Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Taitei de casa


Recommended Posts

Cum faceti taiteii de casa si ce trucuri aveti sa stiti daca e aluatul destul de elastic sa fie intins?

 

Eu m-am enervat rau astazi,nu mi-a ieist nimic-deci nici taitetii de casa,oala de presiune nu a functionat [batcap] [batcap] ,ciorba nu e gata...ei ...zi de cosmar.

 

Eu cred ca am pus faina cam putina,insa niciodata n-am stiut exact cita faina sa pun sa nu iasa tari pastele in oala,la fiert.

 

Eu pun intr-un castron faina,fac o gaura la mijloc si pun un ou ,apoi incep sa amestec usurel,sa se incorporeze faina in aluatul respectiv,pina pot lua aluatul in mina si-l amesteca cu mina.Teoretic stiu ca nu trebuie sa se lipeasca d emina sau de sucitor,deci adaug faina pina la punctul asta...insa mi s-a intimplat destul de des-si in dupa masa asta,ca aluatul rulat si taiat...sa nu-l mai pot dezlipi,deci sa nu mai pot forma taiteii.

 

Va astept cu retete si trucuri.

Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 48
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Dana, eu fac destul de des cu faina, un praf de sare si un ou (sau doua). 

Aluatul trebuie sa fie taricel (nu moale ca un aluat de paine si nici tare sa nu-l poti intinde). 

 

Apoi e cu a spus Danielag : il intinzi cu multa faina, ii intinzi in foaie fina si apoi ii tai marunt cu cutitul. Apoi ii pui in sita si ii scuturi de faina (daca ii pui in supa-bors). Daca e pentru lapte cu taietei ii lasi in pace. 

Dintr-un ou iese destul de mult, cam pentru trei supe mici.

Eu fac, in general, din doua oua, folosesc o parte si restul usuc (la soare sau in cuptor) si-i pastrez in borcan inchis ermetic. 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Cum faceti taiteii de casa si ce trucuri aveti sa stiti daca e aluatul destul de elastic sa fie intins?

...

Teoretic stiu ca nu trebuie sa se lipeasca d emina sau de sucitor,deci adaug faina pina la punctul asta...insa mi s-a intimplat destul de des-si in dupa masa asta,ca aluatul rulat si taiat...sa nu-l mai pot dezlipi,deci sa nu mai pot forma taiteii.

 

Va astept cu retete si trucuri.

Poate "te grabesti ca fata mare la maritat" si nu framanti aluatul suficient. [flo2]

Poate vrei sa faci turta prea subtire.

Poate ies tari ca nu-i fierbi suficient.

Nu conteaza numai reteta, conteaza si tehnologia!

 

De ce nu-i cumperi gata preparati?

Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...



×
×
  • Adaugă...