Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

De ce sunt romanii agresivi?

Recommended Posts

Ieri a fost o zi nebuna pentru mine si copilul meu, am petrecut mult timp penduland intre sectiile, etajele si cladirile unui spital, rezolvand probleme.

De la parter si pana la etajele unde am avut noi treaba, am intalnit nemultumire, intoleranta, agresivitate. Pacienti care urlau la personalul medical si le reprosau diverse, personal medical care ridica tonul la pacienti, pacienti care agresau verbal alti pacienti, din pacate, si copilul meu le-a cazut victima, chiar de mai multe ori. Oameni cu manifestari ciudate, deplasate.

Multa intoleranta unii fata de altii, multa intoleranta din partea femeilor in varsta fata de copii.

--- --- ---

Azi am petrecut iar cateva ore, pentru alte probleme. Nu s-a mai intamplat nimic, dar am auzit personalul medical discutand despre unii din pacientii lor - aceeasi problema, agresivitate, pacienti care se comporta agresiv cu alti pacienti si cu cadrele de acolo.

Ce se intampla? De unde aceasta atitudine? Toti ne supuneam aceluiasi protocol, toti asteptam, nu eram unii mai cu mot decat altii. Si totusi, oamenii rabufneau...

M-a surprins si m-a intristat situatia...

Cineva mi-a spus, o data, ca e din cauza stresului zilnic, a lipsurilor...

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 52
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Din pacate si eu m am perindat prin spitalele locale (de stat) si pe la cabinete particulare, insa nu am observat nimic din ce spui tu.

Majoritatea oamenilor au stat si au asteptat.

Cine se saturase, s-a ridicat, a salutat si dus a fost.

Chiar am remarcat pensionarii care mai sunau pe la copii sa ii anunte ca intarzie, asta mi-a placut mult, ma gandeam ce bine ca exista tehnologie si afli imediat vestile.

Si mi se par mai toleranti cu totii, fata de copii, in mod special. Daca pana acum cand aparea cate un "monstrulet" pe la spitale lumea se oripila si se uita urat, acum copiii au devenit si ei cetateni cu drepturi  [:)]  si pot rasfoi in voie revistele sau depliantele de prin holuri.

La UPU am fost ziua, era o liniste ... prea liniste as zice, cu lumea care astepta parca fara sa clipeasca, vestile bune sau rele.

Eu cred ca din cauza stresului si a dorintei de a avea tot mai mult si mai  mare  [:)]

Si asta e si ceea ce se promoveaza peste tot. N-ati vazut cate intrari in cartea recordurilor au fost in ultimii ani?

Cel mai...Cea mai...

De aici stresul zilnic si micile sau marile rautati care se arunca de la unul la altul.

Editat de

Poate sa fie din cauza stresului zilnic, dar in mica masura.

Este lipsa de respect fata de institutie si angajatii ei, lipsa care are la baza generalizarile din mess-media, internet...

Cu ajutorul acestor mijloace de comunicare fiecare poate scuipa, balacari, arunca minciuni, ura, fara sa pateasca nimic. Se inoculeaza o idee cum ca nimic nu merge bine, nimic nu e moral, nimic nu e etic, ceea ce generaza o stare de agresivitate.

====

Chiar si povestea de fata are la baza o generalizare si din ea nu razbate ca ceva ar merge bine. Razbate numai partea urata.

eu cred ca e o chestiune de cultura... e important sa avem ultimul cuvant, sa avem replici "istete", suntem galagiosi si balcanici, suntem mereu pe fuga, toate trebuie facute "ieri"...

si mai ales exista tendinta asta de a crede ca regulile trebuie mereu fortate, macar putin, asa, ca daca nu incercam intr-un fel sau altul sa "ne bagam in fatza" cumva nu ne-am facut datoria.

si mai cred ca suntem foarte, foarte competitivi, dar nu neaparat in sensul bun. 

