Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Matematica, bat-o vina sau cheia succesului


Recommended Posts

  • Administrators

Baiatul meu este inclinat catre stiintele sociale, muzica si mai putin catre stiintele exacte. Totusi este bun si la matematica, pe care o invata cu placere. Matematica face asadar parte din educatia sa de baza.
 
Nu esti bun la matematica... esti un prost?
Prin anii 80-90 se punea mare pret pe matematica. Daca un copil nu se descurca la matematica era catalogat drept prost. Dupa 2000 impartirea intre UNAM si REAL a devenit din ce in ce mai pronuntata, iar in literatura de parenting a aparut trendul cum ca: nu chinuiti copiii cu matematica daca nu o inteleg si daca au alte materii la care exceleaza. Acum insa, matematica revine in forta si multi pedagogi considera ca este una din cheile sucesului in dezvoltarea intelectuala si in cariera profesionala. Matematica, si mai modern Statistica, sunt considerate cele mai importante subiecte pe care copiii le studiaza la scoala.
 
De ce gresesc parintii care au o atitudine negativa despre matematica?
De multe ori am auzit parinti sau bunici spunand: "Nu mai chinui copilul cu matematica", "Nu toti trebuie sa stie matematica", "Nici eu nu am fost buna la matematica", "Inca am cosmaruri ca am examen la matematica si nu stiu", "Matematica a fost punctul meu slab".
 
Din pacate insa, aceasta abordare negativa, sau a pune matematica intr-o lumina negativa, nu ajuta si nu motiveaza copilul. Multi parinti o fac ca sa nu clacheze copilul care se chinuie cu matematica, sa-i ofere un confort psihic, dar atitudinea este gresita! Nu o spun eu, o spun specialistii in educatie si psihologia copilului.
 
Sfat: incurajati copilul sa invete matematica
Avantajele de a studia matematica sunt foarte multe si nu o sa le insir aici. Matematica (si mai recent Statistica) sunt si vor sta la baza evolutiei noastre ca civilizatie umana. Pana si in Muzica exista matematica. 
 
Incurajati asadar copilul sa descopere matematica, sa ii placa, si sa-si dezvolte si modul de gandire matematic. Il puteti stimula inca de mic cu probleme de logica care mai apoi introduc si mici calcule. Felicitati copilul  cand la scoala are un rezultat bun la matematica. Vorbiti despre matematica intr-un mod cat mai pozitiv.
 
Nu va grabiti sa angajati un meditator la matematica in cazul in care copilul nu se descurca. Incercati ca voi, parintii, sa redescoperiti matematica, sa o reinvatati impreuna cu el. Copilul o sa aprecieze foarte mult acel timp - de calitate - pe care il veti petrece cu el rezolvand probleme de matematica, ajutandu-l sa-si faca tema la matematica. Cereti ajutorul profesorului de la scoala daca apar probleme de a intelege o parte din materie. Majoritatea meditatorilor abordeaza matematica ca si ceva tehnic fara a adauga nota de "excitement" fara a motiva copilul sa inceapa sa o iubeasca. Copilul merge la meditator pentru ca a aparut o "problema" deci deja intr-un mindset negativ. 
 
Nu toti copiii sunt de 10 la matematica
Dar atentie: nu incercati sa cadeti in extrema cealalta fortand nota 10 la matematica cu orice pret. nu toti copiii sunt de 10 la matematica. Mai bine un 7 luat cu placerea de a invata decat un 9 cu un copil terorizat sa invete.
 
Matematica este frumoasa si trebuie descoperita! Voi ce parere aveti? Idei, pro si contra sunt bine venite. Voi stimulati copiii sa invete matematica? Folositi meditator la matematica sau va straduiti voi, parintii?

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Cuvantul oportunitate cred ca ar fi mai potrivit. In viata (cel putin din experienta celor 48 de ani ai ei de pana cum) sansa unei persoane de a avea un trai decent se rezuma la rece fie avand activitate privata (business) fie sa fie salariat cat mai bine platit.

Pentru prima varianta iti trebuie anumite caracteristici personale printre ele nefiind neaparat nivelul ridicat de stiinta intre ale matematicii.

Pentru a doua varianta intervine oportunitatea. La 100 de pozitii de salariat eu estimez ca peste 85 necesita cunostinte de matematica directa sau derivata si dar 15 nu necesita decat cunostinte cel mult medii.

De aceea cine nu opteaza (si) pentru matematica isi asuma riscul de a se "bate" pentru 15% din oferta sociala. Cei care opteaza se vor "bate" pt 85% din oferta sociala.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu nu ii slabesc cu matemtica macar pana la un punct insa in sinea mea desi eu sunt om cu facultate pe real sunt convinsa ca nu e obligatorie: Si nici ca sunt sanse mai mari de pe real decat de pe uman (in lumea larga nu in Ro)

Convinsa sunt ca daca la un moment dat copilul decide sa mearga pe uman atunci nu mai merita pierderea vremii cu matematica. Gramatica  unei limbi vechi , muzica la nivel de performanta, sculptura in miniatura (am vazut asa ceva la un pusti de 15 ani nu demult-m-a lasat masca efectiv ce facea) si multe altele lucreaza creierul la fel de bine ca si mate.

Totul e sa nu stea degeaba.

 

PS ma uitam o data  la fiica-mea cum lucreaza piesele noi la pian : clape pe o mana si voce in locul celeilalte  si apoi invers clape pe stanga si vocea pe portativul dreptei si abia dupa aceea "uneste "piesa. Pai asta are nevoie de o coordonare in creier fantastica pentru a fi corect ritm, tonalitate etc.  Zece probleme de geometrie nu dezvolta simultaneitatea in felul asta.

Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Matematica medie este folositoare in viata de zi cu zi, dar fiind un subiect foarte complex, consider ca trebuie incurajati sa studieze in aprofunzime numai copiii care au o inclinatie clara sper ea. Din punctul meu de vedere mai importanta este  cunoasterea a cel putin unei, sau preferabil mai multor limbi straine, in societatea globalizata in care traim.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

 

Pentru prima varianta iti trebuie anumite caracteristici personale printre ele nefiind neaparat nivelul ridicat de stiinta intre ale matematicii.

 

 

 

Mi se pare o generalizare cam laxa. In felul asta scoti din esicherul meseriilor profesate tagma artizanilor, a artistilor, a PFA-urilor care ofer servicii de 'uman'.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu sunt absolventa de real si inca mai cred ca in viata matematica este de baza. Nu putem stii acum ce va face copilul peste 5/10/15/20ani si daca a ramas in urma la mate este foarte greu sa recupereze.

Chiar si muzica este o forma de matematica, nu asa se spune?

Eu cred ca matematica ii invata sa gandeasca, sa-si exerseze creierul. Chiar daca nu vor face matematica prea multa in viata, vor avea de castigat din abilitatile obtinute in urma exersarii matematicii.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

nu mai suntem ca pe vremuri cand daca nu aveam un prof bun, ne apucam de meditatii sau ne lasam pagubasi, ca nu suntem buni la matematica si gata.

 

acum cu technologia care o avem la dispozitie , ar fi si pacat  ca un copil sa treaca prin scoala cu lacune la matematica....sau sa ajunga sa urasca matematica cca nu o intelege.

 

sunt mii de siteuri , si pe youtube in care poate sa vada explicatii in atitea feluri pana gaseste felul cu care rezonaza si ii face sens.

 

 

 

 

 

 

.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...



×
×
  • Adaugă...