Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Olivia Steer si vaccinarea copillor - sau starletismul iresponsabil

Recommended Posts

BCG-ul este vaccinul impotriva tuberculozei (TBC-ului). Nu stiu cum e acum, daca are rapel sau nu, dar, cum spuneam, cu multi ani in urma, cand eu aveam 13-14 ani si fratele meu 3-4, am fost revaccinati amandoi, deoarece intrasem in contact cu un focar de TBC. Sa zicem ca protectia mea nu mai functiona, dar a lui?

Distribuie pe alte site-uri

Căpcăunul :))))).

Eu an facut varicela la 35 de ani. Luată de la cea mare care avea 9 ani atunci. Ea a trecut usor, fluierând. Cea mica n-a luat. Dar si acum ea trece usor pe lângă gripe, răceli. Imunitate buna :).

Eu insa, am fost tare bolnava. Chiar dupa ce a trecut, o luna m-am simtit rau, amețeli, dureri de oase, etc. Da, nu pot sa nu ma gândesc ca puteam sa evit daca vaccinam fata cea mare.

Eu nu m-as fi vaccinat pentru ca stiam ca am avut varicela la 2 ani...de asta nici nu m-am ferit...desigur un diagnostic pus greșit, pentru ca eram alergică ca si copil...

Si eu am facut varicela anul trecut, tot la 35 de ani. Si tare nasol a fost, eu m-am simtit cel mai rau...

La noi virusul a fost adus de cea mica de la gradinita, luat exact inainte de vacanta... 

Recunosc ca nu le-am vaccinat anti varicela... Restul de vaccinuri obligatorii sunt facute. Inclusiv BCG-ul la nastere, Inclusiv celebrul ROR- Priorix, la 1 an si 2 luni, la care am stat cu inima stransa, si apoi dupa vaccin, urmaream orice miscare a copiilor, ma uitam la toate semnele autismului sa vad Doamne sa nu regasesc ceva... Bine ca a trecut...

Mai vreau sa intreb ceva: de ce sunt considerate periculoase bolile copilariei? In 99% din cazuri trec fara urmari, sunt normale. Nu poti compara o varicela cu o poliomielita ca si gravitate. Sau o rujeola cu tuse convulsiva...

Eu in copilarie am facut rujeola si oreion, ca atunci nu existau vaccinuri. Dar nu s-a panicat nimeni, ca nu era nici una considerata vreo boala dificila. Bineinteles ca am urmarita de medic, preventiv, chit ca boala trece de la sine. Daca ar aparut vreo complicatie, s-au fi intervenit dpdv medical (internare, tratament etc). Dar nu a fost cazul. Rubeola am facut-o "din mers", habar nu am cand, iar varicela, la 35 de ani, ca nu am contactat-o in copilarie...

Cand se refera lumea la epidemii de rujeola, la ce se refera exact? Ca un nr x de oameni dintr-o comunitate au facut rujeola, sau ca la un anume numar de oameni au aparut complicatii?

Merci,

N-am intrebat cu rautate, doar ca sa-mi pot explica mai bine fenmenele.

Comentarii de la asa zise vedete gen livia Steer sau Teo sau cine o mai fi, nu-mi trebuie. Nici nu le deschid paginile de facebook, ca sa nu le fac trafic. Sunt satula de ele pana peste cap (de aceste mari vedete).

Oreillonul e o boala infectioasa destul de grava, da sterilitate la baieti (25-30), complicatii de meningita si surditate si complicatii grele la mamele insarcinate. Din care cauza se vaccineaza toata lumea.

Rujeola poate da complicatii din care se moare : diaree acuta, pneumonie, encefalite.

Sunt afectati de complicatii mai ales copiii malnutriti. Riscurile de deces cauzate de complicatii e in jur de 4-5%, ceea ce e enorm, cind epidemia afecteaza milioane de oameni.

Monica, da, majoritatea copiilor fac bolile fara complicatii, dar exista sanse de complicatii grave. De exemplu , rubeola  poate avea drept complicatie encefalita, oreionul sterilitatea masculina.  Si mai sunt multe. Aici in urma cu cativa ani au murit copii din cauza complicatiilor bolilor copilariei. Parintii lor nu i- au vaccinat din considerente religioase.   Daca in secolul 21  , in Europa de vest  copii au murit  in urma complicatiilor aparute dupa o boala contagioasa eu zic ca e serioasa  treaba. Si mai e ceva, expunerea celor din jur. un copil cu o forma usoara de varicela sa zicem, e foarte contagios si constituie un risc f mare pt o gravida , pt un adult cu o imunitate f scazuta ( dupa chimioterapie ori transplant, de ex) . Stiu  , traim  intr - o societate  individualista, dar nu ar strica sa ne gandim macar 5 minute la consecintele deciziilor noastre asupra celorlalti.  

Dintre toate bolile copilariei cea mai urata mi se pare varicela si culmea, la asta nu e inclus vaccinul pe lista celor gratuite. Poate unde e singura pe care n-am facut-o?

Si eu, si fratele meu am facut rujeola si oreion cand eram mici - fara nici o complicatie, eu am facut rubeola la sfarsitul clasei a 8-a - de fapt a facut toata clasa dar ne-am dus la scoala pt ca trebuiau incheiate mediile inainte de treapta 1. Fratele meu a facut varicela - adult fiind - si a fost ff rau. Eu m-am vaccinat odata cu primul copil pt ca vroiam sa fac al doilea copil :).

Nu pot sa ii condamn pe cei care pun in balanta posibilitatea/probabilitatea ca un oarecare adult sa ia de la copil o boala a copilariei versus autismul propriului copil. Treaba cu mercurul mi se pare o prostie. Eu mi-am vaccinat copiii dar recunosc ca nu m-am gandit atunci la varianta autism. Iar aici vb strict de ROR. Anti polio, difterie etc mi se par musai de facut - deja cu bolile astea nu te mai joci.

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...
  • Adaugă...