Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Mobilizare pentru permis

Recommended Posts

De 3 zile matur netul dupa idei de economisire in general, deoarece vreau masina. Masina mea, fara rate, fara imprumut.  :) chit ca inca nu am permis si ma chinui de cativa ani sa primesc sutul in fund sa ma mobilizez sa-mi iau permisul :((( Poate aveti idei de mobilizare...

Am (avem) deja 3 credite si un card de cumparaturi descoperit la care mai avem de platit (3500-4000 ron). Recent am facut cerere la banca sa ne scurteze durata de rambursare la creditul auto (masina familiei, pe care de fapt o conduce sotul), caci ma lungesc aiurea inca 5 ani. Am depus pana acum in economii 600 euro (prima luna), insa nu stiu daca voi reusi si de-acum inainte in aceeasi maniera (facturi de iarna, luna decembrie etc et). La mancare nu economisim, caci nici cu cheltuim mult aici, la haine suntem intoliti toti 3 si in principiu chiar nu destabilizez bugetul familiei dc facem vreo cumparatura in acest departament (cum s-ar fi intamplat acum 4-5 ani, de exemplu). Cu amenajarile in casa ne-am linistit pt moment, gradinita copilului o platesc din niste bani suplimentari mie (si chiar nu vreau sa sacrific gradinita copilului pt moftul meu). 

In fine, probabil vom imprumuta suma necesara (pe care mi-o doresc sa fie cat mai mica) de la niste prieteni, cum am mai procedat pana acum. Caci stiu ca suntem solvabili :)).

Intrebarea mea este: cum ma mobilizez pt scoala de soferi?? A patra oara... Mereu pun in fata faptul ca nu am timp, ca nu am masina mea pe care sa o conduc. De-asta am si hotarat ca moarta-coapta eu imi cumpar masina pe care TREBUIE sa o conduc. Fac si naveta (26-30 km dus si intors pe DN1), gradinita copilului este la capatul celalalt al orasului (noi stam tot intr-un capat :)) 

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 29
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Mie inca nu. Creditele se platesc oricum din venitul meu, cardul de credit de catre sot. Se simte bine in plus venitul sotului, speram sa fie ok si de-acum inainte. La o adica, putem restrange din nou cureaua la cheltuieli, caci doar am mai fost obisnuiti. Insa sper sa numai mancam paine cu margarina si parizer (ca in rezidentiat). 

Masina va fi second, eu ziceam spre 3500 euro, sotul spre 6000 euro (cu multe airbaguri). Motivatia sa strang banii o am, teoretic in 3 luni mai strang 600 euro. Sa nu uit: in ultimele 4 luni mi s-au retras cate 2000 lei din cont, in urma unui control CAS (adica am platit  din buzunarul meu retetele pacientilor mei). 8000 lei in 4 luni, banii mei. De-asta am si curajul sa visez frumos...

Cu scoala de soferi si permisul este mai greu.

black eu m.am menajat cu permisul ca eu l.am fc aici in momentul care ne.am dorit copil.

soacra mea fiind aici ma batea la cap pt permis anuntandu.ma ca imi va fii foarte greu cu copil si job.ul meu.nici vorba sa fc fata,.

Asa ca usor usor am pus mana pe carte .eram ultima care adormeam ,din casa .

despre bani ce sa spun aici costa permisul mult .....masina si ea la fel ,intretinerea ei..

Am avut masina second hand de vreo 600 de e,o luasem de la o contabila de la noi de la firma ,era impecabila masina ,desi veche.am dat.o cadou cand mi.am cumparat alta dar mergea si atunci la fel de bine.

Deci sunt de parere sa iti iei o masina second hand fff ieftina eventual adusa de afara si o inmatriculezi pe numele tau,iesi mult mai ieftin.

Eu am preferat masina second si asa saraca cate a patit ,nu era practica sa schimb viteza cand trebuie ,multe.

Cand ma gandesc ca am dat aproape 6000 euro pe un Matiz nou cand puteam sa-mi cumpar o masina mult mai buna second.... [batcap]  [batcap] . Am mers pe premiza ca nu ma pricep deloc la masini si ca daca e noua macar funcioneaza pe perioada garentiei. Nu zic... si acum e buna mititica, dar nu ma mai satisface. O am din 2007 si n-am schimbat decat ulei frane si filtre la ea. Merge bine si consuma putin, dar e prea inceata si fara gadget-uri.

