Administrators Admin Publicat Ianuarie 18, 2015 Administrators Raport Distribuie Publicat Ianuarie 18, 2015 In 2009 (deci acum 6 ani) conform unui studiu realizat de Institutului de Cercetare a Calităţii Vieţii romanii apreciau urmatoarele aspecte ale vietii: 1. Pe locul 1: FAMILIA2. JOB-ul, Munca prestata3. RELIGIA4. TIMPUL LIBER5. PRIETENII Iar valorile pe care parintii incearca sa le transmita copiiilor erau: 1. Bune maniere (peste 95% din parinti)2. Credinta si Religia (peste 80% din parinti)3. Stimularea imaginatiei si dezvoltarea unui anume talent4. Scoala, sa invete bine5. Independenta (sa fie pe picioarele lor de la o varsta cat mai frageda) Nu stiu care este legatura in ceea ce spun unii parinti si ce transmit efectiv copiiilor dar daca ii intrebam pe tineri ce valori apreciaza in viata, ei raspund: 1. Banul2. Celebritatea3. Distractia Raspunsurile sunt logice, intrebarea mea este: Care sunt "VALORILE", normele de viata, pe care voi le transmiteti copiiilor? Iar ca tema de discutie: daca ii intrebati pe ei ce isi doresc cel mai mult de la viata (chiar va rog sa faceti acest experiment cu copiii mai mari de 10 ani) ce va raspund? Cine este idolul copilului vostru? Ronaldo? Connect-R? Halep? Iggy Azaleea? Obama? Johanis? Hanna Montana? Zuckerberg? sau macar... tata, mama, fratele mai mare, un prieten de familie? Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
missdarcey Postat Ianuarie 18, 2015 Raport Distribuie Postat Ianuarie 18, 2015 (editat) A mea nu a auzit de Hanna Montana sau Yggy , dar am intrebat-o si mi-a spus Steve Backshall (tipul de la dealdy 60) . Nu stiu sa plang sau sa rad. Editat de Ianuarie 18, 2015 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Selene_Bunny Postat Ianuarie 18, 2015 Raport Distribuie Postat Ianuarie 18, 2015 N-a mai fost un subiect asemanator acum ceva timp? 1. Bunele maniere si normele de conduita sociala.2. Independenta.3. Judecatul cu capul propriu.4. Valoarea banului muncit.5. Nu traim ca sa tocam bani si sa cumparam lucruri, cumparatul obsesiv de lucruri nu ne face fericiti.6. Importanta prietenilor adevarati.7. Lumea nu este numai buna. Deocamdata vrea sa fie Pinkie Pie. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
marius Postat Ianuarie 18, 2015 Raport Distribuie Postat Ianuarie 18, 2015 1. Corectitudinea2. Adevarul3. Dreptatea4. Independenta5. Loialitatea6. Perseverenta Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Jullia Postat Ianuarie 18, 2015 Raport Distribuie Postat Ianuarie 18, 2015 Cred ca toata pedagogia si idealul meu de parinte sunt cuprinse cu totul in cuvintele Sfantului Augustin : " Iubeste-l pe Dumnezeu si fa ce vrei!" . Din perspectiva primei actiuni, sa se bucure de viata, sa se accepte pe sine, sa iubeasca oamenii, sa fie liberi sa faca ce le place, sa fie creativi, dezlantuiti, spontani, muncitori, sa fie un spirit bun.Fara perspectiva primei actiuni, totul devine o nebunie. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andacos Postat Ianuarie 19, 2015 Raport Distribuie Postat Ianuarie 19, 2015 1. Corectitudinea2. Adevarul3. Dreptatea4. Independenta5. Loialitatea6. PerseverentaRezonez cu acest mesaj. Poate as mai adauga verticalitatea,respecatrea principiilor proprii...insa cele 6 enumerate sunt esenta si valorile ce am incercat si eu s ale transmit copilului. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Administrators Admin Postat Ianuarie 19, 2015 Autor Administrators Raport Distribuie Postat Ianuarie 19, 2015 1. Corectitudinea2. Adevarul3. Dreptatea4. Independenta5. Loialitatea6. PerseverentaNu pot sa nu remarc ca 1+2+3+5 sunt cam din aceeasi categorie!Adevarul! Da, si eu pun foarte mult pret pe el dar cineva imi spunea chiar aseara: cine nu stie si sa minta un pic in viata nu ajunge departe! Cred ca Ponta este un exemplu negativ perfect :) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Marina Postat Ianuarie 19, 2015 Raport Distribuie Postat Ianuarie 19, 2015 Eu imi doresc sa le transmit copiilor mei sa viseze si sa aiba curaj sa-si urmeze propriile vise. Sa nu se lase ingraditi intr-o schema sociala pe care nu o simt a lor, sa-si traiasca viatza , sa o respecte si sa o pretuiasca, sa fie fericiti! Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
BlackCat4evR Postat Ianuarie 19, 2015 Raport Distribuie Postat Ianuarie 19, 2015 Pfuai, ce greu! As vrea sa fie un om bun.Sa-si dea voie sa greseasca, atat ei, precum si celor pe care ii va iubi. Sa invete din greseli.Sa se iubeasca cu aceeasi pasiune cu care ii va iubi pe ceilalti. (si vice-versa).Sa lupte curajos, dar sa joace dupa reguli.Sa stie sa piarda, dar si sa castige, sa o faca pe oricare cu decenta.Sa-i respecte pe ceilalti. Pe TOTI ceilalti, indiferent cat de jos i se pare ca sunt.Sa cunoasca prietenia adevarata. Sa o ofere si sa stie sa o recunoasca in altii.Sa-si descopere Dumnezeul si sa se bucure de tot ceea ce-i poate sadi in spirit credinta adevarata. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
marius Postat Ianuarie 19, 2015 Raport Distribuie Postat Ianuarie 19, 2015 Nu pot sa nu remarc ca 1+2+3+5 sunt cam din aceeasi categorie!Adevarul! Da, si eu pun foarte mult pret pe el dar cineva imi spunea chiar aseara: cine nu stie si sa minta un pic in viata nu ajunge departe! Cred ca Ponta este un exemplu negativ perfect :)Posibil. Insa eu prefer sa pierd decat sa mint. Pentru mine este important sa fiu impacat cu mine insumi. Daca eu sunt in regula cu mine, restul sunt doar cicumstante. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.