irinapos Publicat Iunie 4, 2014 Raport Distribuie Publicat Iunie 4, 2014 De ieri de cand am auzit de stirea aceasta http://www.mediafax.ro/social/cazul-copiilor-maltratati-la-gradinita-din-constanta-avocat-copiii-primeau-vin-ca-sa-adoarma-la-trezire-li-se-dadea-cafea-12683616 nu prea imi revin . Niciodata nu mi-am imaginat ca ar exista oameni care sa le dea copiilor vin (!) sa adoarma si cafea (!) sa se trezeasca unor copii la GRADINITA , deci intr-un cadru institutionalizat . Copilul meu e la gradinita (de stat ) . Sa -mi pun semne de intrebare ? Sa consider ca e ceva izolat ? Intotdeauna am considerat ca asta nu se poate intampla decat in familii problematice si ignorante . Nu mai vorbesc de agresiune fizica , de limbaj etc.Ioana . Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Rufus Postat Iunie 4, 2014 Raport Distribuie Postat Iunie 4, 2014 Semne de intrebare poti sa-ti pui, dar numai daca crezi ca e ceva suspect.Mie suspecta mi se pare atitudinea unor parinti care nu stiu, nu cred sa se intample asa ceva si, mai rau, ca imaginile/conversatiile sunt trucate.Cred ca sunt evenimente care se intampla, inclusiv in alte tari, dar eu sunt curios cum se vor rezolva, pentru ca in mod normal vor incepe musamalizarile.Ori eu cred ca trebuie deschise dosare penale pentru toate infractiunile, inclusiv functionarea fara acreditare, iar masurile trebuie sa fie corecte, dar pe masura faptelor. Plus circumstante agravante, vorbim de copii...Daca se dovedeste si varianta vin/calmante/cafea, nu vad cum ar lipsi puscaria.In plus, mi se par normale interdictii pe viata pentru lucrul cu copiii.Ia sa vedem: pateste cineva ceva? Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
MihaelaMela Postat Iunie 4, 2014 Raport Distribuie Postat Iunie 4, 2014 Rufu, sunt de acord cu tine si inca ceva, comportamentul copilului se schimba cand este maltratat sau supus tratamentelor de genul la care au fost supusi bietii copilasi, nu stiu cum parintii nu si-au dat seama???!!!In fine, daca ii duci la gradinita ii nenorocesc, daca angajezi o bona sunt sanse sa patesti acelasi lucru, sa ramana mama acasa cu copilul (cum se facea pe vremuri) nu ai bani sa intretii copilul...ce sa facem in situatia asta?Este cumplit sa afli de la televizor ca, copilul ti-a fost maltratat si batjocorit in halul asta!Sper sa infunda puscaria nemernicele alea!Mi-au dat lacrimile cand am vazut-o pe fetita ca a fost obligata sa stea in propria urina :(Este strigator la cer ce s-a intamplat cu bietii copiii. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dianama Postat Iunie 4, 2014 Raport Distribuie Postat Iunie 4, 2014 Cine poate , părinți care sunt în tara, ar putea face o întreagă campanie Cum a fost cea cu Ionut, copilul omorât de câini. Acele educatoare, îngrijitoare merita pedepsite rau . (Eu le _ as arde pe rug), nu as avea pace pana nu le văd închise .și nu un 1 an ...Doi. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ingridnen Postat Iunie 4, 2014 Raport Distribuie Postat Iunie 4, 2014 niste nenorocite, ar merita ani multi de puscarie.Bietii copilasi .... Ingrid si Cristi 11 ani Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
missdarcey Postat Iunie 4, 2014 Raport Distribuie Postat Iunie 4, 2014 (editat) Eu nu inteleg ceva , sa dai atatia bani la gradinita si sa fii pe deasupra atat de ignorant , e de neinchipuit .Daca copilu vine cu vanataie sau batut il intrebi ce s-a intamplat si actionezi . Si la noi s-au intamplat vanatai si julituri la gradinita si scoala dar de fiecare data primeam in gentuta o foaie cu explicatie , ori eram sunata , ori imi intrebam copilul si o puneam sa-mi arate locul din gradinita unde a cazut sau s-a impiedicat. sau daca e copilu suparat sau refuza sa mearga la gradi sau la o doamna anume stai si dezbati problema . In pat , seara la culcare , ai cele mai bune rezultate , cand copilul mai vrea sa amane somnul si sa mai povesteasca ce a facut. Despre educatoare si gradinita ce sa zic , s-a intamplat si se va mai intampla , dar asa o ura fata de bietii copii e greu de imaginat. Doamnele respective nu au nici o calitate umana , rar mi-a fost dat sa vad asa ceva .. Si la gradinita de la tara am avut o educatoare atat de blanda si tanara care nici macar nu ne certa , inca mai lucreaza , Dumnezeu sa-i dea sanatate si ani multi . Eu totusi ma gandesc ca si o parte dintre parintii acelor copilasi folosesc aceleasi masuri de coercitie asa ca pentru ei nu e nimic deosebit, poate daca e cazul sa castige niste bani se vor alatura si ei ca parte civila . Asta e lumea in care traim , banii conteaza mai mult decat orice. Editat de Iunie 4, 2014 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
