Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Mainile si picioarele umflate

Recommended Posts

Pana acum pot spune ca am fost o graviduta norocoasa, dar de vreo cateva zile au inceput sa mi se umfle mainile si picioarele. Este de la accentuarea circulatiei sangvine si de la acumularea lichidelor  presupun dar problema este ca imi amortesc si uneori am si dureri destul de serioase de incheieturi.

Stiti cumva daca exista ceva ce pot face sa diminuez acest proces de umflare a mainilor si picioarelor?

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Zile populare

Cei mai activi membri în acest subiect

redu/elimina sarea...sa nu se mai umfle

daca ai crampe la picioare, e un mic exercitui care mie mi-a folosit f mult...incerc sa-l explic [:)] incearca sa tii piciorul intins, si adu(indreapta) cat poti talpa spre tine...( opozit la  pozitia de virfuri intinse a balerinelor) vei simtii cum pulpa piciorului se incordeaza dar te face sa te simti bine...intinde apoi talpa piciorului ca ballerina...

fa aceste exerrcitii dde cciteva ori.

pt amortire si dureri de incheieturi nnu stiu. iti iei vitaminele de gravidutza?

Ica cu tensiunea si albuminuria cum stai?daca si tensiunea e crescuta+maini picioare umflate te poti astepta la preeclampsie.acum depinde si cat de umflate sunt discret,spre sfarsitul zilei,se deumfla pana dimineata.

tr sa urmaresti si daca iei brusc in greutate adica 500g/zi sau 3 kg pe sapt.mergi la medicul de fam sa-ti ia tensiunea,sa evalueze edemelesi fa un sumar de urina.

eu de  ex sunt de azi in sapt 38,picioarele se umfla de la jum lui martie,dar de o sapt sunt butuc.se umfla incepand de la degete de zici ca-s pernute de forneti.dar de atunci am stat in picioare si am facut curat,dupa zugravit in dormitor si baie.dar evident ca praful s-a dus in toata casa asa ca am facut curat in toata casa.aseara insa de la 7 si pana dimi doar in pat cu 2 perne inalte sub picioare+ceai de codite de cirese.azi dimineata erau superdezumflate.

mie dr mi-a zis ca pot bea ceai diuretic de codite de cirese si matase de porumb.pana la 2 l/zi. + trebuie scoasa sarea din alimente

picioarele cat mai mult timp ridicate50 cm,sau cat simti tu ca e nev sa te usurezi.,repaus la pat

si din cauza caldurii se mai umla picioarele.

si la mine analizele mi-au iesit super prost,anemie destul de mare,colesterol urias,Vsh f mare si nu-mi dau seama de la ce.

ai grija de tine.

Simptomele acestea sunt normale in anumite limite. Doar corelate cu hipertensiune si proteine in urina pot fi ingrijoratoare.

Consulta medicul cat mai repede ca sa fii monitorizata si detectata orice problema asociata cu retentia de lichide.

Eu am avut picioarele umflate in ultimele saptamani si o usoara hipertensiune toata sarcina.

Am avut dureri de incheieturi si amortiri si crampe musculare (carcei) care ma faceau sa ma trezesc noaptea tipand de durere. Dar nimic cu adevarat grav.

Ce nu a iesit bine la analize? Nu trebuie sa-mi raspunzi mie, ci impreuna cu dr. tau sa luati masurile care se impun.

Eu nu am facut nimic "dupa ureche" in timpul sarcinii, tratamente sau exercitii de capul meu, am asteptat consultatia daca aveam probleme.

Stiu ca si eliminarea totala a sarii din alimentatie e controversata.

Deci, sfatul meu e: consulta cat mai repede medicul si sa fii monitorizata cat mai des pana la nastere. Orice problema ar fi, chiar si mult temuta preeclampsie, are solutii daca esti urmarita din timp.

Sanatate!

