Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Vaccin hepatita B

Recommended Posts

Copilul meu isi doreste sa mearga in excursie intr-o tara in care este recomandata vaccinarea pentru hepatita B.

Problema e ca eu habar n-am daca mai trebuie sa-i fac acest vaccin sau nu. Nu stiu nici daca si cand i-a fost administrat. Am pe undeva dovada vaccinarilor din Romania, dar nu stiu pe unde. Trebuie s-o caut. Si sa vad apoi daca si inteleg ceva din ce scrie acolo. Stiu ca era o foaie destul de dubioasa, pe care erau scrise alandala niste date cu niste litere  [batcap]. Scuzati-mi ignoranta, dar asa erau timpurile... [:)]

Fiica-mea e nascuta in anul 1999. Pana la varsta de 12 ani, cand am venit in Germania, a facut toate vaccinurile de pe schema de vaccinare din Romania, care era valabila la vremea aceea.

Stie cineva cum era cu vaccinul pentru hepatita B. O mai fi valabil sau trebuie sa-l administram iarasi?

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

mianda,mergi la medicul vostru de familie si el va sfatuieste.Sigur cu dovada  de vaccinari,sa stie ce  a facut fata si ce nu.

Eu am o colega rusoaica,care isi face rapel la vaccinele facute in tara ei,sub indrumarea medicului de familie.

Deci doar el te poate sfatui ce si cum trebuie facut.

Sigur ca ma duc, dar vreau macar sa fiu putin in cunostinta de cauza. Stii cum e cu medicii de pe aici...

Pe moment m-am interesat cat costa vaccinul 70 euro X 3 stück.  [:)] . O nimica toata! [:)]

Nu stiu ce vrei sa spui cu "medicii pe aici".

Eu am avut numai experiente neplacute. Ma si gandesc serios sa-mi schimb medicul de familie. Dar nu e vorba numai de medicul de familie...Mie personal, mi se pare ca am fost tratata cu foarte multa detasare.

Iti dau numai doua exemple:

Am ajuns la urgente cu o durere puternica in partea dreapta a abdomenului, jos. Dupa 3 zile de stat in spital si facut diverse investigatii, pentru ca nu au stiut care-i cauza, s-au gandit ei sa ma opereze sa vada ce-i inauntru, asta dupa ce durerile-mi trecusera... [batcap] Bineinteles ca nu am fost deacord. Pana la urma, am iesit din spital cu diagnosticul de infectie urinara.

Tot atunci, pentru un fibrom uterin pe care-l tineam sub control de ani de zile si care nu-mi cauza probleme, mi-au propus sa ma opereze si sa-mi scoata tot. Exact asa a fost exprimarea "scoatem tot ca si asa nu mai faceti copii". 

Sunt numai doua exemple, dar mai am cateva.

De aceea, prefer de fiecare data sa ma duc la medic cu temele facute, sa pot pune intrebarile necesare sa nu ma trezesc apoi cu cine stie ce.

Editat de

Daca a stat pana la 12 ani in Romania are toate rapelurile facute, e ok.

Am gasit foaia cu vaccinarile.

AHB este Hepatita B?

Daca da, a facut la 2 si la 6 luni. E OK?

Editez:

Acum am citit ca de fapt trebuia la nastere, apoi la 2 si 6 luni.

Oare de ce nu i-o fi facut la nastere? Sau poate a facut, dar e o greseala de transcriere. 

Doamne, nu-mi vine sa cred ce putin eram informati in acea vreme in legatura cu vaccinurile. Nici macar nu ni se cerea acordul. Erau vaccinati si gata!

Tot pe foaia asta vad ca a facut vaccinul antirujeolic la un an, apoi la 7 ani, asta in conditiile in care, copilul meu a facut rujeola inaintea varstei de un an.

Acum, privind in urma, ma intreb daca Zona Zoster pe care a facut-o copilul meu la varsta de 8 ani poate avea legatura cu aceste vaccinuri...

Editat de

Mianda, daca ce i s-a facut fetei e MMR/ROR, e bine ca l-a facut chiar daca ea facuse deja pojar. Pentru ca nu e doar anti-rujeolic, ci si anti-rubella si anti-oreion, deci macar e protejata pentru celelalte.

Asa cum a zis Roxana, Zona Zoster nu are de-a face cu vaccinurile facute, are treaba cu virusul care da varicela/varsatul de vant.

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...