Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Bebe nu mai vrea laptele matern

Recommended Posts

Am fost nevoita sa tin tratament cu antibiotic asa ca nu am putut alapta 7 zile iar acum bebe nu mai vrea cu nici un chip sa manance laptele matern decat lapte praf. Am incercat prin infometare, i-am dat cu biberonul si am incercat si cand era in toane bune dar nu reusesc nicicum sa il fac sa manance. Cand simte gustul incepe un plans isteric si nu il mai pot potoli nicicum. Cum sa il fac sa ia din nou sanul? Nu vreau sa ii dau inca lapte-formula deoarece este mult prea mic, are abia 2 luni.

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

dar lapte matern pus in biberon , bea?

oare cum ar fi sa-l amestece in biberon...si din ce in ce sa-i puna de la sin mai mult si formula mai putin...si apoi dupa citeva zile cand s-a obisnuit cu gustul lapte matern din biberon sa-l treaca pe sin? credeti ca e idee buna, sau se obinuieste prea mult cu biberonul?

eu tot zic sa incerci cu sinul. de fieccare data sa incepi cu sinul, sa insisti...sa fii calma ...sa nu te simta agitate. pune o muzica linistita si relax.

eventual stai in aceeasi pozitie cind ii dai biberonul si sinul.

habar nu am ce sa mia zic imi dau si eu cu parerea. al meu nu a luat biberonul...cand a treb sa-I suplimentez cu lapte praf Il dadeam cu lingurita.

http://www.parenting.com/article/ask-dr-sears-from-bottle-back-to-breast

http://www.ivillage.com/how-go-bottle-breastfeeding/6-a-127422

rabdare...poate sa dureze citeva saptamani dar nu eimposibil.

in al2-lea link spune:

-ofera-I sin cind nu e f infometat si agitat.

-cand ii oferi sinul sa aiba gura larg deschisa incit sa poata apuca si suge bine.

asta e f important. daca nu ia sinul in gura cum trebuie , laptele curge greu. observa felul in care-l apuca si daca vezi ca a apucat gresit, incearca din nou, I-al de la sin si pune-l din nou.

sau

-incepe cu sticla, dar pune-I un biberon f ingust... tine-l cat mai inclinat incit sa nu curga repede..si intimp sa nu-I mai convina sticla.

-dai sa suga putin din sticla, ridica-l sa dea aerul  afara, incearca si pune-l inapoi la sin.

mai caut si mai citesc sfaturi....pe net.

doamne ajuta!

Ica ,incearca sa intri in grupurile de pe FB ,care sustin alaptarea Clinica de alaptare si Alapteaza.Sunt fete extraordinare ,care cu siguranta te vor ajuta :-) 

Nu stiu ce tratament ai facut ,dar stiu ca sunt si antibiotice compatibile cu alaptarea .Pe acest site poti cauta gradul de risc al oricarui medicament (substanta activa din el ) .

http://e-lactancia.org/en/

Incec sa te ajut si eu ,cu cat stiu ,dupa ce am alaptat 3 iezisori :-) 

Daca tu nu ai alaptat in cele 7 zile si doar te-ai muls ,fluxul de lapte a scazut considerabil,iar din bibi ,lapticul vine " pica para malaiata" ,nu trebuie sa munceasca printisorul,ca si la san .De aceea,sfatul meu e sa nu astepti sa fie flamand,si daca e posibil,sa fie semiadormit si sa ii bagi tzitzi .Ia suplimente si ceaiuri care ajuta lactatia ....eu am luat Galactogil si am baut o cisterna de ceai de lactatie ,preparat din seminte cumparate de la Plafar si amestecate .Dar cel mai important e ca bebe sa stimuleze sanul ,el produce cel mai mult si bun laptic.Acum poate fi si la puseul de 2 luni,fapt care va poate si ajuta dar si pune bete in roate .

Poate un dispozitiv SNS ar fi salvarea voastra ,sa il folosesti pana scapati de bibi .Daca nu ai inca ,poate ti-ar fi de folos un sistem de purtat ergonomic -wrap,sling etc ,sa il porti cat mai mult ,sa te simta ,sa simta tzitzi si il poti mufa chiar acolo :-) .Nu stiu daca dormi cu el in pat,dar poate fi o solutie ....dormiti impreuna ,el te si simte si cum se foieste putin ,cum pac ,il mufezi ,sa nici nu isi dea seama ce se intampla cu el :-) 

pupici si tin pumnii sa reusiti.

edit,ca mi-a mai venit o idee :-) 

poate daca iti cumperi un colier de alaptare ,sa ii distraga atentia ,cand vrei sa il pui la san ?Ca ei,acum incep sa fie si mai interesati de ceea ce e in jurul lor

http://hiphip.ro/collections/coliere-alaptare

Editat de

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...