Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

S-a scumpit cosul vostru saptamanal? Strict alimente

Recommended Posts

Daca inainte alocam 300 de lei pentru cosul saptamanal, acum am ajuns sa aloc 400. Nu am schimbat prea mult lista de cumparaturi, am produse pe care le cumpar de cel putin 1 an, tot alea sunt. Cu toate acestea, suma a crescut si parca s-a diminuat timpul de consumare a alimentelor respective, desi nu pot identifica un mancat mai mult, care sa justifice diferenta.

La voi s-a intamplat asa ceva ori am inceput sa dau eu rateuri cu planificarea si listele?

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 70
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

selene, ar trebui sa spui ca aveti o dieta anume. poate de aici scumpirile pe care le simti la buzunar ?

mi se pare mult 300 lei cosul saptamanal, strict pentru alimente.

adica eu nu dau atatia bani doar pe mancare, ci undeva in jur de 100 lei/saptamana, plus/minus 50 lei. restul cheltuielilor pe bonul de casa sunt pentru detergenti, cosmetice sau mai stiu eu ce am nevoie pe moment.

chiar ma gandeam ieri cat de putin ulei consum in general, o sticla de ulei de 2 litri ma tine cateva luni. asta in conditiile in care il folosesc strict la gatit, si nu prajim cartofi (nu ne plac), la snitele si chiftele am dat rateuri sistematic si mi le face draga de mama. nici nu mai stiu de cand nu am mai prajit ceva in ulei....

Sa stii ca am remarcat unele scumpiri... totusi una peste alta eu m-am incadrat in acelasi buget. E vara, legumele si fructele sunt mai ieftine deci a fost mai bine. Luna asta chiar am fost multumita ca am reusit sa ma incadrez in ce mi-am propus dar a contribuit si sotul consumand mai putina bere.

Eu nu tin o socoteala pe alimente si nealimente... sunt cam la un loc: mancare, detergenti si consumabile de casa + bere... 

mi se pare in continuare enorm 400 lei doar pe mancare, saptamanal.

nu stiu, cred ca ar trebui sa revizuiesti listele sau meniul vostru.

cat de des gatesti ? dar mancare (generic vorbind, e vorba de cea gatita, legume, fructe, lactate sau ce papati voi de obicei) iti ramane, arunci pentru ca se strica, expira sau nu o mai mancati ? daca da, aici mai poti reduce "pierderile". gatind/cumparand mai putin, consumand tot, fara sa aruncati.

daca nu, chiar n-am idee ce sfat sa-ti dau.

imagineaza-ti doar ca intr-o zi nu mai ai banii astia la indemana si ar trebui sa te descurci cu jumatate din suma. ce ai cumpara in continuare si la ce ai putea renunta / cumpara mai rar ?

E o suma enorma Selene. 1600 lei / luna doar pe mancare, pe legume, fructe si lactate?!

Pe langa ce zice Corina, sa vezi si locurile de unde le iei.

La noi cea mai ieftina e piata agro, aici sunt legume+fructe la preturile cele mai mici.

Tot incerc sa mi imaginez ce poti cumpara de 400 de lei si sa treaca intr-o saptamana. Voi sunteti 3 persoane.

Asta daca esti pe buget limitat. Ca daca ai buget, gasesc si eu de cumparat fara numar [:-)))]

Editat de

Conteaza producatorul, magazinul, oferta.

Eu de exemplu lactate cumpar marca Unicarm (smantana, cascavaluri), lapte luam direct de la piata (de se fierbe) sau pasteurizat (de la Billa, marca lor sau Lidl).

Carne luam de la 2-3 magazine de cartier, la care e foarte ok calitatea. Noua ne place mult carnea de curcan de exemplu.

Mezeluri iau doar pastrama (cateva felii / saptamana, pt sadwich) sau salam de sibiu (tot asa, felii). Altceva nu se consuma.

Legume in fiecare sambata din piata. Tot de acolo luam acum si muraturile (in fct de pofte).

Fructe ori din piata ori din Billa (asta e aproape de noi).

Paine se consuma putina, luam ori baghete mici, ori cate o paine mica-mica.

Am sa mi notez si eu cat consumam pe saptamana pe mancare, de curiozitate.

Facem mancare de regim pt tatal meu, costuri suplimentare nu sunt (1 kg de tarate de ovaz de ex costa 11 lei, orezul basmati tot pe acolo parca).

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...