Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Declaratie notariala sau nu - iesire din Romania, copil - SPLIT

Recommended Posts

Numai daca au pasaport romanesc din cate stiu eu.

Daca au pasaport American, la frontier sunt considerati cetateni americani, nu cetateni romani.

am spus de "n" ori ca, orice copil cu parinti romani este considerat pe teritorrul romaniei -cetatean roman....indifferent de pasaportul cu care calatoreste, indifferent daca are certificate de nastere roman sau nu....

si pt orice copil cetatean roman-treb procura facuta la consulat de la celalat parinte ca sa fie scos din Romania.

EDIT LA MESAJ

ok, tocmai am sunat la consulatul rom din NY, si scuze ca spun dar am prinmit raspuns tipiic romanesc:

- NU trebuia sa-mi ceara nici o declaratie la frontiera indifferent de pasaportul cu care calatoream eu, DACA copilul intra cu passaport American si nu are nici un act romanesc...

-Dar e bine sa o fac , ca cine stie peste cine dau la frontiera...care nu stie legea.

Nu am vrut sa produc nici o confuzie, asta mi s-a intimplat, asta mi s-a spus de la consulat in urma cu citiva ani, declaratia a fost eliberata chiar de ei in situatia respectiva.

daca nu ar fi trebuit sa o prezint ...normal nu ar fi trebuit sa mi-o elibereze...

...dar totul datorita legilor romanesti  confuse si a lucratorilor de frontier si consulat nepregatiti.

Editat de
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 252
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

am spus de "n" ori ca, orice copil cu parinti romani este considerat pe teritorrul romaniei -cetatean roman....indifferent de pasaportul cu care calatoreste, indifferent daca are certificate de nastere roman sau nu....

si pt orice copil cetatean roman-treb procura facuta la consulat de la celalat parinte ca sa fie scos din romania

Nu prea e asa. 

Daca nasterea copilului nu a fost inregistrata la ambasada sau consulat sau certificatul de nastere nu a fost transcris in Romania aceasta lege nu produce efecte.

Nu prea e asa. 

Daca nasterea copilului nu a fost inregistrata la ambasada sau consulat sau certificatul de nastere nu a fost transcris in Romania aceasta lege nu produce efecte.

nu e asa...stiu din proprie experienta...plus confirmata de la consulatul din USA.

chiar daca copilul nu a fost inregistrat ...nu are abddolut nici un document rom. ...legea tot intra in viguare fiind considerat cetatean roman pe teritorul romaniei, avind macar unul din parinti romani.

Editat de

Nu prea e asa. 

Viviana, Delia a spus ca toti copiii au cetatenie romana, din dorinta tatalui de a avea si o cetatenie europeana. Deci automat, la iesirea din tara sunt considerati romani cu limitarile de rigoare.

Dupa 6 ani de plimbat de acasa la bunici si vanturat notari (care se socheaza de fiecare data cand le cer 6 exemplare de procura ... "da' plecati asa des din tara ?" ii aud mereu) pot sa-ti spun cum functioneaza iesirea copilului minor roman de pe teritoriul romanesc. Si cum spuneam, legea e prost facuta pentru ca nu ia in considerare nici o exceptie: copiii cu dubla cetatenie, copiii cu rezidenta legala in alta tara si astea sunt primele care ma seaca pe mine. Si pentru care as renunta si maine la cetatenia lu peste ...

Sunt cetateni romani, in conformitate cu prevederile art. 5 alin 1 si 2 din Legea nr. 21/1991 a cetateniei romane, copiii nascuti in urmatoarele situatii:

• nascuti pe teritoriul Romaniei, din parinti cetateni romani;

• nascuti pe teritoriul statului roman, chiar daca numai unul dintre parinti este cetatean roman;

• nascuti in strainatate si ambii parinti sau numai unul dintre ei are cetatenia romana.

deci nu scrie ca daca au certificate de nastere...sau au fost sau nu inregistrati....pur si simplu sunt din oficiu.

era sa pierd avionul pt procura assta.

si treb facute la consulat pt ca scrie ca:

Declaratiile trebuie redactate in doua exemplare si trebuie sa fie autentificate in tara de notarul public, iar in strainatate, de misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale Romaniei ori, daca au fost date in fata autoritatilor straine, sa indeplineasca conditiile de supralegalizare prevazute de lege sau sa aiba aplicata apostila conform Conventiei cu privire la suprimarea cerintei supralegalizarii actelor oficiale straine, adoptata la Haga la 5 octombrie 1961.

Sunt cetateni romani, in conformitate cu prevederile art. 5 alin 1 si 2 din Legea nr. 21/1991 a cetateniei romane, copiii nascuti in urmatoarele situatii:

• nascuti pe teritoriul Romaniei, din parinti cetateni romani;
  • nascuti pe teritoriul statului roman, chiar daca numai unul dintre parinti este cetatean roman;
  • nascuti in strainatate si ambii parinti sau numai unul dintre ei are cetatenia romana.

deci nu scrie ca daca au certificate de nastere...sau au fost sau nu inregistrati....pur si simplu sunt din oficiu.

era sa pierd avionul pt procura assta.

Michelle are dreptate, legea s-a modificat acu vreo 2 ani. Daca unul din parinti are cetatenie romana, copilul e cetatean roman si trebuie procura. Din fericire, daca te vad cu pasaport strain multi vamesi inchid ochii, dar daca ar vrea sa-ti faca mizerii ar putea. Oricum ,asa o lege nu cred ca mai exista in Europa, numai sa te puna pe drumuri si la cheltuieli.

Nu prea e asa. 

Daca dai peste un vames zeolos...da,poate produce efecte,ti-o baga la inaintare ca e cetatean roman prin nastere si deci se suspune legii romane.Indiferent ca acel copil e in stativele statului roman sua nu...el e cetatean roman si daca vamesul nu vrea ,nu-ti da drumul.

Legea nu face nicio precizare referitor la acest aspect,de fpat nu face mult precizari importante de altfel.

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...