monicabea Publicat Decembrie 23, 2014 Raport Distribuie Publicat Decembrie 23, 2014 Buna ziua. Fetita mea, Beatrice, este in clasa a doua. Invata limba engleza de cativa ani, iar o cunostinta mi-a povestit despre Cambridge Educational of Bucharest (Grigore Alexandrescu 64). Din cate am inteles copiilor li se vorbeste doar in limba engleza, iar programa este adaptata dupa modelul britanic. Am telefonat la aceasta institutie, mi s-au dat destule detalii, in teorie totul este minunat, insa eu mi-as dori sa aflu mai multe lucruri despre aceasta scoala din exterior. (Dupa cum stim cu totii advertising-ul este intotdeauna minunat) Merita sa imi inscriu copilul acolo sau sa ma reorientez? Va multumesc, dragi mamici, si sper sa ma puteti ajuta si pe mine. Am citit foarte multe povesti cu deznodamant negativ, iar eu fiind o pesimista din fire, prefer sa ma informez foarte bine, decat sa imi supun copilul unui stres inutil. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
levantzoi Postat Februarie 10, 2015 Raport Distribuie Postat Februarie 10, 2015 Nu exista "programa britanica"! Chiar si acest lucru simplu trebuie sa iti dea de gandit. Toate scolile primare si gimnaziale din Romania, de stat sau private sunt obligate sa urmeze curricula romaneasca. Nu exista derogari, nu exista exceptii. Nu exista "adaptari". Curricula romaneasca cuprinde in primar:a) curricula de trunchi comunb) ore la dispozitia scolii (4-5 ore) - astea trebuie sa fie diferite de cele de trunchi comun. Predarea in limba engleza nu este o garantie a invatarii limbii engleze, in lipsa utilizarii limbii in afara scolii, pentru ceva. Stiu pe cineva care face meditatii la limba engleza pentru ca bietul copil nu se descurca la scoala cu predare in limba engleza (nu stiu despre ce scoala e vorba). Orice Scoala e obligata sa face cele 22 de ore sapatamant, ore din curricula romaneasca. Obligatoriu. Intr-o alta scoala privata pe care o cunosc, aceasta "dilemma" a fost rezolvata prin adaugarea de ore (+ 2 ore zilnic), ajungand la un total de 6 ore pe zi pentru copii de 8-10 ani. Vorbesc de ore de predare, de lectii. Acest lucru a afectat capacitatea copiilor de a intelege, deoarece nu degeaba durata orelor de curs este stabilita la maxim 4 (exceptional 5) pe zi. Evident, mixajul de curricule nici nu se poate face, iar "adaptarea" trebuie verificata la continutul lectiilor, ceea ce excede capacitatea parintilor. Din pacate, acest lucru e cunoscut de scolile private si parintii sunt intr-o pozitie slaba din acest punct de vedere. Nu mai pun ca de fapt problema nu e curricula romaneasca. Aceasta este deja aliniata la standardele international, iar cele elaborate in ultimul an sunt exemplare. Problema e ca multe manuale sunt proaste si profesorii nu sunt capabili sa invete penrtu a o pune in practica (in multe cazuri). Noile manuale digitale sunt - se pare - mai bine facute. Inspectoratele verifica in principal dosarele si mai putin continuturile, mai ales daca nu sunt plangeri. Si chiar daca sunt, este extreme de dificil sa dovedesti ca un profesor nu a respectat programa, deoarece el poate spune oricand ca a facut, dar nu a cerut copiilor sa noteze. Si daca directorul nu a verificat ... Nu stiu situatia de la scoala in discutie. Dar cele de mai sus sunt menite sa orienteze analiza oricarei scoli private. Intr-adevar, advertisingul scolilor private a ajuns la perrormante paroxistice, fiind folosit un intreg arsenal de minciuni. Nu inseamna ca nu exista si scoli private bune. Pe scurt insa, eu unul as sta departe de o scoala care se identifica cu o curricula straina. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zirina Postat Februarie 17, 2015 Raport Distribuie Postat Februarie 17, 2015 Ba da, exista in Romania scoli ce functioneaza dupa curricula de invatamant din alte tari (ex: Liceul Francez, Scoala Americana, Scoala Elena Athena samd). Aceste scoli sunt evaluate, autorizate si acreditate de catre ARACIS - organism din cadrul Ministerului Educatiei din Romania si sunt inscrise in "Registrul special al organizatiilor furnizoare de educatie care organizeaza si desfasoara, pe teritoriul Romaniei, activitati de invatamant corespunzatoare unui sistem educational din alta tara". Acest registru poate fi consultat pe site-ul Ministerului Educatiei: http://www.edu.ro/index.php/articles/c847/ Din cate se pare, Cambridge Educational nu este o astfel de scoala, ci este un centru de pregatire in limba engleza (o companie ce furnizeaza cursuri de lb. engleza folosind tehnica de predare Cambridge, conform informatiilor postate chiar de ei pe contul lor de FB). Asa incat, Monica, daca vrei ca fetita ta sa urmeze cursuri suplimentare de lb. engleza, cred ca poti lua in considerare acest centru. Daca vrei o scoala pe sistem britanic, alege una dintre cele inscrise in Registrul mentionat mai sus. Sper ca au fost de folos precizarile oferite, mult succes! Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.