Ica cu tensiunea si albuminuria cum stai?daca si tensiunea e crescuta+maini picioare umflate te poti astepta la preeclampsie.acum depinde si cat de umflate sunt discret,spre sfarsitul zilei,se deumfla pana dimineata.

tr sa urmaresti si daca iei brusc in greutate adica 500g/zi sau 3 kg pe sapt.mergi la medicul de fam sa-ti ia tensiunea,sa evalueze edemelesi fa un sumar de urina.

eu de  ex sunt de azi in sapt 38,picioarele se umfla de la jum lui martie,dar de o sapt sunt butuc.se umfla incepand de la degete de zici ca-s pernute de forneti.dar de atunci am stat in picioare si am facut curat,dupa zugravit in dormitor si baie.dar evident ca praful s-a dus in toata casa asa ca am facut curat in toata casa.aseara insa de la 7 si pana dimi doar in pat cu 2 perne inalte sub picioare+ceai de codite de cirese.azi dimineata erau superdezumflate.

mie dr mi-a zis ca pot bea ceai diuretic de codite de cirese si matase de porumb.pana la 2 l/zi. + trebuie scoasa sarea din alimente

picioarele cat mai mult timp ridicate50 cm,sau cat simti tu ca e nev sa te usurezi.,repaus la pat

si din cauza caldurii se mai umla picioarele.

si la mine analizele mi-au iesit super prost,anemie destul de mare,colesterol urias,Vsh f mare si nu-mi dau seama de la ce.

ai grija de tine.

Nu am probleme cu tensiunea sau cu altceva.. Am fost la medicul de familie azi si mi-a spus sa iau in continuare ce mi-a prescris ginecologul meu pana merg din nou la control. M-a asigurat intai ca nu e nimic grav doar ca organismul meu este mai sensibil. Stiam ca e normal sa ti se umfle mainile si picioarele dar asta atunci inainte sa nasti.. eu sunt doar in saptamana 33.

Multumesc laura pentru tot!  [:)]

Simptomele acestea sunt normale in anumite limite. Doar corelate cu hipertensiune si proteine in urina pot fi ingrijoratoare.

Consulta medicul cat mai repede ca sa fii monitorizata si detectata orice problema asociata cu retentia de lichide.

Eu am avut picioarele umflate in ultimele saptamani si o usoara hipertensiune toata sarcina.

Am avut dureri de incheieturi si amortiri si crampe musculare (carcei) care ma faceau sa ma trezesc noaptea tipand de durere. Dar nimic cu adevarat grav.

Ce nu a iesit bine la analize? Nu trebuie sa-mi raspunzi mie, ci impreuna cu dr. tau sa luati masurile care se impun.

Eu nu am facut nimic "dupa ureche" in timpul sarcinii, tratamente sau exercitii de capul meu, am asteptat consultatia daca aveam probleme.

Stiu ca si eliminarea totala a sarii din alimentatie e controversata.

Deci, sfatul meu e: consulta cat mai repede medicul si sa fii monitorizata cat mai des pana la nastere. Orice problema ar fi, chiar si mult temuta preeclampsie, are solutii daca esti urmarita din timp.

Sanatate!

Asa am si eu.. intai imi amortesc mainile de la incheieturi, apoi incepe sa doara. Dar nu e o durere insuportabila. Picioarele la fel mai ales seara incep sa ma doara mai rau.

Medicul de familie mi-a spus ca e ceva normal dar el nu se prea baga , tot timpul imi spune sa iau legatura cu ginecologul meu. Acuma pana la urmatoarea programare ma linistesc si astept sa vad daca se domolesc durerile.

Laura72, VSH-ul e normal marit in sarcina, nu stiu cine ti-a prescris aceasta analiza dar in mod normal nu se face in sarcina pentru a nu are rost, e normal sa fie marit.

Supravegheati-va tensiunea, fetelor si faceti un sumar de urina. Preeclamsia e foarte periculoasa. Daca nu are cine sa va masoare tensiunea mergeti fara jena la medicul de familie.

Sarcina usoara si frumoasa pana la final!

Editat de

Cred ca am fost cea mai norocoasa  gravida , fara varsaturi , picioare umflate si alte neplaceri , ba am si lucrat si mers cu metroul zilnic pana in luna a 8-a .Dar stiu ca uneori simptomele pe care le ai pot fi semn de preeclamsie , cu care nu prea e de glumit. Trebuie sa ti se verifice tensiunea , glicemia si examen urinar.  Pe de alta parte , cumnata mea a avut picioarele umflate si crampe musculare in fiecare noapte dar nu a avut preeclamsie .  Vizita la medic este recomandata in orice caz.

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...