Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Doar o clipa sa-ti mai spun - 9 Mai

marius

Recommended Posts

Dedicatie!

Ma uit in jur si vad doar fum, as vrea sa-mi strig camaradul dar e atata liniste acum incat nu vreau ca strigatul meu sa taie aceasta liniste rara. 
Soptesc! 
- Esti aici?
Dar nu-mi raspunde nimeni. Si frigul brusc imi cuprinde bocancii plini de noroi si se urca ca un sarpe nemilos pe picioare in sus si mai departe peste trup strangandu-mi sufletul din piept. As vrea sa strig dar nu vreau sa tai linistea asta adanca dupa atata suier de gloante si bubuit de obuze. Nu, nu am sa fac asta! 
Incerc sa imi imping mana si dau doar de noroiul ud si searbad, Incerc sa imi imping piciorul si dau doar de apa namoloasa. Incerc sa adulmec si dau doar de mirosul de praf de pusca. Incerc sa gust si am doar gust de sange. Incerc sa plang si ochii mei refuza sa lase lacrimile sa curga. Incerc sa vad dincolo de negura si se lasa noaptea. Si cand credeam ca nimic nu se mai poate intampla sau nimic nu mai exista, apare:
Ea! 
Si de nicaieri, palmele ei imi cuprind obrajii si caldura unei imbratisari ma face sa sper. Sa sper din nou ca nu sunt singur. Si brusc fumul se ridica, si imi vad camaradul si frigul dispare lasand locul caldurii si bratu-mi e pe arma si piciorul in bocanci infipt in brazda taranei sfinte. Si uit de ploaie, uit de frig, uit de fum si de suierul de gloante, de trosnetul obuzelor si ma inalt pret de o secunda strigand:

- Sunt aici!

Ca mai apoi sa ma prabusesc, iubind pamantul tarii mele mai mult decat pe mine insami. Si el ma primeste cald, moale si tacut invaluind-mi trupul asemeni unei plapumi a eternitatii.

---------------------

Din bratele razelor calde ale soarelui lunii mai 2015, cu respect pentru voi,

Marius

post-124994-0-76939200-1431064891_thumb.jpg

post-124994-0-21135500-1431064893_thumb.jpg

post-124994-0-59106600-1431064896_thumb.jpg

post-124994-0-61442900-1431065040_thumb.jpg

post-124994-0-91477000-1431065041_thumb.jpg

post-124994-0-06191800-1431065044_thumb.jpg

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Zile populare

Cei mai activi membri în acest subiect

Zile populare

Posted Images

• Administrators

Da, emotionant.

Marius, de multe ori am avut impresia ca ardelenii (cei din Transilvania) sunt cei mai adevarati patrioti ai Romaniei. Am de multe ori impresia ca celorlalti romani nu le place sa le spui vorbe adevarate si simtite despre tara lor  - pentru ca fie considera ca asa ceva nu se vorbeste, fie nu se pot ridica la intensitatea momentului ...

Nu stiu exact. Insa de multe ori am primit lectii despre tara mea de la ardeleni.

Iti multumesc ca ai adus in discutie acest subiect, al celor care au luptat petnru tara noastra. Si multumesc pentru cuvinte. [flo2]

Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...