anya Postat August 19, 2015 Raport Distribuie Postat August 19, 2015 Nu mi se pare un film de aratat copiilor..cu atata sange si etc... Copiii mei se uita la fime cu medici sau pe TLC la documentare "medicale". Acum nu le arat nasteri live pe net dar nu cred ca sangele e o pb. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
CorinaDani Postat August 19, 2015 Raport Distribuie Postat August 19, 2015 (editat) lala, fii-mea isi doreste sa devina medic veterinar, vad ca nu are teama de sange, pune mana pe tot felul de ganganii, melci, mormoloci.si da, daca as fi avut filmarea nasterii ei, m-ar fi batut la cap sa i-o arat. situatie in care i-as fi explicat ce apare inregistrat, s-o pun in tema. iar daca ea n-ar fi suportat sa vada imaginile, as fi oprit imediat filmarea. in plus, a avut ocazia sa vada nasteri prin cezariana, la TV, sunt cateodata documentare. nu s-a aratat ingrozita sau scarbita, ci din contra, foarte interesata de tot ce se intampla la nasterea prin cezariana.te pomenesti ca zace in ea un mic geniu al medicinei sau chirurgiei ?si-asa ma toaca la cap sa-i arat inregistrarea ecografiei 3D, din pacate am ratacit CD-ul (sau o fi fost inregistrata pe caseta video ??) Editat de August 19, 2015 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Letitia1 Postat August 19, 2015 Raport Distribuie Postat August 19, 2015 Eu nu as filma-o. Bine, daca e cezariana e ok, si daca e naturala filmata doar din anumite unghiuri. Dar in nici un caz din spatele medicului. Nu m-as inghesui s avad una semenea film de la nasterea mea.Ha, ha, ha nici fiu-miu nu cred ca s-ar inghesui! Nu, eu nu m-as lasa filmata in asemenea momente traumatizante. Dar as filma bebele proaspat iesit. Nu, nici eu nu inteleg de ce unii filmeaza nasterea in sine. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ioana_Pos Postat August 19, 2015 Raport Distribuie Postat August 19, 2015 Nu as filma. Este un moment prea intim, prea incarcat emotional (atat pozitiv cat si negativ ca mamicile sunt epuizate) si nu as putea arata numanui filmul, nici macar copilului pe care l-am nascut. Daca e sa filmezi NASTEREA asta inseamna EXPULZIA deci ii arati copilului zona ta intima. Sau era pentru aratat la prieteni si familie? Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ioana_Pos Postat August 19, 2015 Raport Distribuie Postat August 19, 2015 Filmele educative, cum zicea Rall, se bazeaza in general pe anonimat. Daca as sti ca documentarul discovery cu expulzia este de fapt facut cu Rall/ Letitia/ Anya/ vecina mea de palier/prietena mea cea mai buna as avea oaresce retineri sa ma uit. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ioana_Pos Postat August 19, 2015 Raport Distribuie Postat August 19, 2015 Iar de postat astfel de filme 'casnice', se incadreaza in curentul exhibitionist care ne-a cuprins aproape pe toti de cand cu amploarea social media. daca tot postam: m-am trezit/ ma spal pe dinti/ fac caca/ mananc omleta- si poza ei de ce nu am posta si asta... Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
rall Postat August 19, 2015 Raport Distribuie Postat August 19, 2015 Filmele educative, cum zicea Rall, se bazeaza in general pe anonimat. Un film educativ / documentar nu va avea niciodata impactul intamplarii "pe bune" Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
papelusca Postat August 19, 2015 Raport Distribuie Postat August 19, 2015 (editat) CorinaDani, din cate stiu eu, la cezariana nu te lasa sa filmezi operatia propriu-zisa. Din ce videos am vazut eu - si din filme :), se pune un cearsaf paravan ca sa nu vada pacienta ce se intampla, si filmezi doar cand ridica pe bebe din burta si ce se intampla apoi. Deci n-are de ce sa fie dezamagita, n-ar fi vazut sange & co. Documentarele sunt altceva, bineinteles ca arata tot, dar la nasterele obisnuite nu cred ca se permite.Stiu ca la spitalul unde am nascut scrie clar ca nu se permite filmarea decat in anumite momente la cezariana. Si ca sa raspund la subiect- mi se pare perfect ca tatal sa participe la nastere, sa isi sustina partenera si sa fie partas la miracolul nasterii propriului prunc.Despre filmarea nasterii vaginale- no, thanks! Eu nu am filmat si n-o voi face. Documentarele sunt una, filmarile private sunt altceva. Totusi da, sunt de acord cu filmarea lui bebe dupa ce iese, in primele secunde/ minute daca asa se vrea. Noi am facut cateva poze si nu regret nimic. Editat de August 19, 2015 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Fleurdelise Postat August 20, 2015 Raport Distribuie Postat August 20, 2015 (editat) Noi am filmat iesirea lui bebe prin cezariana, exact cum a spus Papelusca, dupa paravan. Se vede cum echipa de medici il scot, nu si de unde... Apoi cum ni l arata apoi toate etapele ingrijirii lui, scoaterea secretiilor, spalarea. Primul plans este inregistrat. Se vede fatza mea fericita si cu lacrimi, dar nimic altceva...nici vb de interior al corpului. Eu sunt f. ok cu ideea, filmul l am aratat doar tatalui meu si copilului. Cred ca si la o nastere naturala se poate filma sub anumite unghiuri pastrand intimitatea mamei. Este un mod de a retrai emotia acelor momente si nu are nici o legatura cu postarea pe retelele sociale. Este o parte a arhivei de familie. Editat de August 20, 2015 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ioana_Pos Postat August 20, 2015 Raport Distribuie Postat August 20, 2015 Un film educativ / documentar nu va avea niciodata impactul intamplarii "pe bune" impact asupra cui? Ca si documentarele arata expulzia, numai ca in loc sa se vada 'floricica' mea se vede cea a unei tanti necunoscute Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.