Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Carne de pui


Recommended Posts

  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Eu pentru a scoate mirosul acela pun in ciorba sau supa cateva seminte de chimen - cate se iau intre 3 degete. 

 

La mancare se poate freca puiul inainte cu lamaie sau otet - eu recomand lamaia. Daca are piele se freaca si sub piele.

Chiar poti tine carnea 1-2 ore sau peste noapte intr-un fel de marinata cu otet, apa si sare.

Eu calesc intodeauna mai multa ceapa si pun si cateva bucati de usturoi.

 

Pentru friptura sau gratar

Mie nu imi place sa fac friptura de pui decat cantitatea care se mananca atunci. dupa, carnea se intareste.

Spal bine carnea si o usuc in prosoape de hartie. 

O amestec bine cu usturoi pisat, cimbru, boia dulce, zeama de lamaie, ulei de masline si o pun in pungi de plastic cu fermoar. Pun sos de soia acolo in punga. O tin asa cateva ore sau o zi.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu stiu ca mincarea (indiferent despre ce mincare gatita vorbim)isi schimba gustul daca o tii in frigider.

 

Asta este si motivul pentru care eu nu gatesc in cantitate mare,de pe-o zi pe alta,decit anumite mincaruri.

 

Nu stiu acum exact la ce gust te referi-ma gindesc ca daca te referi carnea de pasare,datorat carnii de pasare,aceste gust neplacut ar trebui sa apara dupa ce mincare se raceste si nu neaparat a doua zi.

 

Eu personal daca fac ciorba,arunc prima apa in care carnea da in clocot,o spal si apoi umplu oala cu ...viitoarea zeama! [:D]

 

La friptura-desi rar mincam pulpe,mai mult piept marinat,fac asa cum spune anetiror viviana.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

nici eu nu am remarcat ca si-ar schimba gustul de pe o zi pe alta. si doar cumpar/gatesc carne de pui din supermarket, ca n-am sursa de carne de la tara.

e adevarat ca ador sa pun condimente si ierburi, imi plac mancarurile aromate (nu neaparat picante, ci parfumate ca sa zic asa).

incercati sa puneti mustar (dulce sau din acela cu bobite) pe carne inainte de a o pune pe gratar. friptura nu se mai usuca, mustarul face o crusta dulceaga si crocanta pe carne, un deliciu.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...



×
×
  • Adaugă...