Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Ii obligati sa isi faca temele?

Recommended Posts

E vorba de clasa I. Nu cred in coercitie scolara, de aceea nici nu am luat masuri drastice pana acum. Doar amintit de mai multe ori pe zi de teme, oferit explicatii, ajutor. Totusi, nu ii plac temele. Daca insist prea mult, vad cum se instaleaza sila, scrisul grabit si deformat.

In clasa se descurca bine si foarte bine. Este activ, ridica mana, iese la tabla. Uneori a fost prins cu tema nefacuta, alteori, nu, invatatoarea s-a aratat ingaduitoare.

Maine intentionez sa vorbesc cu invatatoarea, dar nu stiu daca este o idee buna. Am tot amanat momentul.

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 34
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Eu cunosc un caz aici in Germania(ma rog la mine-n urbe,o cunostinta destul de apropiata) de copil ce refuza cu consecventa sa-si faca temele.

Invatatorea spune ca asta e rezultatul educatiei data de parinti,parte acea mai urita este ca in Germania este "acceptata"(pun intre ghilimele pentru ca acceptanta asta este limitata,elevii sunt sanctionati prin scaderea calificativului si atit)doar pina in clasa a IVa ,dupa clasa a V a deja nefacutul temelor se sanctioneaza  altfel,mult mai grav ,mergind pina la eliminarea din scoala.

Cum oare am putea sa-i obligam sa isi faca temele

La primul copil scolar am tot explicat ca este datoria ei de scolar. Asa cum eu merg la servici asa si ea trebuie sa isi faca temele. Le-a facut mereu insa primul an a fost cel mai greu cu multe lamentari si explicatii. A durat ceva pana a dobandit obiceiul de a le face singura cum ajunge acasa ca sa scape de ele.

Cu al doilea copil am boierit-o. Vine de la scoala si are grija lor. Daca noi mergem undeva ne spune ce teme are. E foarte responsabila cu temele. Si era mult prea mica sa tina minte ce ii explicam in clasa I surorii mai mari. Pur si simplu asa sunt unii copii.

Am tot citit subiecte despre scoala si educatie scolara pe aici, am vazut ca unii copii sunt constiinciosi ei de ei, pe cand altii, mereu trebuie impinsi de la spate.

Semestrul I l-a incheiat cu FB pe linie, iar eu i-am cerut expres invatatoarei sa nu treaca cu vederea greselile, daca sunt.

Editat de

Copilul meu refuza sa le faca. Mai exact, refuza sa le scrie. Prefera sa le faca oral. Daca as fi sigura ca nu va avea probleme la scoala procedand astfel, nu m-as ingrijora deloc.

Exista motive valide sa nu se faca, sunt sigura ca le cunosti si tu.

Lui al meu i se pare ca este de ajuns cat scrie in clasa.

Lui al meu i se pare ca este de ajuns cat scrie in clasa.

Deci inseamna ca invatatoarea aia avea dreptate cind spunea ca tine de educatia data de parinti.

Eu nu cred ca am dus prea multa munca de lamurire in ce priveste facutul temelor.Adica am explicat de ce trebuiesc facite si copilul a inteles.Ca a existat si impotrivire uneori,nu contest,insa linia a fost fara prea multe comentarii.

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...