Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Torticolis - remedii urgente

Recommended Posts

A patit-o copilul aseara, din joaca. O contractura musculara puternica si aiurea, pe stanga, nu mai poate inclina capul spre umarul stang, de intors spre stanga poate, dar nu complet. A urlat de durere in mai multe reprize, Muschiul (sau muschii) este contractat, zona se simte umflata sub piele, ca un delusor. Trebuie sa o ajut sa isi puna capul pe perna/ridice capul de pe perna.

I-am pus sare calda intr-un ciorap, i-am facut masaj usor cu gel cu arnica si cu gel pentru articulatii, Supramax, i-am administrat si antiinflamator, la indicatia medicului.

Contractura e tot acolo, deocamdata.

Ce mai pot face? Pe Google vad doar kinetoterapie pentru torticolisul congenital.

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

ce draguta ai fost cu remediul urgent :)

la torticolis remediul e rabdarea si putina gimnastica. Fa-i masaj periodic, la 20-30 de minute, si o compresa calda ajuta mult. 0,5cm de unguent sau gel cu diclofenac este si el ok (absorbtia prin piele este redusa cantitativ si efectele adverse aproape nule).

jucati-va apoi de-a gimnastica, sa roteasca gatul cu tot cu cap, atat cat poate, cate putin, in ambele directii, apoi sus si jos. la inceput va durea dar incet incet se vor mobiliza muschii si va avea mai multa libertate in miscari.

ce draguta ai fost cu remediul urgent :)

la torticolis remediul e rabdarea si putina gimnastica. Fa-i masaj periodic, la 20-30 de minute, si o compresa calda ajuta mult. 0,5cm de unguent sau gel cu diclofenac este si el ok (absorbtia prin piele este redusa cantitativ si efectele adverse aproape nule).

jucati-va apoi de-a gimnastica, sa roteasca gatul cu tot cu cap, atat cat poate, cate putin, in ambele directii, apoi sus si jos. la inceput va durea dar incet incet se vor mobiliza muschii si va avea mai multa libertate in miscari.

Exact asta am facut aseara, pe rand, eu si tata-so, vreo 2 ceasuri.

Eu cred ca sunt mama torticolisului. acum vreo 2 ani cred ca ajunsesem sa fac atat de des incat eram aproape mai tot timpul cu gatul teapan. Am incercat orice, am trecut inclusiv printr-o anestezie generala pt o punctie la fiv si anestezista imi spusese ca o sa imi treaca, cand m-am trezit tot teapana eram. Concluzie e ca, din pacate, nu exista remediu urgent. Masaj, miscare si rabdare.

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...