Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Ce nota dati?

Recommended Posts

Transformati-va in profesor si, dupa ce va distrati bine, dati o nota lucrarii unui elev:

https://adevarul.ro/tech/retele-sociale/tagadam-tagadam-lucrarea-control-nota-1-devenit-virala-internet-1_543657670d133766a8cb4bdf/index.html

Desi lucrarea a primit nota oficiala, multa lume e de parere ca merita mai mult.

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Parerea mea este ca profesorul merita nota 1. Scoala formeaza nu noteaza. La ora aceasta nu se pune problema evaluarii cunostintelor acumulate scoala abia a inceput. notarea trebuie sa reflecte nivelul acumulat intr-o perioada de timp.

Aceasta lucrare este din punctul meu de vedere o forma de protest care ar trebui sa ridice semne extrem de mari de intrebare oricarui cadru didactic cu privire la sistemul, modalitatea, eficienta, pedagogia, interesul, forma si continutul in care si prin care se formeaza cei din fata lor. Nota in sine nu are nici o valoare ci persoana tanara din fata ta. In fine.

eu i-as fi dat o nota mare (nu maxima), depunctand totusi lipsa celorlalte onomatopee pe care le poate produce un cal : pufait, nechezat, sforait. [:-)))]

acum serios : chiar ca lucrarea e o forma de protest, iar nota 1 o merita profesorul.

pana la urma elevul a respectat exact cerinta din enunt. ba a folosit corect si semnele de punctuatie, dpdv al ortografiei iarasi a scris corect.

daca era vorba despre un elev din clasele mici, i-as fi dat nota maxima (sau calificativ FB).

insa pentru ca e un elev din clasa a VII-a, aceasta lucrare este exact un protest si un semnal de alarma la adresa invatamantului in general.

Parerea mea este ca profesorul merita nota 1. Scoala formeaza nu noteaza. La ora aceasta nu se pune problema evaluarii cunostintelor acumulate scoala abia a inceput. notarea trebuie sa reflecte nivelul acumulat intr-o perioada de timp.

Aceasta lucrare este din punctul meu de vedere o forma de protest care ar trebui sa ridice semne extrem de mari de intrebare oricarui cadru didactic cu privire la sistemul, modalitatea, eficienta, pedagogia, interesul, forma si continutul in care si prin care se formeaza cei din fata lor. Nota in sine nu are nici o valoare ci persoana tanara din fata ta. In fine.

Un profesor spunea ca el nu notaza lucrarile decat dupa ce le-a parcurs pe toate. Daca gaseste o eroare sistematica atunci erorea respectiva considera ca-i apartine pentru ca nu a stiut sa explice, si nu o depuncteaza la nici o lucrare.

In cazul de fata nota profesoarei este media clasei, daca ea este cea care i-a pregatit in anii precedenti. Daca nu nici media clasei nu i se poate atribui.

Nu poti spune ca profesoara trebuie depunctata pentru ca un elev, care nu are chef sa se oboseasca sa faca o compunere, vrea sa se dea "smecher".

Sunt si cazuri, rare de notare a unei glume, dar ele nu sunt regula.

Caz real.

Un profesor scotea la tabla cate trei studenti sa-si puna subiectul pe tabla si sa-i asculte.

La un moment dat profesorul ajunge le un student si ii spune "parol".

Studentul a raspuns "pas".

Profesorul i-a spus "da-mi carnetul"!

Cand a iesit studentul afara din sala si s-a uitat in carnet avea 5.

Editat de

Un profesor spunea ca el nu notaza lucrarile decat dupa ce le-a parcurs pe toate. Daca gaseste o eroare sistematica atunci erorea respectiva considera ca-i apartine pentru ca nu a stiut sa explice, si nu o depuncteaza la nici o lucrare.

In cazul de fata nota profesoarei este media clasei, daca ea este cea care i-a pregatit in anii precedenti. Daca nu nici media clasei nu i se poate atribui.

Nu poti spune ca profesoara trebuie depunctata pentru ca un elev, care nu are chef sa se oboseasca sa faca o compunere, vrea sa se dea "smecher".

Sunt si cazuri, rare de notare a unei glume, dar ele nu sunt regula.

Caz real.

Un profesor scotea la tabla cate trei studenti sa-si puna subiectul pe tabla si sa-i asculte.

La un moment dat profesorul ajunge le un student si ii spune "parol".

Expui situatii doua situatii particulare ce le generalizezi. Nu au nici o legatura cu cele scrise de mine mai sus care se refera la principii didactice. 

Expresia corecta este pas-parol. Probabil daca o spunea complet, lua 10. [:)]

Totusi...de ce 1?

E clar ca a respectat niste cerinte, exista un text, poate nu indeplineste conditiile unei compuneri...

Sa se fi simtit dascalul luat la misto?

Expui situatii doua situatii particulare ce le generalizezi. Nu au nici o legatura cu cele scrise de mine mai sus care se refera la principii didactice. 

Tu ai afirmat ca "profesorul merita nota 1"pentru ca un elev a scris ce-a scris, iar eu am scris ca nu poti sa generalizezi si sa dai 1 profesoarei pentru o lucrare a unui elev, si ca nota profesoarei este media clasei.

Ce am scris eu poate fi general valabil daca se tine cont si de calitatea 'materialului". 

Pe de altaparte am scris ca sunt situatii cand o poti considera o gluma buna, dar sunt si situatii cand poti interpreta un asemenea gest ca un misto la adresa profesorului.

Asta numai profesorul poate stabili. Unii gusta glumele altii nu.

Cand am dat eu admitere, un profesor foarte afectat ne-a spus ca un candidat la subiectul "oscilatile pendulului elastic" a scris urmatoarele:

- "Oscilatiile pendulului elastic se asemana cu mersul uni betiv, care oscileaza intr-o parte si in alta. Daca mai bea un paharel, oscilatiile sunt intretinute. Daca nu mai bea se prabuseste pentru ca nu mai primeste energie din exterior.

La revedere ne intalnim la anul!"

Profesorul era furios considerand ca a fost luat la misto.

Pe mine m-a distrat si m-ar fi distrat si daca eram in postura profesorului. Sigur fiind un concurs de admitere nu se punea problema sa noteze gluma cu plus.

Editat de

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...