Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Profesorul de religie si avortul, elev la spital

Recommended Posts

• Administrators

Un băiat de clasa a XI-a a ajuns la spital, după ce la ora de religie profesorul le-a arătat imagini explicite despre o întrerupere de sarcină. Elevul a leşinat şi a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Stirea o gasiti aici: Digi24

Personal nu am nici o problema ca se face educatie sexuala la scoala. Este un lucru foarte bun chiar.

Ceea ce ma surprinde este ca acest lucru se desfasoara la ora de religie! De ce? Pentru ca nu cred ca religia poate sa ofere lectii de educatie sexuala obiective care tin de realitatea moderna. Voi ce parere aveti?

Realizez ca ma pot insela avand in vedere ca nu cunosc modul in care acel profesor isi desfasoara cursul.

Verificand programa orelor de religie, constat ca focusul orelor ar trebui sa se axeze pe:

- asumarea şi susţinerea propriei identităţi religioase;

- cunoştinţe: informaţii despre propria credinţăşi despre alte credinţeşi convingeri

- cunoştinţe: contribuţia religiei la cultura şi civilizaţia universală

- rolul bisericii in societate

Inca o data, as aprecia daca biserica s-ar reforma s-ar conecta la societatea moderna. As spune chiar: BRAVO domnule profesor. Dar plecand de la programa scolara identific un conflict de interese si o posibila lipsa de obiectivitate. As prefera ca lectiile de educatie sexuala sa fie realizate pe baze psihologico-medicale.

VOI CE PARERE AVETI?

Episcopia Huşilor, cea care i-a dat binecuvântarea profesorului de religie, spune că nu este responsabilă pentru materialele alese de dascăli. Pr. Cosmin Gubernat, consilierul cultural și social - misionar al Episcopiei Hușilor:

„Este responsabilitatea profesorului care sunt materialele didactice auxiliare pe care le folosește. Dacă se face o anchetă de către directorul unităţii, de către Inspectorat şi se duce, bineînţeles la cunoştinţa Episcopiei şi sunt abateri de natură morală în urma cărora se poate ridica avizul, bineînţeles că el se poate retrage”.

Psihologii atrag atenţia că în cazul difuzării unor materiale cu impact emoţional profesorii trebuie să se consulte cu specialiştii.

Cristina Stărică, psiholog:

„Copiii trebuie pregătiți înainte. Mesajele despre implicațiile avortului, pericolul avortului, se fac, educație se face și la această vârstă, dar este o întreagă etapa de prezentare a materialelor informaționale. Mesajele sunt date încetul cu încetul, astfel încât să nu aibă impact emoțional puternic”.

se mai specifica in articolul de pe Digi24.

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 117
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Personal nu am nici o problema ca se face educatie sexuala la scoala. Este un lucru foarte bun chiar.

Ceea ce ma surprinde este ca acest lucru se desfasoara la ora de religie! De ce?

La capitolul avorturi se pronunta vocal atat stiinta cat si religia.

Cum probabil ca educatia sexuala in licee este inexistenta (eu nu le-am auzit pe fetele mari sa vorbeasca despre asta), religia a gasit o nisa sa-si declare impotrivirea.

Pai, profesorul ala de religie nu facea educatie sexuala.

S-a folosit de materiale cu imens impact emotional pentru a-i speria pe copii, asa cum atunci cand era fata mea in generala unul din aceeasi tagma de "invatati" le arata poze cu draci.

Un astfel de "profesor" nu trebuie sa mai ramana printre copii.

Si nu, biserica noastra, nu poate tine lectii de educatie sexuala obiective. 

Da, exact, nu e vorba de educatie sexuala.

Este o incercare de sensibilizare prin sperietura si poate mustrari de constiinta. Am vazut stirea si am auzit un scurt fragment, era vorba de groaza fetusului in asteptarea executiei.

Si eu am fost impresionat, dar copiii...

Nu-mi dau seama prin ce legi sau regulamente va fi judecat cazul.

Nu va fi judecat. Ca de obicei episcopia va acoperi fapta, se va spala pe maini precum Pillat din Pont, nedorind sa arate porpria incapacitate de a pregati profesori de religie pedagogi, moderni care sa poata aduce religia in pas cu vremurile in care traim.

Parerea mea este ca nici nu face patriarhia vreun efort sa pregateasca pedagogi.

Desi orice ai preda unor elevi de scoala ar presupune sa ai studii pedagogice.

Sincer, desi sustin religia in scoala, ma mira pasivitatea celor care iau hotararile, fie ca sunt din minister, fie ca sunt din randul bisericii

Eu am o alta problema... nu ma intereseaza ca e profesor de religie sau de biologie sau altceva.

Am o situatie in care a fost agresat psihic un tanar bazandu-se pe pozitia detinuta fara ca acesta sa se poata apara si cu consecinte.

Din punctul meu de vedere este caz penal. Daca as fi parintele acestui tanar l-as actiona in instanta pe acest profesor/preot sau ce o fi. Nu institutia nu biserica. Persoana.

Este uin abuz la fel de periculos ca orice alta forma de abuz.

Greu de dovedit abuzul.

Expertiza psihiatrica si psihologica, pe de o parte (ca sa dovedeasca prejudiciul), provenienta materialului si expertizarea continutului, sa se dovedeasca ca materialul a provocat incidentul si nu o eventuala sensibilitate a copiluli, pe care ceilalti nu o au, pe de alta parte. Nu stiu de asemenea daca exista o reglementare a materialelor folosite, de la minister, de la scoala, adica sa se stie clar ce materiale pot fi sau nu pot fi folosite, sau se merge pe ideea generala- orice, dar sa nu provoace probleme.

S-a vehiculat ideea consimtamantului parental pentru a viziona aceste materiale, eu nu cunosc temeiul legal in care se precizeaza asa ceva.

Complicat, as spune.

Cred ca tine tot de pedagogie.

Ma uit cata psihologie invata fata mea intr-o facultate de profil.

Cu siguranta, daca ar fi avut studii de pedagogie, profesorului i-ar fi trecut macar prin cap ca unii copiii pot fi mai sensibili pentru asa o lectie. Macar ii intreba daca vor sa vada asa ceva, daca legal nu trebuia sa faca alte demersuri.

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...