Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Locuinta noua sau veche(inainte de 1980)


Recommended Posts

Buna ziua

 

Acum ceva timp , ne -ati ajutat cu niste sfaturi privind o garsoniera conf 2 . Acum datorita pietii imbiliare , si conditiilor creditului  ipotecar , ne incadram sa luam un apartament conf 2 (asa ne -a zis banca, ca se acorda si pt conf 2 ).

 

Acum avem alta nelamurire , sa luam sau nu apartamente noi , la prima vedere arata super , sunt noi , proaspete , dezvoltatorii sunt in genere mai business ppl decat oamenii normali , daca cumperi de la o persoana fizica , poti da peste alte multe probleme de caracter , multi sunt certareti , tafnosi , etc , in timp ce dezvoltatorul are interes sa iti vanda si uneori sa se si  puna la mintea ta . Dezvoltatorul simplifica ,, afacerea ,, cu banca , contra unui comision mic , 200-300 de ron , si ofera si un pret mai mic  , eventual f negociabil , etc

 

Marea problema este ca foarte multa lume zice ca aceste locuinte noi nu sunt bine facute . Stiti ceva despre constructia lor , ati vazut , ati patit ? Noi amandoi nu avem habar de constructii , tehnice etc

 

Mai avem o alta problemuta , nu ne-am lamurit cum e cu comisionul agentiei , unii zic ca trebuie platit doar daca semnezi contractul , alti juristi zic ac acel contract este ilegal conf oug 21/1992 conf careia

 

,,Art. 9-9. - Agenţia imobiliară nu poate solicita din partea consumatorului plata comisionului în oricare dintre următoarele situaţii:
a) când între consumator şi agenţia imobiliară nu este încheiat un contract de intermediere;
b) când contractul de vânzare-cumpărare/închiriere nu s-a încheiat;
c) când contractul nu are stipulată clauza de exclusivitate, iar tranzacţia s-a realizat fără participarea agenţiei imobiliare,,

 

Multumim pentru orice raspunsuri , noi deja suntem in haos total.......

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

in primul rand hotarati-va in ce zona vreti sa locuiti, tinand cont si de faptul ca daca aveti sau veti avea copii, sa apartineti cu adresa de o gradinita/scoala buna, sa aveti acces facil la mijloace de transport in comun, magazine, spitale/clinici, locul de munca, etc.

daca parintii/socrii locuiesc in bucuresti, sunteti in relatii bune cu ei, ar trebui sa locuiti relativ aproape de ei, tot prin prisma faptului ca va pot ajuta cu copiii.

majoritatea ansamblurilor rezidentiale noi din bucuresti sunt in afara orasului sau la mare distanta de facilitatile sus-enumerate.

multe locuinte noi sunt cu probleme, fie s-a lucrat cu oameni care au invatat meseria din mers, fie s-au folosit materiale de calitate inferioara, nu s-au respectat anumite norme sau proceduri - vezi cazul a n blocuri ANL, unde le-a cazut tavanul in cap locatarilor, igrasie, geamuri prost montate, etc.

tot atat de adevarat este faptul ca sunt si locuinte noi construite si amenajate "ca la carte", dar cred ca si pretul acestora este pe masura.

in ploiesti, nu m-as muta in apartament nou strict prin prisma faptului ca ansamblurile sunt construite la marginea sau in afara orasului (in sau aproape de zone rau famate sau rau mirositoare - gen rafinarie, gara, protan) , in camp, fara pic de verdeata, departe de orice. daca n-ai masina si permis, esti mancat, stai in casa sau cheltuiesti o gramada pe taxiuri...

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Multumim pentru raspunsuri , noi nu avem in dotare copii , nici nu o sa vina datorita unor probleme medicale . Familie nu avem in Bucuresti , prietenii  ii avem impartiti prin tot Bucurestiul . Ca zone ne tenteaza cele ami ieftine recte Berceni si Drumul Taberei/Militari , poate Titan daca ne intelegem la pret dar din ce am vazut astea 2 sunt si cele mai ieftine si mai ofertante ca numar de  apartamente scoase la vanzare, de exemplu la o singura privire pe anuntul.ro am gasiy vreo 20 de ap care sa se incadreze in cerintele noastre , in zona pe cand in Titan sau Diham erau un sg apartament .Masini avem , si permise deci aici am scapat de un bai

Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

am inteles.

o parte dintre criterii fiind eliminate, cautarile voastre se simplifica mult.

locuintele noi care va plac, sunt terminate sau urmeaza ?

daca sunt terminate de ceva timp (date in folosinta, cum s-ar zice), exista locatari in imobilul respectiv, sa puteti discuta cu ei, daca sunt sau nu multumiti de locuinta cumparata ?

