Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Clasa a ll-a 2014-2015

Recommended Posts

• Răspunsuri 58
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Ce sa va spun, stiam ca nu avem manuale, singura alternativa oferita a fost achiziţionarea unui set de manuale si culegeri cu pret de aproximativ 75 ron.... ca sa nu lucram pe fise. Oare in fiecare an va fi asa? Cel putin noi, care suntem deschizatorii, primii cu programa noua, la fel nu vom avea manuale??? Ca poate, le-or face pana la sfârsitul anului scolar pentru clasele 1,2, dar de viitoarea clasa a 3-a nu cred ca se va ocupa cineva pana in septembrie 2015.... si ma îngrozesc ca o luam de la capat....

Si nu inteleg de ce ii tot dau cu "prima generatie fara manuale" , nici la pregătitoare n-am avut, nici la clasa a1-a, conform programei, tot dupa cele cumpărate am lucrat.

Distribuie pe alte site-uri

Am avut si noi sedinta. D-na invatatoare ne-a aratat culegerile/caietele dupa care vom lucra (vreo 3 culegeri Comper si 2 carti de pe Booklet), mi s-au parut OK. Cei care vor sa le cumpere n-au decat, ceilalti le vor avea trase la xerox. Am preferat varianta I pentru ca urasc volantele, in plus le-am gasit la super reduceri pe net.

Peste o saptamana vom avea testele de evaluare initiala. Ne-a spus ca va fi un an greu, cu multe provocari, dar sa speram ca-l vom trece cu bine. Mi-a placut foarte tare ideea dansei de a-i motiva pe copii, inca din prima zi de scoala le-a comunicat ca, daca se vor stradui si minim 11 din clasa vor avea calificativ foarte bine/bine la evaluarea de sfarsit de an, atunci vor merge intr-o super tabara. Fiica-mea a venit foarte incantata, dornica sa invete sa ia testul si mi-a pus in vedere sa am grija cum fac rezervarile (early booking) pentru vacanta de anul viitor pentru ca ea vrea sa mearga in tabara cu colegii  [:)] [:)]

• 2 weeks later...

Cum rezolvati voi temele la matematica atunci cand aveti fise de lucru? Direct pe fisa, cu pixul pilot/stilou/creion sau le transcrieti pe caiet? Pe mine ma omoara ca le da fise  (nu toti copii au avut posibilitatea de a-si cumpara culegerile recomandate si d-na le printeaza fise pt. toti), iar fiica-mea le rezolva cu pixul pilot fara a le transcrie in caietul de teme. Astfel, acolo unde problema are 3 cerinte, se inghesuie intr-un mare fel pe un spatiu de cativa centimetri. Degeaba i-am explicat ca trebuie sa scrie enuntul in caietul de teme, apoi sa noteze rezolvarea & operatiile aferente, calculele sa le faca in creion ca sa le putem corecta ulterior daca sunt gresite....nu vrea si pace! Raspunsul a venit imediat: doamna ne-a spus sa le lucram pe fise! Astazi, la o problema cu 3 cerinte + reprezentare grafica, abia am convins-o sa o transcrie in caiet si asta pentru ca s-a convins si ea ca nu avea spatiu suficient pentru toate cerintele problemei. Ma gandesc sa-i sugerez d-nei ca ar fi momentul ca rezolvarile sa le scrie pe caietul de teme si nu direct pe fise, insa nu vreau sa creada ca o invat eu cum sa procedeze.....Cum faceti voi?

Noi le rezolvam direct pe fisa. Dar n-au fost fise care sa creeze asemenea probleme. Adica au avut destul loc. Si la CLR la fel. Au lucrat pe fise. Inca nu le-a sosit pachetul cu auxiliare, asa ca, n-avem alta alternativa.

Noi am dat evaluarile din recapitulare, asteptam rezultatul...

Oh, si Andrei s-a pricopsit cu o viroza de vineri seara. Cu febra, dureri de cap si gat, si stare de somnolenta (seara). Acum vad ca e binisor, dar l-as mai tine luni acasa. Sa vedem daca face si diseara febra.

Oh, si Andrei s-a pricopsit cu o viroza de vineri seara. Cu febra, dureri de cap si gat, si stare de somnolenta (seara). Acum vad ca e binisor, dar l-as mai tine luni acasa. Sa vedem daca face si diseara febra.

Of, multa sanatate!

Am dat si noi evaluarile initiale, joia trecuta la romana, iar vineri la mate. Si eu astept cu mare interes rezultatele.

Cum rezolvati voi temele la matematica atunci cand aveti fise de lucru? Direct pe fisa, cu pixul pilot/stilou/creion sau le transcrieti pe caiet? Pe mine ma omoara ca le da fise  (nu toti copii au avut posibilitatea de a-si cumpara culegerile recomandate si d-na le printeaza fise pt. toti), iar fiica-mea le rezolva cu pixul pilot fara a le transcrie in caietul de teme. Astfel, acolo unde problema are 3 cerinte, se inghesuie intr-un mare fel pe un spatiu de cativa centimetri. Degeaba i-am explicat ca trebuie sa scrie enuntul in caietul de teme, apoi sa noteze rezolvarea & operatiile aferente, calculele sa le faca in creion ca sa le putem corecta ulterior daca sunt gresite....nu vrea si pace! Raspunsul a venit imediat: doamna ne-a spus sa le lucram pe fise! Astazi, la o problema cu 3 cerinte + reprezentare grafica, abia am convins-o sa o transcrie in caiet si asta pentru ca s-a convins si ea ca nu avea spatiu suficient pentru toate cerintele problemei. Ma gandesc sa-i sugerez d-nei ca ar fi momentul ca rezolvarile sa le scrie pe caietul de teme si nu direct pe fise, insa nu vreau sa creada ca o invat eu cum sa procedeze.....Cum faceti voi?

Si noi rezolvam direct pe fisa, pana acum a fost loc destul.

Ma gandesc ca, o idee ar fi sa nu transcrie enuntul pe caiet si sa scrie doar rezolvarea avand in fata numarul exercitiului/problemei. Banuiesc ca refuza transcrierea ca sa nu scrie prea mult asa ca poate fi o solutie.

• 5 weeks later...

Ce mai faceti? Andrei merge binisor cu scoala, la mate se descurca, dar la clr se grabeste, nu e atent.... si greseste. N-as putea spune ca are FB pe linie, ca are si cateva B-uri. 

Nu stiu ce sa ma fac cu el, ca e tare aerian, visator chiar si la scoala. De 2-3 ori pe ora trebuie sa-l trezeasca din vis... la ce-o visa, nu stiu.... si nu prea e atent. Daca-l face atent, tresare, vine de "departe", il intreaba despre ce se vorbeste, se gandeste cateva secunde, si raspunde. Doamna zice ca are atentie distribuitiva si e istet, dar tare ma tem ca in timp va pierde multe cu aceasta neatentie. Mai ales ca apare si la evaluari, pe care, din cauza visarii, nu apuca sa le termine. 

Nu vrea sa fie sigur ca stie tot ce trebuie sa stie, si daca ia note mici "si ce daca? Nota S inseamna suficient, nu? deci e suficient..... [batcap] "Nu a luat vreun S pana acum, cea mai mica nota a fost -B, si pentru el e o nota foarte buna.

Eeeeh, sanatosi sa fim...

b

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...