Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Circumferinta abdominala mica

Recommended Posts

Sunt insarcinata in 25 de saptamani . La morfologia de 22 de saptamani au iesit toate bune doar ca ieri cand m-a vazut doamna doctor la echograf la masuratori i-a iesit CA de 23 de saptamani. Am inrebat ce inseamna si a spus ca poate fi retard in dezvoltarea fatului. A incercat sa ma linisteasca si mi-a dat sa fac analizele de sange poate am eu anemie. 

Ati mai patit asa ceva? Peste 2 saptamani merg iar la control dar pana atunci as vrea sa discut cu voi. 

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

• 2 weeks later...

Pe data de 16 am fost iar la control.  Raspunsul doctoritei a fost: pe ansamblu e bine dar masuratorile separate nu sunt bune. Mi-a dat magnerot si a zis sa imi iau tensiunea mai des.  Am un aparat electric de tensiune si cand am luat-o vreo 2 zile e cam mica. Azi merg la doctorita de familie sa vad ce imi spune acolo.

Si baietelul meu a avut circumferinta abdominala mica si acum are un an si e sanatos si absolut normal dezvoltat. Dar tot inalt si subtirel e si acum. Seamana cu tatal lui (1.98m si 70 kg).

Aici masuratorile se dau in procente. Din saptamana 29 pana la nastere (sapt 38), circumferinta abdominala a fost mereu 2-5%. Masuratorile capului si femurului mereu 40-80%. M-au tot stresat cu asta medicii. Era suspect de Intrauterine Growth Restriction (Retard de Crestere Intrauterin). Asa ca au masurat viteza sangelui de la placenta spre fat, ca sa se asigure ca nu e din cauza vreunei probleme de alimentare de la placenta. Au monitorizat bataile inimii bebelui cand se misca. Toate astea au iesit OK.  In plus, bebe era foarte activ.

Eu am stat relativ calma, pentru ca, asa cum am spus, sotul meu e foarte inalt si subtire. Soacra mea a zis ca s-a nascut fara burta. Ea a fost socata cand l-a vazut, pentru ca arata ca un barbatel mic, nu ca bebelus, din cauza ca avea umerii lati si talia subtire. Asa sunt si tatal sotului, asa a fost si bunicul lui. Nici unul nu a facut burta deloc.

Va doresc si voua acelasi deznodamant!

• 2 months later...

Si baietelul meu a avut circumferinta abdominala mica si acum are un an si e sanatos si absolut normal dezvoltat. Dar tot inalt si subtirel e si acum. Seamana cu tatal lui (1.98m si 70 kg).

Aici masuratorile se dau in procente. Din saptamana 29 pana la nastere (sapt 38), circumferinta abdominala a fost mereu 2-5%. Masuratorile capului si femurului mereu 40-80%. M-au tot stresat cu asta medicii. Era suspect de Intrauterine Growth Restriction (Retard de Crestere Intrauterin). Asa ca au masurat viteza sangelui de la placenta spre fat, ca sa se asigure ca nu e din cauza vreunei probleme de alimentare de la placenta. Au monitorizat bataile inimii bebelui cand se misca. Toate astea au iesit OK.  In plus, bebe era foarte activ.

Eu am stat relativ calma, pentru ca, asa cum am spus, sotul meu e foarte inalt si subtire. Soacra mea a zis ca s-a nascut fara burta. Ea a fost socata cand l-a vazut, pentru ca arata ca un barbatel mic, nu ca bebelus, din cauza ca avea umerii lati si talia subtire. Asa sunt si tatal sotului, asa a fost si bunicul lui. Nici unul nu a facut burta deloc.

Va doresc si voua acelasi deznodamant!

Lilith, multumesc pentru postarea ta. Sunt in aceeasi situatie. Inca nu stim care-i cauza dar si sotul meu este inalt si subtirel la fel ca toti cei din familia lui. 

Dyana, felicitari!

Eu tind sa cred ca e vorba de constitutia copilului si de setarile ecografului. Tin minte ca fata mea cea mare a fost cu CA mai mare decat media, asa s-a nascut si cam asa este si acum. Urmatoarea a fost sub medie si e intr-adevar inalta si slaba. Poti intreba cum este setat ecograful, pe ce greutate/lungime copil la termen. Mie mi s-a spus 3,5 kg si atunci normal ca un copil cu 3,8 k la nastere a fost peste limita la fel cum un copil de 3 kg, care e tot greutate normala la termen, va iesi sub limita.

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...