Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Cereti scuze copilului atunci cand gresiti (fata de el)?

Recommended Posts

• Administrators

O sa spuneti probabil: NORMAL! Intrebarea este idioata. Ei bine nu toata lumea este de aceeasi parere.

Am fost in vizita la un fost de coleg de liceu. Familie draguta, copil de 7 ani. Copilul este acuzat pe nedrept de o situatie (nu vreau sa intru in amanunte) DAR in mod foarte admirabil "stands up for himself" si argumenteaza impecabil ca nu este de vina. La finalul unei discutii tensionate mama spune: ok, gata cu discutiile, am inteles ca nu este vina ta, treci la joaca in camera ta.

Nu ii cunosc suficient de bine ca sa ma amestec in modul lor de educatie dar eu personal as fi cerut scuze copilului pentru acuza care i s-a adus. Voi va cereti scuze in fata copilului mai ales cand il nedreptatiti? Aveti exemple?

Sunt oameni care considera ca isi pierd din autoritate daca cer scuze. Personal cred exact opusul: iti pierzi autoritate si credibilitate daca nu o faci. Nu mai traim in secolul in care copilul i se adresa tatalui cu "nenea". Cred ca nici la tara nu mai exista asa ceva!

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Da, i-am cerut scuze atunci cand mi-a atras atentia ca am exagerat cu o reactie la o greseala a ei. Si i-am cerut iertare atunci cand s-a lovit din cauza unui gest al meu.

Mi se pare important sa stie ca daca gresesti, atitudinea corecta este sa recunosti asta, nu sa persisti in eroare, pe principiul strutului, considerand ca realitatea se va schimba daca tu ignori evidenta. Nu pot s-o invat asta decat daca ii ofer exemplul meu, nu?

Nu mi-a fost usor, totusi, au fost niste cuvinte greu de rostit. Oare de ce?

Intotdeauna le cer scuze sau iertare daca am gresit judecand o situatie,pripindu-ma sa trag concluzii sau exagerand.

Nu mi s-a parut niciodata ca asta imi stirbeste din autoritate.Este important sa inteleaga ca si eu pot gresi,dar ca pot sa-mi asum asta  si cel mai important imi pot indrepta greseala si invat sa nu o repet.

Da, imi cer scuze exact la fel cum o fac fata de oricare alta persoana. Mi s-a intamplat sa gresesc fata de ele. Sau mi s-a intamplat sa-mi ies din pepeni si sa strig insa dupa ce m-am calmat mi-am cerut scuze. De ce? Pentru ca asa mi se pare normal sa fac atunci cand gresesc. Nu conteaza persoana ci eu, este greseala mea. Ca este unul din copiii mei sau oricine altcineva este irelevant.

Si eu le cer scuze, nu mi se pare normal sa nu recunosti ca ai gresit si sa incerci sa si fii dur dupa aceea.

Atunci de la cei mici ce sa ceri?? Sinceritate, respect,  toleranta pe care tu nu ti le asumi? Ca deh, esti adult.

Si mai este o chestie importanta, o atitudine de fapt. Incerc sa nu acuz pana nu aflu ce s-a intamplat.

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...