Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Mamici de Oct. 2014 - FELICITARI schumpi! (Bobocei de Octombrie 2014) - 11

Recommended Posts

Eu am pudra pentru ca folosesc eu vara cand e foarte cald..dar pt bebe sper sa nu am nevoie. 

Mi-am mai adus aminte ceva de la curs :) cand schimbam scutecul si avem cum este recomandat sa il spalam cu apa si sapun. Servetelele umede le folosim cand suntem in graba sau in afara casei. La fetite trebuie sa fim foarte atente si sa le spalam dinspre pasarica spre fundulet ca sa nu ajunga materii fecale unde nu trebuie si sa ne trezim cu infectii. La baietei trebuie avut maaaare grija cu putulica, cand o spalam sa nu o decalotam fortat sau agresiv. Este o pielicica foarte sensibila si pot aparea multe probleme  daca e agresata.

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 192
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Posted Images

• Administrators

nu degeaba ma gandeam eu ca o sa fie mai dificil cu baieteii :)) sper sa ma descurc

asa mai stiam si eu: cand ii stergem cu servetele umede sa lasam un pic funduletul sa se usuce (de la umezeala servetelului), sa nu punem direct scutecul

Geo, oare nici sa iesi la un suc, o prajitura nu poti? trebuie sa stai numai in pat? Mie mi-a prins f bine iesirea. Multumesc pt sugestia cu pediatrul!

Mytzy, dar daca lichidul e in cantitate normala, cum de e spatiul mic? ar trebui si lichidul sa fie in cantitate mica, cel putin asa e logic...

Anda eu la Amalia am avut pudra dar nu am folosit-o. Acum nu am mai luat. Vezi tu daca iti trebuie sau nu..

Si eu zic mai bine fara cantar, e un stres care chiar nu e necesar

In legatura cu colostrul, eu nici la ama nici acum nu am avut inainte de nastere, dar dupa a venit. Deci nu e regula sa apara in timpul sarcinii.

Fetelor m-a apucat un drag si un entuziasm! De cate ori vad un bebel pe la tv ma apuca nerabdarea! Abia astept sa vina bebelina si sa ne umple sufletele cu zambetele si gangurerile ei! O sa vedeti cele care sunteti la prima sarcina cat de fericite veti fi!

Anda, la Andrei am folosit pudra de la Jhonson si a fost f utila!

Am luat si galactogil, m-am dat si cu garmastan, am baut ceaiuri de lactatie, am avut crema Advantan pentru operatie + Ketonal pentru dureri!

Insa cel mai important lucru pentru mine a fost pompa de san!!! De ce? Pentru ca eu nu aveam sanii "formati" pentru bebe! Am inceput din spital cu pompatul.... desi nu iesea nimic.... acasa, sotul meu luase NAN 1, dar am refuzat sa-i dau lui Andu si noroc cu dr de familie care mi-a spus dupa fiecare masa a lui bebe "treci la muls" (sotul imi luase o pijama cu ....vacute !!! cat m-am suparat atunci !!! dar acum e o amintire placuta ) . Ma intrebam ce sa mai scot, dar iesea cateva picaturi, apoi cat pe "fundul" cestii si dupa vreo saptamana.... lapte cat cuprinde!

Si sunt genul de bust fff mic! Toata lumea se mira ca am atata lapte si ca l-am hranit pe Andu pana la 2 ani!

Dar sunt cazuri si cazuri : o cunostinta cu un travaliu f greu si-a pierdut laptele, depinde si cat de "lenes" e bebe... adica trebuie sa-i fie foame, ca sa-si gaseasca puterea de "supt" !

Nu uitati sa luati vitamonele prenatale si in perioada alaptarii. pentru a asigura copilullui , dar si voua, vitaminele necesare! E foarte important!!!

Mitzy, de ceva timp voiam sa-ti "zic" ca eu nu am auzit de bebelusi care nu manance 5-6 ore noaptea in primele 2 luni !!! Dupa aceasta perioada, se regleaza somnul, dar in primele doua luni, trebuie sa fii atenta sa nu treaca maimult de 3-4 ore intre mese, caci ar putea fi o problema! Nu vreau sa te sperii, dar asa am citit si vorbit cu dr mea inca de acum 8 ani! Si o sa fie o placere sa scapi de lapte !

• Administrators

silvia si eu sunt atat de nerabdatoare...vb azi cu tati si ii spuneam ca de abia astept joia viitoare, poate poate imi voi vedea atunci bb-ul...

caresser - sia i folosit pudra ami mereu sau cand? tot de la Johnson's am si eu

inca nu am pompa de san...speeeeer sa nu vina bebe pana o am... :(

Buna seara mamici! Semnez si eu condica, mai tarziu pt ca la 6 am venit de la job! Felicitari pentru fetele care au fost la control, aveti greutati bune la bebei! Bine ati revenit celelalte mamicute!

