Alinutza1979 Publicat Mai 8, 2014 Raport Distribuie Publicat Mai 8, 2014 Sunt foarte obosita! Si pe langa faptul ca Matei se trezeste noaptea de vreo 2 zile, mai am o problema care ma termina. Am un baietel de aproapte 2 ani care nu vorbeste - in sensul ca nu leaga propozitii, fraze ci doar spune cateva cuvinte. Pe unele le leaga cate 2.De ceva tinp l-a invatat pe NU iar acum se pare ca nu mai vrea nimic.Lucruri banale gen: schimbat, descaltat, baita, mers in parc, au devenit o povara. Il intreb, la orice zice nu parca ar fi Gica Contra [batcap] Zilele trecute am avut un schimb de replici intre sot-soacra-socuri (ziua socrii stau cu el); si sotul meu ii intreaba: cine la invatat sa zica NU?! Ca de ce zice intruna NU?!! [alcool] ca nu cumva voi il invatat! Este normal? La voi s-a manifestat perioada lui NU? cu ati trecut peste?!Sotul e cu nervi prastie si uneori si eu imi ies din fire Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
CorinaDani Postat Mai 8, 2014 Raport Distribuie Postat Mai 8, 2014 este perioada numita "teribila varsta de 2 ani".daca vei cauta pe net, gasesti o gramada de informatii legate de schimbarile de comportament care pot sa apara la aceasta varsta.uite aici un articol, sper sa fie ok link-ulhttp://www.urbankid.ro/editorial/teribila-varsta-2-ani-14091#axzz317WUltSl Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
natalia_nica Postat Mai 8, 2014 Raport Distribuie Postat Mai 8, 2014 Da, e normala perioada lui NU, nu va mai iesiti din fire pe seama copilului! Sunteti adulti, trebuie sa invatati sa gestionati situatia... Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
missdarcey Postat Mai 8, 2014 Raport Distribuie Postat Mai 8, 2014 M-ai facut sa zambesc , cum sa fiti asa nervosi din cauza unui copilas care l-a luat in brate pe NU . E abia inceputul.Trebuie sa formulati cererea asa incat raspunsul sa nu dea cu NU.Il ajuti tu sa se incalte in timp ce ii povestesti ceva nostim . Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
emanouela Postat Mai 8, 2014 Raport Distribuie Postat Mai 8, 2014 Da, e absolut normala, face parte din evolutia si dezvoltarea lui. Ingrijratoare e reactia sotului, acolo as lucra. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Alinutza1979 Postat Mai 8, 2014 Autor Raport Distribuie Postat Mai 8, 2014 Da, e normala perioada lui NU, nu va mai iesiti din fire pe seama copilului! Sunteti adulti, trebuie sa invatati sa gestionati situatia... usor de zis, greu de facut! E o vorba teoria ca teoria, practica te omoara! Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
emanouela Postat Mai 8, 2014 Raport Distribuie Postat Mai 8, 2014 e greu dar nu imposibil....iar daca pleci cu ideea ca e greu, asa va fi....daca privesti nitel in fata, te relaxezi si o iei ca atare, o etapa ce va trece, va fi mai usor. Toate am trecut prin asta si iaca n-a murit nimeni. Sa stii ca se poate si mai rau. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
natalia_nica Postat Mai 8, 2014 Raport Distribuie Postat Mai 8, 2014 usor de zis, greu de facut! E o vorba teoria ca teoria, practica te omoara! Nu te omoara nici practica, am trecut prin asta, nu vorbim din teorii :). Totul e sa nu va inversunati sa fie totul exact asa cum vreti voi, alegeti-va bataliile atent, nu-i mai dati posibilitatea sa spuna NU. Iar faptul ca voi va enervati la raspunsul lui il motiveaza sa si-l sustina in continuare. Incercati sa nu mai luati ca afront acest comportament, pentru ca e absolut normal ce se intampla. Hai, curaj, va descurcati voi, ganditi-va ca nu e nimic mai de pret pe lume decat propriul copil - cui sa-i acorzi intelegere daca nu lui? [flo2] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Alinutza1979 Postat Mai 8, 2014 Autor Raport Distribuie Postat Mai 8, 2014 Da, e absolut normala, face parte din evolutia si dezvoltarea lui. Ingrijratoare e reactia sotului, acolo as lucra. ema ai copii? cu solutia asta ai venit tu? sa lucrez la atitudinea sotului?!dupa doua nopti dormite pe jumatate si cand vrei sa-l schimbi de pampers ii zici/propui: "Hai sa-ti schimbe mama pampersul!" raspunsul lui vine NU il rogi, ii explici ca daca nu o faci se va uda tot si va trebui schimbat la piele! NU!Daca incercam cu "fortza" ne loveste cu picioarele apoi plange! cum pisici pe bat sa mai lucrez "la reactia sotului" cand saracu face ca toate maimutele si elefantii sa-i distraga atentia cand eu il schimb! Sa stii ca sotul meu e perfec! Ceream doar un sfat: cum sa trecem peste,eventual un link, un indemn ...chiar si o incurajare e binevenita!Ce usor e sa o dam din una in alta!!! Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Alinutza1979 Postat Mai 8, 2014 Autor Raport Distribuie Postat Mai 8, 2014 M-ai facut sa zambesc , cum sa fiti asa nervosi din cauza unui copilas care l-a luat in brate pe NU . E abia inceputul.Trebuie sa formulati cererea asa incat raspunsul sa nu dea cu NU.Il ajuti tu sa se incalte in timp ce ii povestesti ceva nostim . probabil va veni si vremea mea sa scriu ca tine, dar acum crede-ma ca plang. nici mancare nu am mancat! sunt rupta! Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.