Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Plase de tantari

Recommended Posts

Am nevoie de ajutorul vostru! Vreau sa fac niste plase de tantari.

Am doua variante sa le fac eu , dar sunt sanse mari sa nu le reusesc si sa dau banii pe material degeaba, adica sa-l stric sau sa ma ajute cineva, dar cu un cost cat de cat corect.

Am sunat la firme, dar imi cer 1 milion de plasa la usa si 60 ron pentru geam. E jecmaneala pe fata.

So, de unde-o apuc?

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

• Administrators

buna Giulia, la noi in zona e nevoie sa ai plase de tantari - fiecare geam are si o rama speciala de tantari si insecte. Ce pot sa iti spun este un sfat

- exista plase de tantari ieftine - prin care trec insectele ... tanrarii f mici  - care insa se strica f repede - practic dai banii pe fereastra.

- exista insa unele mai dese - si de culoare mai inchisa - foarte rezistente, prin care nu intra insectele si - in plus, nu intra decat 40% din caldura care intra de altfel - e o plasa mai scumpa insa merita investit in asa ceva. In plus, are o durata de viata mai lunga.

Mirela, multumesc de sfat. O sa tin cont!

Eu am prospectat ieri piata si intradevar materialele nu sunt asa scumpe, insa mi-au cerut manopera foarte mult.

Eu am 6 usi , 5 ferestre (numai un ochi) si doua geamuri mici pentru la baie.

Mi-au cerut foarte mult, cam 8 milioane, pai ce fac?!

Am nevoie de ajutorul vostru! Vreau sa fac niste plase de tantari.

Am doua variante sa le fac eu , dar sunt sanse mari sa nu le reusesc si sa dau banii pe material degeaba, adica sa-l stric sau sa ma ajute cineva, dar cu un cost cat de cat corect.

Am sunat la firme, dar imi cer 1 milion de plasa la usa si 60 ron pentru geam. E jecmaneala pe fata.

So, de unde-o apuc?

giulia, cam astea sunt preturile, sa stii. eu am platit 80 lei acum 2 ani pentru o plasa de geam. la firma care facea reabilitarea termica a blocului, dar care nu asigura si plasele, pe acestea le platea fiecare locatar daca avea nevoie.

varianta simpla si o idee mai ieftina este sa vorbesti cu cineva care lucreaza la o firma de termopane, sa ti le faca "pe cont propriu", fara factura. dar nu ai nici garantie in acest caz.

nu e foarte greu sa le faci singura. mai greu este probabil sa gasesti de cumparat intr-un sigur loc, toate materialele necesare.

una-doua idei aici.

http://supermeseriasu.blogspot.ro/2013/02/plasa-de-tantari.html

http://www.youtube.com/watch?v=O1GnV0DoUVM

daca imi amintesc eu bine, rufus cauta acum vreo 2 ani sistem de inchidere si a gasit la piata obor (parca).

Se mai pune 1-1.5 cm fata de toc. Pt geamuri modelul difera pt ca rama se detaseaza si ai defapt doua rame una interioara care are lungimea si latimea mai mica decat golul si intra in gol si rama exterioara care este mai lata fata de gol si e pliaza pe rama geamului. Intre cele doua rame Iedterioara si interioara se intinde si se fixeaza plasa definitiv.

Eu nu am mai putut folosi ramele exterioare pentru plase dupa ce mi-am izolat pe exterior pentru ca mi-a mancat spatiul din rama geamului. Si nici altele noi n-am putut sa fac pentru ca nu mai ramasese spatiu suficient, ma rog, era complicat si scump.

Mi-am cumparat cu 10 lei bucata din hornbach plase care se monteaza pe interior cu o banda care pe o parte se lipeste pe tamplarie, iar pe cealata e ca un fel de arici de care se prinde plasa. Geniale! Le-a montat artistul meu care nu stie sa bata un cui, au tinut impecabil un an de zile, iar acum dupa un an doar la una s-a topit lipiciul ala de la banda si trebuie putin retusat. La cat au costat imi cumpar cate o pereche pe sezon. E putin nepractic pentru balcon daca am nevoie sa mai scutur un cearsaf ceva, dar se pot dezlipi si lipi la loc de cate ori ai nevoie.

Androix, asa suntem si noi, tot a mai aparut cate ceva de facut la casa. Mie imi place sa bricolez, sotului nu prea, cam nu de fapt. Nici timp nu are!

E drept ca nu se pricepe. Se pricepe in domeniul lui foarte bine, nu il critic.

Ei si toate astea pe noi ne costa..caci trebuie sa apelam la meseriasi. Cum Dorel in Romania nu iti cere un pret corect, te costa totul mult, enorm de mult.

Asa groso-modo facand calculul, m-ar costa materialele cam jumatate din cat mi-a cerut si jumatate manopera. Pai doamne -iarta-ma , nu e gresie si nici mortar de facut. Nu ma indur sa dau milionul pe o usa din aia, din care 50 roni numai de facut o plasa. Pun pariu ca un meserias bun  face o usa in 30min.

Editat de

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...