Am mari emotii pt maine, desi eu simt ca bebe a mai crescut si la fel ca si la Mytzyus imi face burta in toate felurile, il simt pana sub coaste, buricul simt ca imi crapa si ma stramb de durere la fiecare lovitura a "grasului"! Burtica mea nu e fff mare, insa lui cred ca ii place sa innoate caci are lichid destul! Maine merg sa fac si contractul de celule stem. O sa semnam cu Babystem si sper sa fie ok.

Va pup pe toate!

• Administrators

Da, baneocin pudra am luat si eu (ptr buric),  cea de la Johnson's e ptr fundulet .

Cam asa am auzit si eu ca trebuie sa fie temp. apei. Eu o sa-mi folosesc cotul sa verific dar si incheietura mainii (interior) - stiu ca aveam un termometru de apa....dar...nu il mai gasesc.

La mine tot dusul e sport extrem :)) la fel si imbracatul: pantaloni, sosete, papuci...uf; plus ca nu mai am deloc rabdare cu parul, care nu e lung deloc dar numai pana il usuc ma iau toate caldurile, nu mai zic ca doar cand ies (raaaar de tot) il indrept un pic rapid, dar imi vine sa-l tai de tot, mai ales ca nici in coada nu il pot prinde inca...tot e un pic scurt...)

Ellennas - succes pe maine !

Cu mare placere, dragi burtici! Geo, la,curs a spus ca apa trebuie sa aiba 37 de grade, dar sa o testam si cu cotul. Cat despre pudra, Anda se referea la pudra de talc, care protejeaza de umiditate pielea.

Silvia, probabil ca lichidul este in cantitate normala pentru spatiul existent. Totusi, nu am mai vazut fata bebelinei de mult din cauza ca era lipita cu fata de uter si nu era lichid intre si nu se genera imaginea cum trebuie..arata horror mititica :))

Fetelor, ce ati zice daca am face schimb de conturi de facebook? Ma gandesc ca asa mai vedem ceva poze, mai ales cu bebelasi cand vor aparea :)

Buna fetelor!!! [flo2]  [flo2]  [flo2]  [flo2]

Felicitari, Schumpi!!! Recuperare usoara, mult laptic si o bebelina sanatoasa, cuminte si mancacioasa! 

Am fost si noi vineri la control/ecografie, si cand vad la voi ce greutati au bebelusii, ma apuca disperarea!!!! [smulgpar] La 32 de saptamani si 6 zile, picii mei aveau 1400 g si 1700 g!!!! [fri] Am plans aproape tot drumul spre casa!!!! Am contractii, nedureroase, dar destul de dese si explicatia doamnei doctor a fost ca din cauza lor nu mai ajunge sangele cu nutrienti asa cum trebuie, si astfel bebelusii mei nu sunt hraniti corespunzator! Ma trezeam inclusiv noaptea cu astfel de contractii, de aveam impresia ca am bolovani in burta, asa ca m-am ales, pe langa Elevit, No-spa si Acifol, cuTardiferon, si cu o pastiluta de Diazepam si-un Uscosin, seara la culcare......si, uite-asa am aflat si eu cum e sa dormi in trimestrul 3!!! In rest totul ok: fluxurile ok, placentele grad 2, lichid suficient.....numai greutatea lor nu era in conformitate cu varsta gestationala! Urmatorul randez-vous va fi peste 2 saptamani.........sper sa am parte de vesti bune atunci!!!!   [iartama]  [iartama]

Sa nu va mai spun ca am devenit obsedata de cantar! Bag tot ce stiu ca ar putea avea proteine si ma cantaresc dimineata pana sa mananc, si dupa ce am fost la toaleta......si uite-asa am constatat ca am reusit de vineri pana azi sa pun vreo 600 de grame!!! Doamne ajuta! Sper ca gramele astea sa se fi pus pe picii mei dragi, si ca, pana la 37-38 de saptamani cand mi-am propus eu sa-i nasc, sa ajunga si ei macar la 2500 g!!! In afara de afurisitele astea de contractii, am arsuri si, mai nou ma ustura in capul pieptului daca stau intinsa...asa ca nu stiu cum sa mai stau!!! [batcap]

Si ca sa fie treaba treaba, sunt inca cu casa intoarsa cu susu-n jos, ca nah, daca am contractii fac pauze cam dese si merge aranjatul post-renovare tare greu.......bagajul e nefacut.........simt ca intru in panica!!!! [smulgpar]  [fri]

Oaspete
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Adaugă...