carmencat Postat Iunie 4, 2014 Raport Distribuie Postat Iunie 4, 2014 "Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa declarau, marţi dimineaţă, după ce în presă au apărut imagini cu copiii agresaţi, că grădiniţa respectivă, care este privată, nu are autorizaţie de funcţionare şi nici acreditare. "Centrul nu este nici autorizat şi nici acreditat. Ei erau obligaţi să ceară un aviz de la Inspectoratul Şcolar. Atât timp cât nu l-au cerut, nu au intrat în baza noastră de date, astfel că nu-l putem verifica. Nu au cerut nici autorizare la ARACIP (Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar - n.r.). Ei puteau funcţiona cu aviz de la noi şi cu autorizaţia de la ARACIP; autorizaţie provizorie şi apoi trebuiau să se acrediteze. (...) Părinţii au încheiat contracte cu acest centru educaţional. Cadrele respective care lucrau acolo aveau contracte cu acest centru, nu au fost înregistrate la ISJ", a declarat corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al ISJ Constanţa, Cristina Ivan. Centrul de dezvoltare şi educaţie "Micul Regat" se află în zona centrală a Constanţei, având înscrişi aproximativ 60 de copii cu vârste între trei şi şase ani, iar taxele percepute părinţilor sunt cuprinse între 550 de lei pe lună pentru programul 08.00 - 12.00 şi 800 de lei pe lună la programul lung, 08.00 - 17.00." Cum pot functiona astfel de gradinite redenumite cluburi, centre de dezvoltare si educatie, fara avize si acreditari? Nimeni nu poate spune ca nu se poate afla despre ele. Au pagini pe net, isi fac publicitate. Cum adica nu pot fi verificati? Cum i-au gasit parintii sa isi inscrie copiii acolo, asa il pot gasi si cei care ar trebui sa verifice si sa il inchida daca nu este autorizat, acreditat, etc. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dianama Postat Iunie 4, 2014 Raport Distribuie Postat Iunie 4, 2014 Și uite așa mă întreb la fel ca Rufus....vor fii oare pedepsiți? Cineva va plăti? Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Madanic Postat Iunie 4, 2014 Raport Distribuie Postat Iunie 4, 2014 "Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa declarau, marţi dimineaţă, după ce în presă au apărut imagini cu copiii agresaţi, că grădiniţa respectivă, care este privată, nu are autorizaţie de funcţionare şi nici acreditare. "Centrul nu este nici autorizat şi nici acreditat. Ei erau obligaţi să ceară un aviz de la Inspectoratul Şcolar. Atât timp cât nu l-au cerut, nu au intrat în baza noastră de date, astfel că nu-l putem verifica. Nu au cerut nici autorizare la ARACIP (Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar - n.r.). Ei puteau funcţiona cu aviz de la noi şi cu autorizaţia de la ARACIP; autorizaţie provizorie şi apoi trebuiau să se acrediteze. (...) Părinţii au încheiat contracte cu acest centru educaţional. Cadrele respective care lucrau acolo aveau contracte cu acest centru, nu au fost înregistrate la ISJ", a declarat corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al ISJ Constanţa, Cristina Ivan. Centrul de dezvoltare şi educaţie "Micul Regat" se află în zona centrală a Constanţei, având înscrişi aproximativ 60 de copii cu vârste între trei şi şase ani, iar taxele percepute părinţilor sunt cuprinse între 550 de lei pe lună pentru programul 08.00 - 12.00 şi 800 de lei pe lună la programul lung, 08.00 - 17.00." Cum pot functiona astfel de gradinite redenumite cluburi, centre de dezvoltare si educatie, fara avize si acreditari? Nimeni nu poate spune ca nu se poate afla despre ele. Au pagini pe net, isi fac publicitate. Cum adica nu pot fi verificati? Cum i-au gasit parintii sa isi inscrie copiii acolo, asa il pot gasi si cei care ar trebui sa verifice si sa il inchida daca nu este autorizat, acreditat, etc. Pai pot fi gasiti si verificati. Problema este ca autoritatile nu se obosesc sa o faca. Si toti merg inainte pana cand se gaseste vre-un inspector ratacit sa ii intrebe de sanatate, atunci scot bani de la tescherea si platesc pretul corect pentru ca inspectorul sa intoarca capul si sa se faca ca nu-i vede.Problema raman parinti, care pentru o taxa mai mica nu se obosesc sa verifice cine, cum si in ce conditii le ingrijeste copilul. Nu e de ajuns o educatoare si o locatie sa faci o gradinita. Iti trebuie aviz sanitar, certificarea personalului, examene care sa certifice ca educatoarele sunt apte pentru munca atat fizic cat si psihic. O parte din parinti erau de acord cu tratamentele aplicate copiilor, "e autist", "e retardat", "e copil problema". Te face sa te intrebi ce fel de oameni sunt astia care gasesc abuzului o scuza. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Madanic Postat Iunie 4, 2014 Raport Distribuie Postat Iunie 4, 2014 Vor plati zic eu. Pentru ca inregistrarile respective nu sunt trucate si se pot recunoaste personajele. Pentru ca inregistrarile provin chiar din sistemul de securitate al gradinitei, si parintii le-au obtinut legal deci nu pot fi refuzate de tribunal. Un avocat bun o sa ii faca sa plateasca si pentru abuz si pentru lipsa acreditarilor. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.