Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Endometrioza

Recommended Posts

Buna,

am ajuns pe aceasta comunitate cautand informatii despre problema cu care ma confrunt.

acum 2 sapt am mers la ginecolog deoarece imi aparuse un chist al glandei bartolin.Initial nu am stiut ce e dar cautand informatii pe internet am inteles ca asta  ar fi problema dar evident ca am dorit si o confirmare medicala.Am mers la doctor,mi - a confirmat ca este acest chist bartolin insa in urma ecografiei a vazut ceva si pe ovarul stang.M-a trimis sa fac o tomografie abdominala si analiza Ca 125.Le - am facut,m -am reintors la doctor si diagnosticul a fost chist endometric ,destul de mare.Pe tomografie scria ca ovarul stang este marit in dimensiune de o formatiune solid chistica de 9/7/7 iar analiza ca a iesit 39,4.Doctorul a spus ca trebuie operat,ca merita incercat laparoscopic dar ca sansele de a pastra ovarul sunt cam mici.

Auzisem de la o prietena de doctorul grec Andreas si am facut o programare ptr a imi confirma si el acest diagnostic.Am mers la consult,mi a confirmat ca este endomterioza,ca de fapt sunt 2 chisturi pe ovarul stang.

Andreas mi a spus asa...mergi in Atena,te operez acolo,se va face laparoscopic 100%, vom pastra ovarul.

Peste 2 sapt merg la el la un nou consult ptr chistul bartolin sa vedem cum este(acum iau antibioticul dat de primul doctor).Si vom stabili atunci ce facem cu operatia de endometrioza.

Pentru cele care s au confruntat cu endometrioza  si/ chist bartolin astept sa mi spuneti experienta voastra.

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Daca el ti-a spus ca iti pastreaza ovarul 100% inseamna ca are experienta cu asa ceva. Cel putin asta e singura situatie in care eu i-as promite asa ceva unui pacient.

Cu chistul Bartholin, sau ai noroc si se retrage, sau se opereaza.

chistul ovarian are insa indicatie clara de operatie.

• 1 month later...

Buna Anee,

Si eu sunt printre persoanele diagnosticate anul trecut cu endometriza,  descoperita in urma dezvoltarii unui chist pe ovarul drept. La mine chistul a fost de 4/4 si l-am operat laparoscopic in Bucuresti. Nu s-a pus problema de a nu putea pastra ovarul .

Operatia nu a fost grea, tratamentul de dupa pot spune ca a fost mai greu de suportat fiind unul hormonal.

Daca mai ai nevoie de informatii privind operatia/tratamentul de dupa cu mare drag iti impartasesc din experienta mea.

Legat de chistul bartolin din pacate nu te pot ajuta cu informatii.

Multa sanatate si fii optimista.

• 2 months later...

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...