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Sunt terminate toate , pt ca ne e frica sa nu luam clasica teapa , dai avansul si apoi nu se mai incheie nimic . Din nefericire unde am fost noi nu am agsit locatari prin zona sa ii intrebam .Mai vroiam sa adaugam ceva ca suntem un pic limitati de suma . pt ca noi vrem sa luam o suma relativ ,, normala ,, de la banca pe care sa o returnam in 8-10 ani , adica nu ne intindem ca nu ne simtit comfortabil cu un imprumut pe  o perioada f mare de timp .

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Si apartament in bloc vechi e de luat in considerare, chiar mai vechi (cand inca se mai construia cu simt de raspundere), dar de dupa 1977 de preferinta, data dupa care s-au utilizat normele antiseismice in constructii.

 

Trebuie vizitate cat mai multe, noi sau vechi, in zonele de interes. Faptul ca agentii de vanzari sunt amabili e normal dar e cu doua taisuri. Iti ofera facilitati dar au grija ei sa compenseze prin pret. Poti gasi si persoane particulare rezonabile cu care sa te poti intelege la o vanzare.In definitiv si interesul lor e tot sa vanda.

 

Sunt sfaturi generale, eu nu mai stiu mare lucru despre piata imobiliara din Ro. In Iasi de ex. prin 2010 cand am fost erau complexe noi, in cartiere marginase daca nu in afara orasului de-a dreptul (iar, avantaje si dezavantaje).

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Noi am cumparat acum un an (bloc din 1984 sau cam asa ceva), direct de la proprietar, fara agentie si a fost foarte bine. Am mers la notar, am facut un antecontract si am dat un avans, apoi ne-am programat pentru contract, am facut contractul, am virat banii, notarul s-a ocupat de intabulare, peste cateva zile ne-am dus si am luat actele si gata.

 

Daca iei si credit te duci si la banca, faci si contractul cu banca, notarului ii aduci la cunostinta ca faci credit si iti transmite instructiuni pe mai departe.

 

Dupa mine agentii imobiliari sunt niste capuse, te poti descurca foarte bine si fara ei.

 

Cu proprietarul nu ai treaba decat pana faci tranzactia, apoi nu il mai vezi, deci nu conteaza daca e zambitor sau incruntat, etc.

Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...

Din proprie experienta spun urmatoarele:

Am locuit toata copilaria intr-un bloc din 1968, de caramida. Etajul 2/4, 4 camere pe colt. In timp (dupa '90) am pus gresie, faianta, termopane, centrala termica si tot ce era necesar pentru a fi perfect. Consumul la gaz se ridica in cea mai friguroasa luna de iarna la 150 lei. Stateam 5 persoane in apartament. Bloc de caramida

 

In 2008 mi-au cumparat ai mei un apartament nou nout cu doua camere + living (de cand era in faza de proiect, de fapt) intr-un bloc tip duplex cu doua scari si 2 etaje + mansarda... in orasul in care am facut facultatea. Ei bine, nu spun ca auzeam si cand stateau de povesti vecinii de sus, dupa 2 ani a inceput sa cada tencuiala de pe pereti si sa se crape... a aparut igrasia. Iar iarna... sa incalzesc 60mp ma costa 500-600 lei.

Sunt atat de prost si de ieftin lucrate blocurile noi, ca ma feresc de ele cat pot. Arata superb apartamentul...mi-e mai mare dragul...dar nu mi-l mai permit.

Acum sunt in situatia de a cauta un apartament pentru dupa ce va veni bebe... si sunt, intr-adevar, tentante blocurile noi. Au atatea facilitati...si arata atat de bine...dar nu mai vreau sa ma mai frig. Primii ani nu sunt prea multe probleme, dar dupa se simt. Conteaza mult cum sunt lucrate, de cine si cu ce materiale. Daca sunt prea ieftine, sunt suspecte :),

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...



×
×
  • Adaugă...