Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Recommended Posts

• Administrators

De multe ori ma macina aceasta intrebare... Voi putea sa fiu o mama buna? Nu vreau ca din prea multa dragoste sa ajung sa imi "sufoc" copilul...deja e invatat sa stea numai in brate si e pupacit non-stop - asta a fost ca o mica paranteza [:)] , insa mi-as dori sa iau decizii bune pentru piciul meu, sa invat sa ii dau libertatea de care va avea nevoie, sa stiu cum sa ii ofer incredere in sine ...(pe langa multe alte lucruri, evident)...

Voi ce sfaturi imi dati mamici cu experienta? Vreau sa fiu o mamica buna si vreau sa pasesc cu dreptul de la inceput [:)]

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Pai in primul rand e bine ca te intereseaza aspectul asta!

Cel mai important mi se pare sa redescoperi lumea asa cum o vedeai cand erai tu copil. Aminteste-ti cat de minunate, de infricosatoare, de uluitoare, de impresionante ti se pareau lucrurile pe atunci, si permite-ti cu mintea de adult, sa retraiesti bucuriile astea din nou, alaturi de el.

Apoi gandeste-te la metodele de educatie folosite de cei din jurul tau cu tine, analizeaza care au dat rezultate, care ti-au placut, care nu, si foloseste-le cu cel mic pe acelea care au dat rezultatele scontate la tine. Nu te sfii sa inventezi metode, acum ai la dispozitie o gramada de surse, experimenteaza!

Da-ti voie sa gresesti, nimeni nu e perfect. Nici tu nu esti, nici fiul tau nu va fi. Poate invata direct de la tine cum se cere iertare, cum se repara o greseala si cum se depaseste cu bine un moment stanjenitor. 

Sa pastrezi in minte mereu ca nici o lectie nu se invata mai bine din manual, decat din caietul de exercitii, asa ca decat sa-i pui interdictii sau sa-l sperii ("N-ai voie acolo!" "Te arde!" "Cazi si te lovesti"), mai bine invata-l sa-si asume riscuri pe masura puterilor lui ("Poti face asta, dar numai cu mare, mare atentie!"). Nu dramatiza micile cazaturi sau lovituri, el invata din ele, cu cat are parte de mai multe mici, cu atat va avea parte de mai putine mari.

Iar cu iubitul...? Fara limite! Iubeste-l cat de mult si de curat poti! Spune-i ca il iubesti si cand te supara, spune-i mereu asta...Nu-l lasa sa creada ca poate pierde dragostea ta pentru o prostioara. Explica-i totusi, ca atunci cand il certi il certi tocmai pentru ca il iubesti foarte foarte mult. 

Invata-l ca iubirea nu e ca o placinta din care dai tuturor cate o bucatica pana cand ramai fara nimic, ci ca sufletul e ca o camera intunecata in care atunci cand iubesti e ca si cum ai aprins un bec. Cu cat mai multi oameni iubesti, cu atat mai luminoasa e camera! Cu atat straluceste mai tare sufletelul!

Impune-i putine interdictii  dar fi consecventa in respectarea lor. Fa o conventie cu intreaga familie in acest sens... Discuta regulile casei chiar si cu el. Are dreptul si el sa decida asupra acelor reguli negociabile! 

Ca sa rezum tot mesajul, experimenteaza cu dragoste. Chiar daca vei mai gresi, nu poti da gres... [:D]

Editat de
Distribuie pe alte site-uri

• 1 month later...

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...