natalia_nica Publicat Aprilie 2, 2015 Raport Distribuie Publicat Aprilie 2, 2015 Copilul meu are chiar acum niste cerinte la romana, care suna exact asa: "Dati exemple de cuvinte care tin locul numerelor si de cuvinte care arata un numar." Eu nu reusesc sa-mi dau seama cum difera cele doua cerinte... Adica 'numeralul este partea de vorbire care exprima un numar sau ordinea", deci ar fi valabil pentru cerinta a doua, dar la prima ce poate fi? Nu stiu, poate suna stupid ce intreb eu aici, dar m-a cam pus in dificultate... Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ellinia Postat Aprilie 2, 2015 Raport Distribuie Postat Aprilie 2, 2015 Pai nu sunt la fel? :))Cuvinte care tin locul numerelor - numeralul: doi, patru, saseCuvinte care arata un numar - treisprezece, sapte Poate au vrut in cerinta ca primul sa fie cardinal si al doilea ordinal, desi nu reiese. La a doua cerinta nu e cumva "cuvinte care arata ordinea"? Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
natalia_nica Postat Aprilie 2, 2015 Autor Raport Distribuie Postat Aprilie 2, 2015 Nu, e exact asa exprimarea... Eu m-am gandit ca poate pentru prima cerinta (cuvinte care tin locul numerelor) am putea avea: cateva, putine, niciuna, nimeni etc... Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
CorinaDani Postat Aprilie 2, 2015 Raport Distribuie Postat Aprilie 2, 2015 cerintele sunt din manual ? de curiozitate, editura si autorii ? Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
natalia_nica Postat Aprilie 2, 2015 Autor Raport Distribuie Postat Aprilie 2, 2015 Nu sunt acasa acum, mi-a dictat copilul prin telefon, dar voi scrie cand voi ajunge. Ma gandesc ca pote fi si greseala (n-ar fi prima)... Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
danielag Postat Aprilie 2, 2015 Raport Distribuie Postat Aprilie 2, 2015 Nu cumva vor adjective de tipul mulți/multe, puțini/puține, câțiva/câteva? La marginea grădinii sunt mulți copaci. (Câți? Mulți. Mulți ține locul unui număr, poate fi 20, poate fi 37) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
natalia_nica Postat Aprilie 2, 2015 Autor Raport Distribuie Postat Aprilie 2, 2015 Danielag, la asta ma gandeam si eu... :) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
viviana Postat Aprilie 2, 2015 Raport Distribuie Postat Aprilie 2, 2015 Si eu zic ca danielag. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Mik Postat Aprilie 2, 2015 Raport Distribuie Postat Aprilie 2, 2015 o duzina. primul/ultimul/pentultimul. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
natalia_nica Postat Aprilie 2, 2015 Autor Raport Distribuie Postat Aprilie 2, 2015 Mersi, fetelor! [flo2] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.