Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Je suis ou je ne suis pas Charlie?

Recommended Posts

Am deschis subiect separat pentru a putea dezbate in voie cat este de morala o satira dusa la extrem, o ironie violenta, acida facuta in numele libertatii de exprimare si al democratiei.

Nu dispun de tot timpul necesar pentru a copia aici tot ce s-a scris dincolo pe marginea acestui subiect, insa doritorii isi pot readuce contributiile cu copy-paste.

I-am dat acest titlu pentru ca "Je suis Charlie" cand ma gandesc la atatea vieti omenesti pierdute dar "Je ne suis pas Charlie" cand ma gandesc la revista in sine, la faptul ca totul putea fi evitat dintr-o singura trasatura de condei, si mai ales la consecintele ce nu vor intarzia sa apara si vor ingreuna politicile statale.

Redau ultima mea postare:

Charlie Hebdo e un ziar de satira. Apare in 30.000 de exemplare la o populatie de 66 milioane. 

Satira la randul ei face parte din genul comic si critica cu violenta, batjocoritor, vehement sau caricaturizeaza ceva.

Charlie Hebdo a fost dat in judecata de 14 ori de biserica romano-catolica. Charlie Hebdo a fos dat in judecata de o parte din comunitatea musulmana din Franta.

Asta inseamna ca acesti oameni s-au considerat victime ale satirei.

Acum, Charlie Hebdo nu a facut niciun pas inapoi ci dimpotriva.

Sociologul Jean-Marie Charon a spus ca "ideea e sa fii ireverentios, ca  ironia si critica sunt lucruri bune, dar tot atat de adevarat este ca asta nu face parte din cultura tuturor"

Laurent Leger, supravietuitorul masacrului, a spus dupa criza caricaturilor din 2012:

"“in France, we always have the right to write and draw and if some people are not happy with this, they can sue us, and we can defend ourselves. That’s democracy. You don’t throw bombs, you discuss, you debate. But you don’t act violently. We have to stand and resist pressure from extremism.”

Numai ca ei nu au discutat, nu au dezbatut au caricaturizat cu si mai multa forta. De ceea majoritatea sociologilor pe care i-am citit in ultima vreme au catalogat anumite caricaturi ale lor drept provocari.

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 497
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Posted Images

CTP-ul in incheierea unui articol scrie:

Închei cu două întrebări adresate dumneavoastră şi mie însumi:

- Ce anume şi cum îi poate determina pe doi tineri crescuţi în splendida civilizaţie şi cultură franceză să ucidă în masă şi să se sinucidă în Franţa?

- Nu există nicio justificare, religioasă sau de alt fel, pentru acest atentat terorist, cum nu poate exista nicio justificare pentru niciun atentat terorist, niciunde în lume şi nicicând. Vina pentru crimă o poartă criminalii. Dar, oare, vor sta puţin pe gânduri cei care scot acum Charlie Hebdo într-un milion de exemplare înainte de a mai tipări, în numele libertăţii absolute de expresie, încă o provocare mizerabilă şi agresivă la adresa unor simboluri religioase în care nişte oameni paşnici, nu nişte descreieraţi, cred?

Dar, oare, vor sta puţin pe gânduri cei care scot acum Charlie Hebdo într-un milion de exemplare înainte de a mai tipări, în numele libertăţii absolute de expresie, încă o provocare mizerabilă şi agresivă la adresa unor simboluri religioase în care nişte oameni paşnici, nu nişte descreieraţi, cred?

Nu, nu vor sta.

Pentru ca, dupa cate am vazut cu totii pe aici, parerea celor ce cred ca apara dreptul la libera exprimare este ca, daca ei nu cred (religios vorbind) nu vad nici o problema sa ia in batjocura credinta celorlalti, adica nu simt nici o opreliste, nu au nici un sentiment in acest sens.

Indiferent daca aceasta credinta este imbratisata de oameni pasnici sau descreierati.

Pur si simplu nu sunt interesati de acest aspect.

nu, nu vor sta pe ganduri in a publica articole si caricaturi care lovesc unde doare mai tare ... cred ca vor fi mult mai agresivi si vehementi tocmai pt a arata ca nu le e frica... 

Eu sunt rezervata in a ma pronunta pro/ cons, am invatat de-a lungul timpului ca a-ti expune, impune opinia cu orice pret nu e o alegere buna...

In contextul in care eu vreau sa ma exprim liber si mi se ameninta viata libertatea i dreptul meu la a trai cum vreau fara sa deranjez,oui,je suis charlie.

Ca si mod de exprimare ,respectiv caricaturile alea usor scarboase si/sau scabroase, non,je ne suis pas Charlie.

Când ai sa vezi ca nu poți ieși cu copilul în pace ...seara ..la o plimbare ...Ai sa fii "Je suis".

Im satul meu Ammina...nu în România.

Nu înțeleg de ce în România nu e transparenta treaba ăsta cu islamul ?

Aveți idee ce fel vb de noi ? Aveți idee ca tot omu musulman nu ne va tolera în veci ?!

Sunt cazuri extreme care se mai europenizeaza pe ascuns ...adică mănâncă porc , se roagă într. Un mod normal, nu extremism.

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...