa sunt adunati mereu prietenii copiilor. Pentru mine este extrem de important ca prietenii copiilor mei sa aiba vallri morale similare cu ale noastre, pentru ca mai ales in adolescenta, influentele negative sunt foarte puternice asupra copiilor. 

In primul rand, cand copiii mei se imprietenesc cu cineva nou, iau legatura cu parintii lor, ii invit impreuna, stam de vorba, apoi vorbesc cu copiii, la primele intalniri stau mereu. U ochii si urechile pe ei, sa vad ce face, cum se comporta, despre ce vorbeste copilul respectiv... Daca ii consider o influenta negativa, descurajez prietenia respectiva si adesea copiii se distanteaza singuri de cei care au alte preocupari, valori. 

Copiii mei au 10, 8, 4 si aproape 2 ani -- vom vedea cum e mai tarziu...

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...