Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Ora de religie - pro si contra / dezbare DC

Recommended Posts

• Administrators

Aceasta dezbatere infocata despre ora de religie ... arata cat de mult isi doreste Biserica sa nu piarda aceasta ora de religie din scoala dar si tot mai marele rift intre biserica si oameni..

Eu una, ca parinte si membra DC sunt Pro ora de religie in scoala, dn mai multe motive;

1. Copilul trebuie sa aiba notiuni despre religie pentru a lua mai tarziu - pe cont propriu - decizia daca il mai intereseaza sau nu

2. Arta si literatura universala au la baza concepte biblice. Iar studiul religiei te ajuta la aprofundarea artei si literaturii universale.

3. Religia are la baza concepte biblice - care sunt morale si OK dpdv etic (majoritatea)

4. Studiind mai multe despre religie, copiii pot vedea cat de putina apropiere are religia moderna de conceptele biblice ...si pot vedea cat de comerciala a devenit biserica in ziua de azi ... Ei sunt cei care o pot reforma in viitor.

ora-de-religie.png

acestea sunt motivele mele,

voi ce credeti dragi parinti?

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 287
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Posted Images

• Administrators

szi  - nu. Copilul meu a studiat ore de religie protestanta la o scoala in Olanda. Noi suntem ortodoxi.

Insa eu vad nici o diefenta intre educatia diferitelor ramuri ale bisericii crestine. In plus, admir teoria religiei ebraice. Nu are insa relevanta, daca ar fi fost de varsta acestei ore de religie, as fi fost pro.

Si nu are nici o relevanta despre ce anume religie discutam aici - ci despre educatia de la ora de religie.

Istoria religiilor in scoala primara?

O fi vreo gluma... [:)]

Da, sunt de acord cu ora de religie. Motivele Mirelei mi se par plauzibile.

Am auzit si eu de diverse probleme cu materia sau mai ales profesorii, insa nu trebuie amestecate lucrurile.

Istoria religiilor este ceva fascinant dupa mine...dar nu la indemana oricui. Poate din liceu. Si nu cred ca poate inlocui ora de religie proprie.

In Suedia se preda "un fel de istoria religiilor"  incepand cu clasa a 5a si si se dau probe nationale obligatorii din materie in clasa a 6a. Copiii invata despre toate religille lucruri de baza si sunt invatati sa fie toleranti fata de toate religiile indiferent cum se cheama. Discuta sarbatorile, figurile importante ale fiecarei religii.

Insa nu invata ca ii pedepseste Dumnezeu daca fac o prostie....si alte minuni din astea.

Copiii mei fac religie la scoala. Serbarea de sfarsit de semestru din iarna, se face in biserica protestanta, si vin copii si parinti de toate religiile.

In forma in care se face religia in Romania, eu nu mi-as fi inscris copilulul.

In Suedia se preda "un fel de istoria religiilor"  incepand cu clasa a 5a si si se dau probe nationale obligatorii din materie in clasa a 6a. Copiii invata despre toate religille lucruri de baza si sunt invatati sa fie toleranti fata de toate religiile indiferent cum se cheama. Discuta sarbatorile, figurile importante ale fiecarei religii.

Insa nu invata ca ii pedepseste Dumnezeu daca fac o prostie....si alte minuni din astea.

Copiii mei fac religie la scoala. Serbarea de sfarsit de semestru din iarna, se face in biserica protestanta, si vin copii si parinti de toate religiile.

In forma in care se face religia in Romania, eu nu mi-as fi inscris copilulul.

Asa e si in UK, in clasele mici au invatat despre alte religii, au vizitat si un templu musulman, dar niciodata nu s-au rugat, sa stea in genunchi, sa-si faca cruci, sa fie amenintati ca ii bate Doamne Doamne daca gresesc, etc. Cind au fost mai mari au facut istoria religiilor un pic. Incepind de anul asta, fiu-meu a optat sa nu mai faca religie deloc.

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...