Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Ati sarbatorit halloween-ul? Ce costume au avut copiii?

Recommended Posts

• Răspunsuri 39
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Noi nu am sarbatorit nimic, pentru ca, la origini, Halloweenul avea legatura cu spiritele si cu cei disparuti, nu era in niciun caz motiv de hi hi hi si ha ha ha si cluburi si baruri si distractie.

Am facut doar un Jack'o'Lantern, fara alte chestii. Si am mancat dovleac copt.

In plus, in Ardeal, pe 1 noiembrie e sarbatoare mare, e Luminatia, ziua in care toata suflarea se ocupa de morminte si ii cinsteste pe cei plecati dintre noi. E o zi a smereniei, lumea merge la cimitire, curata mormintele, duce flori - florile specifice "de mort" - nu, nu garoafele, ci acele crizanteme tomnatice, in buchete sau tufe rosii, galbene, albe, mov, cu maciulie mica, sau crizanteme albe si galbene cu maciulie mare. Aici, in Braila, nu exista acest obicei si tufele acestea sunt pretuite ca flori decorative, nu "de mort".

E frumos in Ardeal de 1 noiembrie, cimitirele sunt "imbracate" in flori si luminite (lumanari).

https://g1b2i3.wordpress.com/2008/10/31/1-noiembrieziua-mortilor/

http://www.stiri-evenimente.ro/diverse/luminatia-noaptea-luminii-cand-sunt-sarbatorite-toate-sufletele.html

Distribuie pe alte site-uri

Da, orice ocazie e buna pentru a sarbatori.

Asa ca la scoala am organizat impreuna cu doamna o mini-petrecere cu parada costumelor. Copiii au fost extrem de fericiti.

Iar seara, am mai dus o colega cu noi la un centru comercial unde in magazine se imparteau bomboane.

Asta pe 31 octombrie.

Selene, ce spui tu e pe 1 noiembrie si da, e o mare sarbatoare, cel putin la catolici.

szy, americanii au obiceiul de a comercializa totul. Halloweenul? Ce conteaza ce insemna la inceput? Conteaza cat profit putem scoate din asta.

Din cate stiu, la origine, in noaptea de 31/1 se statea IN CASA, pentru ca haladuiau spiritele pe Pamant. Am vazut asa hidosenii in vitrinele magazinelor, de ma lua pe mine groaza. Si copilul a fost contaminat, insista ca dovleacul sa arate a groaza, nicidecum a simpatic.

Luminatia este sarbatoare catolica.

In calendarul nostru ortodox nu se sarbatoreste asa ceva.

Cu alte cuvinte, ortodocsii din ardeal sarbatoresc degeaba ziua asta si n-ar trebui s-o faca, ca e importata, nu?

Ei, uite ca o fac, asa importata cum este, si ortodocsii isi cinstesc mortii in ziua aia, la fel ca vecinii lor catolici. Ca asa considera, simt ei.

Iar copiii lor se bucura de Halloween, tot ca asa vor ei. [:)]  Mama, si ce se mai bucura...

Copila mea mica s-a costumat destul de modest, au pus de-o mica petrecere la ora de engleza. Pantaloni cu oasele desenate, mantie si palarie de vrajitoare. Cea mijlocie s-a costumat in indianca (indienii americani), nu era ceva de groaza, doar costumatie. De fapt, la ei la liceu profesorii i-au laudat pentru costumatiile inedite si foarte reusite.

Au fost ambele foarte incantate, cel putin cea mica n-a dormit toata noaptea de nerabdare pentru a doua zi. Din pacate nu am facut poze...

Luminatia este sarbatoare catolica.

In calendarul nostru ortodox nu se sarbatoreste asa ceva.

Cu alte cuvinte, ortodocsii din ardeal sarbatoresc degeaba ziua asta si n-ar trebui s-o faca, ca e importata, nu?

Ei, uite ca o fac, asa importata cum este, si ortodocsii isi cinstesc mortii in ziua aia, la fel ca vecinii lor catolici. Ca asa considera, simt ei.

Iar copiii lor se bucura de Halloween, tot ca asa vor ei. [:)]  Mama, si ce se mai bucura...

Copila mea mica s-a costumat destul de modest, au pus de-o mica petrecere la ora de engleza. Pantaloni cu oasele desenate, mantie si palarie de vrajitoare. Cea mijlocie s-a costumat in indianca (indienii americani), nu era ceva de groaza, doar costumatie. De fapt, la ei la liceu profesorii i-au laudat pentru costumatiile inedite si foarte reusite.

Au fost ambele foarte incantate, cel putin cea mica n-a dormit toata noaptea de nerabdare pentru a doua zi. Din pacate nu am facut poze...

Si in Germania a luat are amploare Halloweeenul in ultimii ani,desi e tara unde 1 noiembrei este liber oficial(Allerheilieg-la fel ca im Ardeal se merge la morminte cu aranjamente florale,se cinstesc mortii)

Confirm luminatia la ortodocsi in Ardeal.

dar 

nu m-as hazarda laamericanii au obiceiul de a comercializa totul. Halloweenul? Ce conteaza ce insemna la inceput? Conteaza cat profit putem scoate din asta" ca seamana cu barna si paiul.

cu ce mai breaza romania ca incearca sa comercializeze dragobetele ca raspuns la Valentine's?

Cu ce e mai breaza romania ca face isterie in masa la diverse moaste? e si ala un profit de imagine pentru cineva, nu? dar tot profit e.

da, traim intr-o lume mercantila in cate orice sarbatoare e prilej de vanzari si facut bani. si tu te inscrii perfet in trend, make no mistake, cine deschide topice cu oferta de craciun cu 2 luni inainte de eveniment? 

si ce anume dovleci de groaza prefera copilul tau, e numai responsabilitatea voastra ca familie. nu arunca educatia si comportamentul copilei pe umerii marketingului retailerilor.

Editat de

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...