Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

A la Romania

Recommended Posts

Ieri in Bucuresti, in autobuzul 131 mi s-a confiscat buletinul de catre un controlor, desi aveam bilet valid.  Povestea este un pic mai lunga si mai complicata.  Controlorii au fost abuzivi verbal, nu au vrut sa-mi dea inapoi portofelul cu actul de identitate si alte acte timp de vreo 20-30 minute .  Din cauza socului nu mi-a dat prin cap sa sun la 112.  Am fost la politie sa depun plangere, iar cei de acolo au spus ca nu exista cadru legal pentru asa ceva, deci nu este considerata o infractiune.  Stiu sigur ca nimeni, in afara cuiva de la politie nu are voie sa imi retina buletinul.  Ce ar trebui sa fac? Spun ca este soc pentru mine, pentru ca abea am sosit in tara si am si inceput sa gust abuzuri a la Romania.  Mentionez ca a fost gresala mea ca e-am permis sa imi ia buletinul.  Controlorul a spus ca vrea sa se uite la datele mele de pe buletin si eu ca proasta l-a crezut.  El a bagat tot portofelul in buzunar!!  Si da, era controlor cu toate actele in regula, nu un sarlatan.  Nu se poate sa nu existe sanctiune pentru asa ceva!  Detin un proces verbal cu numele controlorilor si cu abuzul lor (i-am fortat sa scrie in fata politistilor de la circulatie si n-au avut ce face.

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 42
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Ok, ti-a luat portofelul cu buletinul, dar nu ti l-a inapoiat daca ti-a facut proces verbal? Poti sa le faci reclamatie la RATB daca ai numele lor. Eu in directia asta as merge.

Nu e infractiune sa-ti retina buletinul dar ceva o fi sa intre in tine si sa te sperie in asa hal incat sa nu mai stii de tine. Plangerea la politie ai depus-o pana la urma? Asa fara baza legala, cum ti s-a spus, as insista s-o depun si sa primesc numar de inregistrare si sa solicit raspuns scris negru pe alb ca nu au ce sa faca.

Ai deschis subiectul de doua ori, eu mi-am mutat raspunsul aici, poate un moderator il inchide pe celalalt.

nu, plangerea nu am depus-o.  Exista un articol de, l-am citit aseara, care spune ca nimeni nu are voie sa-ti retina buletinul cu exceptia unui organ de politie.  Deci cand exista in lege un asemenea alineat, cum nu se poate face plangere? 

Da, sigur, voi semnala la Ratb, dar nu se poate ca oamenii astia sa fie deasupra legii.

Pe site-ul RATB scrie:

-La solicitarea reprezentanţilor corpului de control al RATB, călătorii sunt obligaţi să prezinte acestora titlurile de călătorie utilizate în acel moment. Posesorii de abonamente nominale sau legitimaţii nominale sunt obligaţi să prezinte la cererea acestora actele de identitate.

In cazul tau, daca aveai bilet obisnuit - taxat nu aveau de ce sa ceara actele.

Te rog sa faci reclamatie la RATB in care sa scrii ca ti-au fost cerute abuziv (daca e cazul de mai sus) si retinute abuziv. Treci datele de identificare ale controlorilor si faptul ca ai sesizat atat politia...

Ce scrie pe procesul verbal?

nu, plangerea nu am depus-o.  Exista un articol de, l-am citit aseara, care spune ca nimeni nu are voie sa-ti retina buletinul cu exceptia unui organ de politie.  Deci cand exista in lege un asemenea alineat, cum nu se poate face plangere? 

Da, sigur, voi semnala la Ratb, dar nu se poate ca oamenii astia sa fie deasupra legii.

Pai te-au dus cu vorba. Cand te duci sa depui o plangere la politie nu e treaba ta daca are sau nu baza legala. Tu te duci sa reclami ceva ce crezi ca e de competenta politiei. Depui, iei numar si astepti sa-ti scrie ei ca nu e de competenta lor. Nu e prea tarziu sa depui si acum o plangere la politie.

Nu am inteles ce s-a intamplat cu portofelul tau in momentul de fata, ti l-a inapoiat sau nu?

da, va multumesc, asta o sa fac. Tocmai polistii de la sectie mi-au spus ca nu exista nimic de acest gen in codul penal.  Mi l-au fluturat pe sub nas si m-au pus sa caut eu sa vad daca gasesc ceva.  S-a intamplat la sectia 2, pe Kiselef.

Portofelul meu l-au dat unui politist de la circulatie care ulterior mi l-a inmanat mie.  Sunt in stare de soc pentru ca m-a luat prin surprindere si pentru ca nici cand locuiam in Romania nu mi s-a mai intamplat asa ceva.

Mie politistii de la sectia 2 mi s-au parut foarte dismissive, genul, ce veniti la noi doamna cu nimicuri din acestea.  unul din ei se comporta aproape ca si controlorii, cu gura foarte mare, parca le-ar fi luat apararea, dar a devenit brusc mai dragut cand le-am spus ca sunt in vizita din State. [alcool]

Editat de

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...