Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Cum se raspandesc bacteriile in avion daca cineva stranuta ...

Recommended Posts

• Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

• Administrators

si ceva util tradus

Hoogleraar microbiële biologie, Ian Henderson, tegenover MailOnline: "Als iemand niest en deze persoon heeft bijvoorbeeld griep, kan dit virus zich dus door de hele cabine verspreiden."

Daca cineva stranuta si acea persoana are gripa - acel virus se raspndeste in intreaga cabina a avionului.

Zbor placut [flo2]

Distribuie pe alte site-uri

daca n-as sti ca s-ar uita lumea la mine ca la un extraterestru, eu as purta masca si cand merg cu transportul in comun. sunt atatia oameni raciti in perioada asta, tusesc, stranuta, nu pun mana la gura...de fapt, mai corect ar fi ca cei bolnavi sa poarte, pentru a nu-si imprastia microbii...dar n-ai cu cine sa faci educatie...cand a fost gripa porcina, la TV erau prezentate sistematic sfaturi de baza, de genul cand tusesti/stranuti sa folosesti batista de hartie pe care s-o arunci, sa te speli pe maini, samd.

astfel de sfaturi, filmulete, simulari ar trebui difuzate la TV pe toata perioada sezonului rece, sa invete lumea racita/gripata sa nu-si mai imprastie microbii cu atata indiferenta.

si ceva util tradus

Hoogleraar microbiële biologie, Ian Henderson, tegenover MailOnline: "Als iemand niest en deze persoon heeft bijvoorbeeld griep, kan dit virus zich dus door de hele cabine verspreiden."

Daca cineva stranuta si acea persoana are gripa - acel virus se raspndeste in intreaga cabina a avionului.

Zbor placut [flo2]

Asa e. Ultima data am patit-o saptamina trecuta venind cu avionul din Romania. Nu putem face nimic din pacate. Poate un vaccin gripal, dar la mine nu functioneaza.

Si credeti ca daca stranuta in servetel nu se mai raspandeste nimic-nimic?

Ma gandeam odata cu cati intra in contact copiii mei. Presupunand ca unul din copiii mei ar avea ceva faceam un calcul cate persoane ar putea contamina: 30 in clasa (nu mai punem pe culoar sau pe drum, la baie) + 30 in acelasi timp in bazinul de inot (la care se mai aduga vreo 200 daca odata ajuns in apa bazinului virusache se raspandeste) + 15 la engleza + 20 la baschet ies spre 100 si astia-s doar copii. Reciproca e valabila si ea. Copilul meu poate lua ceva de la unul din cei 100. La tot calculul mai punem si ceva adulti....

Editat de

Si mie mi se pare ok sa purtam masca atunci cand suntem bolnavi, nu numai in avion, mediu de care n-ai cum sa fugi cadn vezi pe cineva tusind, ci peste tot atunci cand trebuie sa iesi in public.

Eu chiar port masca si nu-mi pasa daca atrag cateva priviri. Stau linistita ca n-am inbolnavit pe nimeni. Din pacate de multe ori ne cam doare-n cot si ne gandim doar la confortul nostru, fara sa luam in calcul ca unora o gripa sau o raceala le poate fi fatala. 

Interesant e ca, desi nu ai cum sa scapi de raceala, gripa sau alte viroze imprastiate generos in aerul din avion de calatorii bolnavi, ti se acorda "privilegiul" de a fi mutat in alt scaun in cazul in care pasagerul de langa tine e bolnav :))) Dragut.

Asta e asa, un fel de frectie pe picior de lemn.

Editat de

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...