Sfatul meu: cauta o masina care sa-ti placa atat de mult incat sa te motiveze sa o ai. Apoi analizeaza bugetul casei si mai umbla la cheltuieli. Nu taia drastic partea de confort (iesiri cu prietenii, diverse activitati/lucruri care-ti fac placere). Redu treptat consumul, ca sa nu simti ca te sufoci. Eventual, pune economiile undeva unde sa nu fii tentata sa umbli cand ramai putin in pana. 

black, o sa fii sofer incepator. daca as fi in locul tau, m-as orienta sa cumpar o masina ieftina, la care reparatiile sa poata fi facute tot asa, cu cheltuieli minime.

pentru inceput, o dacie logan s-ar preta pana capeti abilitati si vechime in sofat.

la o adica, daca o zgarii putin sau ii infunzi nitel bara/tabla, nu te doare sufletul asa tare daca ar fi o masina straina, frumusica.

sotul meu a condus o astfel de masina (de serviciu) ani de zile, tspe mii de km si tot ce i-a schimbat au fost uleiul si inca ceva pe la roti (placute frana, zic bine oare ?).

tata - la fel, acelasi model de masina, a zgariat-o, i-a infundat tabla - a reparat-o foarte usor in service, nu foarte usturator la buzunar.

la masinile straine te cam usuca ce se strica/deterioreaza. nu stiu daca mai este in vigoare mult-hulita taxa de mediu sau cum ii zice, care in cazul masinilor straine second-hand este aproape sau mai mare decat pretul masinii in sine.

incepi sa urmaresti ofertele dealerilor de masini. poate mai este in vigoare programul rabla, auzisem ca se pot cumpara vouchere de masini duse la remat, vouchere care pot fi folosite ca reducere din pretul masinii, la mai multi dealeri de automobile.

azi (parca) s-a dat startul si la programul "prima mea masina", spuneau aseara la stiri ca e foarte posibil ca dealerii de masini sa reduca preturile, sa faca oferte speciale, astfel incat sa-si poata cumpara masini si cei care nu au venituri foarte mari, carora bancile (deocamdata 4 banci participa la acest program) le aproba creditul pentru prima masina, pentru sume mici, in jur de 4-5-6 mii de euro.

Am avut dacia logan  noua din  2005, am vandut-o varului sotului cu 2000 euro anul trecut. Vrea sa-l vanda si el la randul sau. :))

Posibila masina am gasit-o azi de dimineata: golf 5 plus, rosie, din 2007 (parca), cu 10 airbaguri (are sotul ceva cu siguranta mea) la 3900 euro, sambata mergem sa o vedem. Are cca 120.000 km la bord :(. In fine, pe langa masina tb sa ma gandesc la asigurari/cauciucuri/combustibilul pt a doua masina. Si scoala de soferi!

Nu ma incadrez la programul Prima masina (tb sa fie musai noua), la banci numai vreau sa apelez. Pana la urma, reevaluand cheltuielile aseara cred ca voi reusi sa strang 1500-1700 euro anul acesta, ceea ce este deja 30% din costul masinii.

No, cred ca voi face ceva ce nu a facut nimeni: voi lua meditatii la legislatie! aici este buba mea! 

Am avut dacia logan  noua din  2005, am vandut-o varului sotului cu 2000 euro anul trecut. Vrea sa-l vanda si el la randul sau. :))

Posibila masina am gasit-o azi de dimineata: golf 5 plus, rosie, din 2007 (parca), cu 10 airbaguri (are sotul ceva cu siguranta mea) la 3900 euro, sambata mergem sa o vedem. Are cca 120.000 km la bord :(. In fine, pe langa masina tb sa ma gandesc la asigurari/cauciucuri/combustibilul pt a doua masina. Si scoala de soferi!

Nu ma incadrez la programul Prima masina (tb sa fie musai noua), la banci numai vreau sa apelez. Pana la urma, reevaluand cheltuielile aseara cred ca voi reusi sa strang 1500-1700 euro anul acesta, ceea ce este deja 30% din costul masinii.

No, cred ca voi face ceva ce nu a facut nimeni: voi lua meditatii la legislatie! aici este buba mea! 

la km astia treb sa te gindesti si la eventuale si inevitabile cheltuieli cu mentinerea si reparatiile.

ps. ce inseamna meditatii la legislatie?

Editat de

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...