edit: cred ca e foarte cultivata atitudinea ca anumite lucruri ni se cuvin, asa ca ne plangem de "di tati" daca sunt sub asteptarile personale. platesc taxe? hu-hu, pai tre' sa fiu tratat regeste la spital, functionarul public sa nu miste in fatza mea, sa fie soselele curate si fara gauri, sa fie iarba verde si cerul albastru. vanzatoarea sa-mi zambeasca mereu si rauri de miere si lapte sa curga in calea mea

pe de cealalta parte, acelasi simt de "mi se cuvine" il gasesti la doctori (am facut tzspe ani de scoala, is cel mai destept, nimeni sa nu sufle in fromt in fatza mea si cuvantul meu e litera de lege), functionarul public e rege (sunt platit putin, eu detin "puterea" face ce vreau si cand vreau"), secretara de la facultate e sf. petre la poarta raiului ca e "secretara", asistenta medicala baga pacienti in fatza si tot asa.

batranii au toate drepturile ca-s batrani, copiii, ca-s copii...

ei, si asa, aceeasi atitudine de parti diferite ale baricadei duce inevitabil la conflicte.

Editat de

Din pacate si eu m am perindat prin spitalele locale (de stat) si pe la cabinete particulare, insa nu am observat nimic din ce spui tu.

Majoritatea oamenilor au stat si au asteptat.

Cine se saturase, s-a ridicat, a salutat si dus a fost.

Chiar am remarcat pensionarii care mai sunau pe la copii sa ii anunte ca intarzie, asta mi-a placut mult, ma gandeam ce bine ca exista tehnologie si afli imediat vestile.

Si mi se par mai toleranti cu totii, fata de copii, in mod special. Daca pana acum cand aparea cate un "monstrulet" pe la spitale lumea se oripila si se uita urat, acum copiii au devenit si ei cetateni cu drepturi  [:)]  si pot rasfoi in voie revistele sau depliantele de prin holuri.

La UPU am fost ziua, era o liniste ... prea liniste as zice, cu lumea care astepta parca fara sa clipeasca, vestile bune sau rele.

Si un  alt raspuns .... deja presimt ceva  [:)]

Poate sa fie din cauza stresului zilnic, dar in mica masura.

Este lipsa de respect fata de institutie si angajatii ei, lipsa care are la baza generalizarile din mess-media, internet...

Cu ajutorul acestor mijloace de comunicare fiecare poate scuipa, balacari, arunca minciuni, ura, fara sa pateasca nimic. Se inoculeaza o idee cum ca nimic nu merge bine, nimic nu e moral, nimic nu e etic, ceea ce generaza o stare de agresivitate.

====

Chiar si povestea de fata are la baza o generalizare si din ea nu razbate ca ceva ar merge bine. Razbate numai partea urata.

Lipsa de respect fata de om in general, as zice eu. Lipsa de repspect a unora fata de altii. Mai multa consideratie fata de semnenii nostri.

Lipsa de respect fata de om in general, as zice eu. Lipsa de repspect a unora fata de altii. Mai multa consideratie fata de semnenii nostri.

+

Citeam chiar acum in Dilema Vechi un articol. Nu are legatura cu situatia de fata dar un paragraf se potriveste si da o explicatie care mi se invarte de mult timp in cap fara putinta de a o asterne pe hartie asa cum simt (deocamdata). 

".....

cînd este vorba despre o întreagă societate care devine intolerantă, această intoleranță este, prin definiție, mutuală, reciprocă: cele două tabere care se configurează în jurul oricărui subiect sînt egale în intoleranță sau agresivitate, în ură sau în lipsa de răbdare în a asculta partea cealaltă – alegeți dumneavoastră formularea care vă place mai mult.

Pe scurt, avansam ideea că, de fapt, este vorba despre o stare socială conflictuală, care precedă și depășește actualul „scandal“. Și care, într-un fel, are nevoie de „scandal“, singura formă de defulare la care mai știe să recurgă. În aceste condiții, libertatea de expresie este măsurată prin libertatea contestării și transformată, uneori, în delict de opinie sau, alteori, în justițiară bună vestire:

....."

http://dilemaveche.ro/sectiune/situa-iunea/articol/taxi-versus-catedrala-un-post-scriptum

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...